*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple julkaisi vauhdikkaan betan Safari 4 -selaimesta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 25.2.2009 11:01 Kommentteja (6)

Apple julkaisi vauhdikkaan betan Safari 4 -selaimesta Taistelu selainmarkkinoiden herruudesta on käynyt viime aikoina kuumana, ja lisää pökköä pesään on nyt lyönyt Apple, joka julkaisi eilen uuden betaversion Safari 4 -selaimesta.
Applen mukaan Safari 4 on markkinoiden nopein internet-selain ja ainakin CNET-sivuston tekemien Javascript-testien perusteella Applen väitteet tuntuvat pitävän paikkaansa. CNET:in testeissä uusi Safari peittosi uuden Nitro-nimisen JavaScript-moottorinsa ansiosta kaikki muut selaimet sekä Mac- että PC-alustoilla.

Nopeuden lisäksi Safari 4 sisältää runsaasti myös muita uudistuksia, kuten paremman sivujen zoomauksen, täyden Acid 3 -tuen, paremmat HTML 5- ja CSS-tuet, iTunesista tutun Cover Flow -ominaisuuden sivuhistorian ja kirjanmerkkien selaamiseen sekä paremmat hakuominaisuudet.

Myös selaimen ulkoasu on muuttunut selvästi Windows-käyttöjärjestelmillä, ja Safari 4 muistuttaakin nykyään aivan tavallista Windows-ohjelmaa graafiselta tyyliltään.

Mac OS X:n kohdalla Safari 4 on yhteensopiva Leopard 10.5.6- ja Tiger 10.4.11 -käyttöjärjestelmäversioiden kanssa. Muistia pitää koneesta löytyä vähintään 256 megatavua. PC:n osalta vaaditaan Windows XP SP2- tai Windows Vista -käyttöjärjestelmä, 256 megatavua muistia ja vähintään 500 MHz kellotaajuudella toimiva suoritin. Top Sites- ja Cover Flow -ominaisuuksien käyttäminen vaatii lisäksi DirectX 9.0 -yhteensopivan näytönohjaimen.

Safari 4:n betaversion voi ladata Applen sivulta.


Top Sites -ominaisuus


Cover Flow -ominaisuus sivuhistorian kanssa


Safari 4 Windows XP:n alla

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

125.2.2009 12:43

Hyvin tuntuu toimivan. Top Sites sivuja olisi mukava editoida suoraan, koska "oppimis" ominaisuus tuntuu aika heikolta.

225.2.2009 12:50

Ihan mielenkiintoiselta vaikutti. Tosin Firefoxista löytyy vielä muutamia hyödyllisiä ominaisuuksia, joista en ole luopumassa (osa näistä kun piäisivät olla jo kaikissa selaimissa oletuksena). Eiköhän Firefoxistakin tule pian 3.1 vakaa versio, jonka pitäisi nopeuttaa tätä...

325.2.2009 13:51

Tämä voi olla kyllä hyvä, mutta odotellaan mozillalta tulevaa vastausta 3.1 vakaasta versiosta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.2.2009 @ 13:51

425.2.2009 21:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaLLi80:
Hyvin tuntuu toimivan. Top Sites sivuja olisi mukava editoida suoraan, koska "oppimis" ominaisuus tuntuu aika heikolta.
Kyllä ne sinne ihan hyvin putkahtaa. Ainahan voit "kiinnittää" sivut haluamaasi paikkaan tuossa "Top Sites"-paneelissa, painat vaan tuota alhaalla näkyvää Edit nappia ja sitten vain raahaat sivut haluamaasi paikkaan ja painat kiinnitysnappia sivun yläkulmassa. :)

525.2.2009 23:02

Heti kun Afterdawniin pääsi niin;
"Safari internet browser lakkasi toimimasta"

Not ready yet.

E; ja tuo Top Sites ei sitten tunnu toimivan ollenkaan (laittaa jokaisen keskustelun siihen kun selaa ADta).
E2; pistetään ny sit lisää vikoja; hotmail ei toimi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.2.2009 @ 21:34

628.2.2009 16:38

Uskomattomat vaatimukset. Kaverilla wanhassa läppärissä, 200Mhz ja 128Mb RAM, w2k käyttiksenä toimi Opera 8 ihan suht OK (youtuben flashikin pyöri vain vähän pätkien) ja FireFox 2:kin suht käytettävästi (linuxilla olisi saanut käyttiksen tarpeet vielä niin paljon kevyemmiksi että varmaan flashitkän ei olisi pätkineet).

Nyky softissa on usein sellaiset minimivaatimukset etten ymmärrä mitä sellaista ne tekevät johon tarvii niin paljon ja josta on myös hyötyä. 500Mhz/256Mb ei ole ongelma useimmille mutta silti kohtuutonta (ja omasta debian koneesta vaatisi puolet muistista ja prossun tehosta ja tällä on 24/7 auki FF 4 ikkunaa ja kymmeniä tabeja sekä opera jossa vajaa 10 tabia - enkä sulje edes esim. leffoja tai tv:tä katsoessa enkä edes pelatessakaan kuin raskaimpien pelien kohdalla).

Silti muuten varmaan ihan hyvä selain jo ennestään + artikkelin uusien tietojen mukaan :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään (25.10.2016 20:55)
Xiaomi on julkaissut tänään Mi Note 2:n lisäksi mielenkiintoiselta näyttävän Mi Mix -älypuhelimen. 6,4 tuuman Mi Mix on käytännössä reunukseton kolmelta sivulta ja kosketusnäyttö valtaa 91,3 ....
Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 (25.10.2016 17:56)
Kiinalainen Xiaomi on tänään julkaissut 5,7 tuuman Mi Note 2 -huippuälypuhelimen. Mi Note 2 on varusteltu 2560×1440 pikselin näytöllä, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä, 4070 milliampeeritunnin ....
WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön (25.10.2016 11:20)
WhatsApp on ottamassa videopuhelut käyttöön, kertoo Android Police -verkkosivusto. WhatsApp ei ole itse viestinyt asiasta mitään, mutta ominaisuus on saatu toimimaan Android-sovelluksen uusimmilla ....
Aina ei Applekaan onnistu – myynti -70 % Aina ei Applekaan onnistu – "myynti -70 %" (25.10.2016 10:52)
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Apple Watch -älykellon kappalemääräinen myynti putosi heinä-syyskuun aikana jopa 70 prosenttia. Samankaltaiseen suuntaan kehitys on kulkenut monella ....
Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....

Uutisarkisto