*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Britannian YouTubesta hävisi sisältöä tekijänoikeuskiistan takia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.3.2009 13:07 Kommentteja (12)

Britannian YouTubesta hävisi sisältöä tekijänoikeuskiistan takia YouTuben ongelmat tekijänoikeuksien kanssa ovat jälleen jatkuneet, kun yritys ilmoitti, ettei se ole päässyt sopuun tekijänoikeuksista Britanniassa musiikinkustantajia edustavan Performing Right Societyn (PRS) kanssa. Tämän johdosta YouTube esti maanantaina Britanniasta tulevien surffaajien pääsyn tiettyihin videoihin.
YouTuben ja PRS:n välinen aiempi sopimus umpeutui aiemmin tänä vuonna. Osapuolet ovat yrittäneet neuvotella uutta sopimusta, mutta YouTuben mukaan PRS vaati nyt moninkertaisia tekijänoikeuskorvauksia aiempaan sopimukseen verrattuna. Näiden vaatimusten myötä yksittäisen videon näyttämiskustannukset ylittäisivät YouTuben omien laskelmien valossa videon yhteydessä näkyvien mainosten tuomat tulot, jolloin videoiden näyttäminen Britanniassa tuottaisi YouTubelle tappiota.

PRS ei ole myöskään osannut kertoa videopalvelulle mitkä kaikki kappaleet se voi lisensoida YouTubelle, jonka takia YouTube on suhtautunut nihkeästi osapuolien välisiin neuvotteluihin.

PRS:n johtajana tunnettu Steve Porter oli pettynyt siihen, että YouTube esti tiettyjen videoiden katselun. Porterin mukaan YouTuben toimet ovat haitallisia sekä kuluttajille että musiikkia tekeville tahoille.

Erimielisyyksistään huolimatta osapuolet jatkavat edelleen neuvotteluita sopivista korvauksista, joten toivottavasti Britanniassa asuvat kuluttajat pääsevät taas pian katsomaan ja kuuntelemaan YouTuben videoita entiseen tapaan.

YouTuben lisäksi mm. Pandora, MySpace UK ja Imeem ovat kokeneet viimeisen vuoden aikana ongelmia Britanniassa tekijänoikeuskorvausten suunnalta. Pandoralle ongelmat olivat Britanniassa niin suuret, että yritys lopetti siellä toimintansa kokonaan, joten paikalliset tekijänoikeusjärjestöt eivät tunnu juuri antavan armoa sopimusten osalta.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

110.3.2009 13:22

eka :D:D

toi on väärin, ei oo kun yks youtube :D

210.3.2009 13:25

eka :D:D

toi on väärin, ei oo kun yks youtube :D

310.3.2009 13:28

sori tuplat

EDIT: huomasin että viestejä voi muokatakki :D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.3.2009 @ 13:29

410.3.2009 14:06

No johan on meininkiä. Ensin itketään, kun siellä on materiaalia, johon ei ole sopimusta ja kuinka Youtube ja Internet on paha ja nyt kun sopimus päättyy ja materiaalia poistetaan, itketään siitä kuinka paljon hyötyä Youtubesta on kaikille ja että ei sitä saisi poistaa.

Koittakaa nyt hyvät ihmiset toimia loogisesti.

510.3.2009 14:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hamatti:
No johan on meininkiä. Ensin itketään, kun siellä on materiaalia, johon ei ole sopimusta ja kuinka Youtube ja Internet on paha ja nyt kun sopimus päättyy ja materiaalia poistetaan, itketään siitä kuinka paljon hyötyä Youtubesta on kaikille ja että ei sitä saisi poistaa.

Koittakaa nyt hyvät ihmiset toimia loogisesti.
Ei tuossa hommassa ole ollut vuosiin mitään järkeä. Vähän tuntuu, että mitä vain tekee niin rikkoo jonkun "oikeuksia" jossain päin. Nyt tosiaan toisin päin, että toiset yrittävät jatkaa levitystä ja levittäjää ei kiinnosta. Voi se näinkin päin mennä :D

Tässä nyt sitten odottelen millon tekijänoikeus-järjestöt nappaavat henkilön kadulla, koska viheltelee TO-materiaalia muille ja ei ole oikeutta siihen. Sitten vielä ihmetellään miksi myynti vähenee. Loppujen lopuksi ne ketkä ostavat ja toteavat jonkin hyväksi ovat aikaisemmin kuulleet biisin jostain. Mitä enemmän niitä "jostain"- lähteitä on, sitä todennäköisemmin ihmiset päätyvät levyä ostamaan. Kyseinen firma ilmeisesti ymmärsi YouTuben vaikutuksen reaali-myyntiin. Paskempi homma heille nyt.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.3.2009 @ 14:21

