*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Amazon taipui, Kindle ei lue kaikkia kirjoja ääneen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.2.2009 15:19 Kommentteja (8)

Amazon taipui, Kindle ei lue kaikkia kirjoja ääneen Amazon julkaisi muutama viikko sitten uudistetun Kindle 2 -laitteen, joka kelpaa mm. e-kirjojen lukemiseen. Laitteen yksi suurimmista uudistuksista aiempaan Kindle-laitteeseen verrattuna on sen äänikirjaominaisuus, joka osaa lukea tavalliset e-kirjat ääneen sisäänrakennetun kaiuttimen tai kuulokeulostulon kautta.
Kyseinen uudistus ei kuitenkaan miellyttänyt kirjojen julkaisijoita ja kirjailijoita, jotka sanovat ettei Kindlellä ole oikeutta lukea heidän kirjojaan ääneen. Kirjailijat ja julkaisijat pelkäävät Kindle 2:n laskevan tavallisten äänikirjojen suosiota, koska Kindle 2 voi muuttaa minkä tahansa e-kirjan äänikirjaksi.

Amazon kertoi aiemmin oman tulkintansa Kindle 2:n äänikirjaominaisuudesta, jonka mukaan laite noudattaa Yhdysvaltojen lakeja, joten e-kirjojen lukeminen ääneen laitteen avulla on täysin sallittua.

Nyt yritys on kuitenkin ilmoittanut muokkaavansa Kindle 2:n toiminnallisuutta siten, että kirjailija ja julkaisijat voivat itse päättää voiko laite lukea tiettyjä kirjoja ääneen.

Amazonilla uskotaan edelleen Kindle 2:n äänikirjaominaisuuden kasvattavan äänikirjojen myyntiä, kun ihmiset huomaavat Kindle 2:sta käyttäessä niiden käytännöllisyyden, mutta yrityksen mukaan lopullinen päätös pitää olla kirjan tekijöillä ja kustantajilla.

Äänikirjat ovat Yhdysvalloissa todella suosittuja, sillä niitä myytiin vuonna 2007 yli miljardin dollarin edestä. Äänikirjat ovat myös tavallisia kirjoja ja e-kirjoja kalliimpia, jolloin kustantajat ja kirjailijat saavat paremmat voitot äänikirjojen myynneistä.

Uudistus saattaa osoittautua erittäin ikäväksi erityisesti sokeille ja heikkonäköisille ihmisille, joille Kindle 2:n äänikirjaominaisuus on tuonut valtavan määrän uusia kuunneltavia kirjoja.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

128.2.2009 16:06

Saako tässä itsekkään enää lukea ääneen tekstiä? Mikä tätä maailmaa vaivaa. Tuohan on erittäin hyödyllinen laite joillekkin. Kohta varmaan kirjailijat antavat ohjeet kirjakauppohin ja kirjaa myydään vain tietynlaisen pärstäkertoimen omaaville asiakkaille.

228.2.2009 17:38

jep jep... Kohta pitää maksaa lisenssimaksua 500€ vuodessa että kirjoihin saa äänet kuulumaan. Mutta niinhän tuo menee raha määrään suunnan ja kuluttajat tahdin.

328.2.2009 20:24

Onpa typerää. Itse kuuntelen melko paljon äänikirjoja, eikä niitä voi todellakaan korvata mikään ebookeja lukeva puhesyntetisaattori.

41.3.2009 0:10

Jostain syystä en yhtään ihmettele että ääni-kirjat on USA:ssa suosittuja. Jos osaat lukea, olet nero :D

Aiheeseen liittyen tosiaan ihmettelen tätä ihmeellistä vääntämistä ja kääntämistä jos joku menettää rahojaan. Tietokone syrjäytti kirjoituskoneen, jos silloin olisi itkemällä ja valittamalla saatu tietokoneen kirjoitusominaisuus poistettua, missäs oltaisiin nyt. No ilman tietokoneita ja ilman Afterdawnia :P. Vanha tekniikka jyrätään aina. Nyhtäkää rahaa silloin kun vielä pystytte.

