*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

HelMet-kirjastosta voi lainata Blu-ray-elokuvia ja konsolipelejä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.3.2009 23:58 Kommentteja (5)

HelMet-kirjastosta voi lainata Blu-ray-elokuvia ja konsolipelejä Vaikka kirjastojen pääasiallisena tarkoituksena on kirjojen lainaaminen, on useista kirjastoista saanut lainattua jo vuosien ajan myös muuta viihdettä, kuten DVD-elokuvia ja musiikki-CD:eitä.
Nyt viihteen tarjonta on laajentunut ainakin yhdessä kirjastossa huomattavasti, sillä HelMet-kirjasto (Helsinki Metropolitan Area Libraries) lainaa ihmisille nykyään myös Blu-ray-elokuvia ja konsolipelejä.

Kirjaston tarjonta Blu-ray-elokuvien osalta kattaa yli 30 nimikettä ja pelikonsolien pelejä löytyy puolestaan alle kymmenen kappaletta (pelejä löytyy Xbox 360-, PlayStation 3- ja Wii-konsoleille). Pelien vähäiseen tarjontaan tulee parannusta kevään aikana, kun pelien toimittajat kilpailutetaan.

Blu-ray-elokuvien valikoima paranee myös jatkossa, mutta mitään räjähdysmäistä kasvua ei tarjontaan ole luvassa. Informaatikko Anna-Maija Mäki-Fränti Helsingin kaupunginkirjastosta kertoi Vartti.fi-verkkojulkaisulle, että kirjastoihin hankitaan yleensä ensisijaisesti elokuvan DVD-julkaisu ja mahdollinen Blu-ray-julkaisu vasta tämän jälkeen. Blu-ray-tarjontaa laajennetaan elokuvaklassikoilla, joiden uskotaan olevan näyttäviä uudessa formaatissa.

Mäki-Fräntiä huolestuttaa Blu-ray-elokuvien kestäminen lainaajien käsittelyssä, jonka takia esim. lastenelokuvien Blu-ray-julkaisuja ei ole juuri kirjastoon hankittu. Jos vanhemmalle kohderyhmälle tarkoitetut Blu-ray-elokuvat kestävät normaalia käyttöä, tulee tarjolle myös perheen pienemmille tarkoitettuja Blu-ray-elokuvia.

Blu-ray-elokuvien ja konsolipelien vakiokorvaushinnat ovat katoamis- ja vahingoittumistapauksissa aikuisten aineiston osalta 42 euroa per tuote ja lasten aineiston osalta puolestaan 17 euroa per tuote. Blu-ray-elokuvien ja konsolipelien laina-aika on seitsemän vuorokautta ja samanaikaisesti lainassa voi olla viisi Blu-ray-elokuvaa ja viisi konsolipeliä.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

13.3.2009 0:09
tuhero
Inactive

Mikäs näis uutisis on ku viimepäivinä on ihan just uutisen tultua etusivulta linkit uutiseen vieny johki ihan väärään uutiseen? Tässäkin äsken linkin avaus vei uutiseen iPhonen eurooppaan tulosta ( http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/11750.cfm ), nyt toimii mut muutaman minuutin bugas. urlissa näytti olevan vain sen verta eroa että iPhone uutisen numero oli 11750 ja tän helmet uutisen numero oli 17150

23.3.2009 9:01
Potti5
Inactive

Lainaus:
Mäki-Fräntiä huolestuttaa Blu-ray-elokuvien kestäminen lainaajien käsittelyssä

Eikös blu-rayt pitäny olla kymmenen kertaa kestävempiä kuin dvdeet? Ainakin youtubesta löytyy useitakin videoita joissa hangataan levyä terävillä esineillä eikä siihen tule jälkeäkään.

33.3.2009 9:27

Olihan näitä jo marraskuussa ;P muistaakseni 17 blurayta löyty helmetillä sillon

43.3.2009 16:01

Lainaus:
Lainaus:
Mäki-Fräntiä huolestuttaa Blu-ray-elokuvien kestäminen lainaajien käsittelyssä

Eikös blu-rayt pitäny olla kymmenen kertaa kestävempiä kuin dvdeet? Ainakin youtubesta löytyy useitakin videoita joissa hangataan levyä terävillä esineillä eikä siihen tule jälkeäkään.
Niin, onhan blu-rayn data-pinta huomattavasti tiheämmin täytetty kuin dvd:n en sitte sietokyvystä tiedä, saattaa olla juuri näin ^^

55.3.2009 22:19
Hybridi
Inactive

Hyvä, kyllä mun mielestä kaikkien kirjastojen pitäisi laajentaa lainaus valikoimaa niin että voisi lainata DVD ja Blu-Ray -levyjä sekä konsoli- ja tietokonepelejä.

Ei olla enää vanhalla ajalla, kirjastot nykyaikaan, kiitos.

(Minua kun ei kirjat kiinosta :D olen käynyt kirjastossa vain ilmaisen internetin takia, vaikka on kotona tämä yhteys ja joskus lainasin sarjakuvia, en ole korttia käyttänyt sen jälkeen kun sinne tuli myöhästymismaksuja... :DDD)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....
Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa (18.8.2017 11:04)
Nintendolla voidaan olla tyytyväisiä kuluvasta vuodesta. Yhtiön tuorein konsoli, Nintendo Switch, on kärsinyt aiemmin kroonisista toimitusvaikeuksista, mutta tilanne helpotti vihdoin heinäkuussa. ....

Uutisarkisto