610.3.2009 14:29
tuhero
Inactive

Lainaus:
PRS:n johtajana tunnettu Steve Porter oli pettynyt siihen, että YouTube esti tiettyjen videoiden katselun. Porterin mukaan YouTuben toimet ovat haitallisia sekä kuluttajille että musiikkia tekeville tahoille.
Itte sanoisin ennemminkin että PRS:n, ei YouTuben, toimet on haitallisia sekä kuluttajille että musiikkia tekeville tahoille.

710.3.2009 14:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
Tässä nyt sitten odottelen millon tekijänoikeus-järjestöt nappaavat henkilön kadulla, koska viheltelee TO-materiaalia muille ja ei ole oikeutta siihen. Sitten vielä ihmetellään miksi myynti vähenee. Loppujen lopuksi ne ketkä ostavat ja toteavat jonkin hyväksi ovat aikaisemmin kuulleet biisin jostain. Mitä enemmän niitä "jostain"- lähteitä on, sitä todennäköisemmin ihmiset päätyvät levyä ostamaan. Kyseinen firma ilmeisesti ymmärsi YouTuben vaikutuksen reaali-myyntiin. Paskempi homma heille nyt.

Kyllä niitä voi muuallakin kuin netissä kuulla, radiossa taikka telkkarissa, todennäkysyys tosin et vastaan kummassakaan tulee vastaan hyvä biisi on hieman heikompi... ja netissä voi artistin muuhunkin tuotantoon tutustua jos tykkää..

810.3.2009 15:01

Lainaus:

Kyllä niitä voi muuallakin kuin netissä kuulla, radiossa taikka telkkarissa, todennäkysyys tosin et vastaan kummassakaan tulee vastaan hyvä biisi on hieman heikompi... ja netissä voi artistin muuhunkin tuotantoon tutustua jos tykkää..
Juu siis onhan P2P sun muut vastaavat, en kiistä niidenkään hyötyä, mutta nyt ajattelin lähinnä niitä lähteitä, jotka maksavat korvauksia kappaleiden soittamisesta TO-järjestöille.

Youtube, (netti)radio, televisio etc. Kuitenkin rahaa tulee näille TO-järjestöille siitä kuinka paljon jokin ihmisryhmä pitää kappaleista ja kuinka laajalle sen levitys onnistutaan saamaan. On monia hyviä biisejä, jotka eivät kuitenkaan levityksen onnistumattomuudesta johtuen koskaan pääse suuriin myyntilukuihin. Suurien maksujen kerääminen levittäviltä tahoilta johtaa taas siihen, että kappaletta soitetaan vähemmän, jos lainkaan ja yritys tuottaa vähemmän rahaa, luonnollisesti. Siitä seurauksena maksujen korotus ja syyttävä sormi kohti P2P-tekniikkaa. Tällainen ilmiö on jo nähtävissä hyvinkin laajalti.
On hyvä aika tajuta, että TO-järjestöt tarvitsevat Youtubea, radiota ja televisiota. Ehkä heidän pitäisikin maksaa näille?

910.3.2009 15:59

Youtubehan vois laittaa sivuilleen listan ahneista levy-yhtiöistä ja muista. Siitä sitte boikottia päälle. Toki itte youtuben pääsivulla näkyvä lista kertoisi vain faktat faktoina eli ei mitään loukkaavaa. Käyttäjät tosin vois olla eri mieltä.

1010.3.2009 20:16

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:46

1110.3.2009 20:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
Kaikki voisivat lopettaa materiaalin jakamisen maksullisena ja jakaa sen ilmaiseksi. Tekijänoikeusvallankumous kaikille yli 5 vuotta vanhoille teoksille.
Sitä suoja-aikaa pitäisi tosiaan lyhentää selvästi. Nykyään se taitaa olla jotain 30 vuotta tekijän kuoleman jälkeen, ja jos oikeus on jollakin firmalla, niin sitten se taidetaan laskea firman kaatumisesta, eli eipä kannata odottaa, että ilmaista materiaalia tulisi paljoa saataville...

1216.3.2009 22:37
Hybridi
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lodettaja:
eka :D:D

toi on väärin, ei oo kun yks youtube :D
Eikä... :D annas kun korjaan: "toi on oikeen"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia

Uutisarkisto