51.3.2009 0:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
Jostain syystä en yhtään ihmettele että ääni-kirjat on USA:ssa suosittuja. Jos osaat lukea, olet nero :D

Aiheeseen liittyen tosiaan ihmettelen tätä ihmeellistä vääntämistä ja kääntämistä jos joku menettää rahojaan. Tietokone syrjäytti kirjoituskoneen, jos silloin olisi itkemällä ja valittamalla saatu tietokoneen kirjoitusominaisuus poistettua, missäs oltaisiin nyt. No ilman tietokoneita ja ilman Afterdawnia :P. Vanha tekniikka jyrätään aina. Nyhtäkää rahaa silloin kun vielä pystytte.

Jaa-a, itse ainakin tosi usein kuuntelen porukoiden puhumista youtubesta, esim theamazingatheistin kaikki 600 videota katoin/kuuntelin jsn viikossa :E Muutenkin tykkään kuunnella hmm..

61.3.2009 9:43
berethiel
Inactive

Nykyään kaikki ajattelevat omaa ahteriaan ja sen pidemmälle ei pystytä näkemään. Ekä siinä nyt mitään kummallista ole jos haluaa tienata itselleen rahaa, mutta siinä jo mennään metsään, kun omaa etuaan tavoitellessa kielletään muita yrittämästä tienata. No vaikuttaahan se omiin tuloihin jos kilpailu lisääntyy. Silti tällä hetkellä näyttää vhvasti siltä, että rikkaat haluavat enemmän ja rikastuvat ja köyhät köyhtyy. En nyt tarkoita, että kaikilla pitäisi olla saman verran, mutta ei sekään ole oikein, että ihmisoikeuksien kustannuksella rikkaat keräävät rahaa. Kohta niiltä jotka eivät käytä turhia hyödykkeitä aletaan perimään jotakin korvausta, koska firmat menettävät näiden yhteiskunnan loisten vuoksi huomattavan summan rahaa. Esimerkiksi elokuvien katselemattomuus maksu.. Tai vielä parempi. Tekijänoikeusrikosten tekemättömyysmaksu. Siinähän nuo TO firmat menettävät huomattavia summia jos ihmisiä ei voida haastaa oikeuteen ja nyhtää heiltä miljoonia.

72.3.2009 11:52

Kai sen tekstin voisi ajaa PC:ssä johonkin puhesyntikkaan ja tallettaa sitten vaikka mp3-muodossa muistikortille tai levylle, jos äänikirjan haluaa?
Eiköhän tuottajien vain kannattaisi keskittyä myymään edes se yksi kappale kirjaa (musiikkia, elokuvaa, ..) jokaiselle asiakkaalle, eikä yrittää kupata aina lisää rahaa jokaisesta formaattimuunnoksesta sun muista. Alkaa noiden mediayhtiöiden maine olla sellainen, että ihmiset mieluumin warettavat jo ihan periaatteesta kuin maksavat tuotteista enää senttiäkään.

82.3.2009 22:56

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:39

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan (27.5.2017 15:03)
Seriously julkaisi tällä viikolla suosittuihin Best Fiends -ötökkäpeleihin perustuvan lyhytelokuvan. Seriously on tähän mennessä julkaissut Best Fiends- (2014) ja Best Fiends Forever -pelit ....
Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku (27.5.2017 14:12)
Xiaomi Mi Max 2 on suunnattu isoa näyttöä ja hyvää akunkestoa kaipaaville. Xiaomin mukaan Mi Max 2:n akku kestää kaksi päivää. Pikalatauksella akun voi ladata tunnissa nollasta 68 prosenttiin ....
Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten (27.5.2017 09:23)
Apple on syventänyt tekoälylaskennan tutkimusta myös mikropiirien puolelle. Bloombergin saamien tietojen mukaan IT-jätti kehittäisi Apple Neural Engine -nimistä mikropiiriä, jonka avulla yhtiö ....
Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin (26.5.2017 11:51)
Journal of Personalized Medicinessä julkaistussa uudessa tutkimuksessa on selvitetty markkinoilla olevine älykellojen mittaustarkkuutta niin pulssin kuin palaneiden kaloreiden mittauksessa. ....
Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian (26.5.2017 11:05)
Androidin perustajan Andy Rubinin pystyyn polkaisema Essential-kasvuyritys on paljastanut aikovansa esitellä ensimmäisen älypuhelimensa toukokuun 30. päivänä. Julkaistujen kiusoittelukuvien ....

Uutisarkisto