*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

TPB:tä vastustavan Monique Wadstedin ystävä sekä tukee että vastustaa TPB:tä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.2.2009 11:24 Kommentteja (9)

TPB:tä vastustavan Monique Wadstedin ystävä sekä tukee että vastustaa TPB:tä The Pirate Bay -palvelun (TPB) ylläpitäjiä vastaan käytävä oikeustaistelu päättyy ensi viikolla. Syyttäjää avustavat tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien asianajajat yrittävät parhaillaan rakentaa itselleen parasta mahdollista loppupuheenvuoroa, mutta ainakin Hollywoodin elokuvajättejä edustavan Monique Wadstedin suunnitelmat eivät ole menneet aivan putkeen.
Wadsted tarvitsi loppupuheenvuoroaan varten kommentteja luovan työn tekijöiltä, jonka johdosta hän päätti turvautua kirjailija Carina Rydbergin apuun. Wadstedin ystävänä Rydberg lähettikin Facebook-palvelun ruotsalaisten kirjailijoiden ryhmään pyynnön saada ryhmän jäseniltä kommentteja heidän suhtautumisestaan TPB:n toiminnan laillisuuteen.

Pian kuitenkin selvisi, ettei Rydbergin oma kanta TPB:tä kohtaan ollut kovin negatiivinen, vaan hän oli jopa rekisteröitynyt TPB-palveluun. Rydberg kehui viime marraskuussa TPB:tä, koska palvelun kautta pääsee käsiksi sisältöön jota ei voi enää vuokrata tai hankkia edullisesti. Esimerkkinä Rydberg mainitsee tietyt kirjat, joita ei ole painettu pitkään aikaan, jolloin oman teoksen hankkiminen eBayn kautta kustantaisi useita satoja puntia. Rydberg kertoi myös lataavansa John Schlesingerin ohjaamaa The Day of the Locust -elokuvaa, koska hänellä ei ollut muuta keinoa saada elokuvaa itselleen.

Rydberg ei myöskään vastustanut oman sisältönsä jakamista TPB:n avulla, vaan hän sanoi ettei häntä haittaa lainkaan, jos TPB:n avulla jaetaan hänen vuonna 1989 kirjoittamaa kirjaa, koska kyseisen teoksen hankkiminen nykyään olisi hankalaa.

Rydbergin toiminta molemmilla rintamilla tuli pian julki, kun eräs ruotsalainen blogaaja toi asian esiin. Tämän jälkeen Rydberg muokkasi aiempia Facebook-kirjoituksiaan, mutta Rydbergin epäonneksi kuvankaappaukset kirjoituksista ehtivät jo levitä useille eri sivustoille, joten asian täydellinen salaaminen ei enää onnistunut.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

124.2.2009 12:03

Hyvähyvä ekaeka.

224.2.2009 12:13

Kyllä tuokin Monique Wadsted on vain 1 käkättävä nainen waretusta vastaan.

324.2.2009 12:30

Lainaus:
Rydberg kehui viime marraskuussa TPB:tä, koska palvelun kautta pääsee käsiksi sisältöön jota ei voi enää vuokrata tai hankkia edullisesti. Esimerkkinä Rydberg mainitsee tietyt kirjat, joita ei ole painettu pitkään aikaan, jolloin oman teoksen hankkiminen eBayn kautta kustantaisi useita satoja puntia. Rydberg kertoi myös lataavansa John Schlesingerin ohjaamaa The Day of the Locust -elokuvaa, koska hänellä ei ollut muuta keinoa saada elokuvaa itselleen.
Tämä on juuri se suurin syy miksi itse tulee waretettua. Vaikka kuinka haluaisi osta/hankki jonkin teoksen aitona, niin sitä ei joko enää saa mistään ta joutuis maksamaan satoja euroja, johon monellakaan ei ole varaa...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.2.2009 @ 12:32

424.2.2009 12:31
Vincent90
Inactive

Yesse: Itsekö olet sitten käkättävä mies/nainen waretuksen puolesta?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.2.2009 @ 12:32

524.2.2009 13:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vincent90:
Yesse: Itsekö olet sitten käkättävä mies/nainen waretuksen puolesta?
Ei ole mitään waretusta vastaan, mutta en sitä hirveästi kannata ellei ole sama tapaus kun tällä Carina Rydbergillä.

624.2.2009 13:39

Lainaus:
Lainaus:
Rydberg kertoi myös lataavansa John Schlesingerin ohjaamaa The Day of the Locust -elokuvaa, koska hänellä ei ollut muuta keinoa saada elokuvaa itselleen.

Tämä on juuri se suurin syy miksi itse tulee waretettua. Vaikka kuinka haluaisi osta/hankki jonkin teoksen aitona, niin sitä ei joko enää saa mistään ta joutuis maksamaan satoja euroja, johon monellakaan ei ole varaa...

JOs ei saa originaalia, on pakko tyytyä digitaaliseen kopioon. TO-omistajat saavat vain syyttää itseään jos ei tule lisää rahaa kristuun.

724.2.2009 14:13

haha reps. No jotain hyvääkin waretuksessa

824.2.2009 14:46

Heh heh. Taisi yrittää tehdä ystävänpalvelusta joka ampuikin naamalle :D

924.2.2009 22:43

In you FACE ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....
Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta (25.10.2016 08:20)
Apple on julkaissut iOS 10.1 -päivityksen mobiililaitteilleen. Uuden käyttöjärjestelmäversion voi ladata iPhoneensa tai iPadiinsa Asetukset-sovelluksen kautta (Asetukset > Yleiset > Ohjelmiston päivitys). ....
Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa Google panostaa lisää AR- ja VR-laseihin: Osti katseenseurantateknologiaa (25.10.2016 07:33)
Google Glass -laseista ei tullut prototyyppiä kummempaa tuotetta, mutta Daydream-katselulasien perusteella internetjätti ei kuitenkaan ole hylännyt HMD-laitteita (head mounted display) kokonaan. ....
Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....

Uutisarkisto