*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

TPB:tä vastustavan Monique Wadstedin ystävä sekä tukee että vastustaa TPB:tä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.2.2009 11:24 Kommentteja (9)

TPB:tä vastustavan Monique Wadstedin ystävä sekä tukee että vastustaa TPB:tä The Pirate Bay -palvelun (TPB) ylläpitäjiä vastaan käytävä oikeustaistelu päättyy ensi viikolla. Syyttäjää avustavat tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien asianajajat yrittävät parhaillaan rakentaa itselleen parasta mahdollista loppupuheenvuoroa, mutta ainakin Hollywoodin elokuvajättejä edustavan Monique Wadstedin suunnitelmat eivät ole menneet aivan putkeen.
Wadsted tarvitsi loppupuheenvuoroaan varten kommentteja luovan työn tekijöiltä, jonka johdosta hän päätti turvautua kirjailija Carina Rydbergin apuun. Wadstedin ystävänä Rydberg lähettikin Facebook-palvelun ruotsalaisten kirjailijoiden ryhmään pyynnön saada ryhmän jäseniltä kommentteja heidän suhtautumisestaan TPB:n toiminnan laillisuuteen.

Pian kuitenkin selvisi, ettei Rydbergin oma kanta TPB:tä kohtaan ollut kovin negatiivinen, vaan hän oli jopa rekisteröitynyt TPB-palveluun. Rydberg kehui viime marraskuussa TPB:tä, koska palvelun kautta pääsee käsiksi sisältöön jota ei voi enää vuokrata tai hankkia edullisesti. Esimerkkinä Rydberg mainitsee tietyt kirjat, joita ei ole painettu pitkään aikaan, jolloin oman teoksen hankkiminen eBayn kautta kustantaisi useita satoja puntia. Rydberg kertoi myös lataavansa John Schlesingerin ohjaamaa The Day of the Locust -elokuvaa, koska hänellä ei ollut muuta keinoa saada elokuvaa itselleen.

Rydberg ei myöskään vastustanut oman sisältönsä jakamista TPB:n avulla, vaan hän sanoi ettei häntä haittaa lainkaan, jos TPB:n avulla jaetaan hänen vuonna 1989 kirjoittamaa kirjaa, koska kyseisen teoksen hankkiminen nykyään olisi hankalaa.

Rydbergin toiminta molemmilla rintamilla tuli pian julki, kun eräs ruotsalainen blogaaja toi asian esiin. Tämän jälkeen Rydberg muokkasi aiempia Facebook-kirjoituksiaan, mutta Rydbergin epäonneksi kuvankaappaukset kirjoituksista ehtivät jo levitä useille eri sivustoille, joten asian täydellinen salaaminen ei enää onnistunut.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

124.2.2009 12:03

Hyvähyvä ekaeka.

224.2.2009 12:13

Kyllä tuokin Monique Wadsted on vain 1 käkättävä nainen waretusta vastaan.

324.2.2009 12:30

Lainaus:
Rydberg kehui viime marraskuussa TPB:tä, koska palvelun kautta pääsee käsiksi sisältöön jota ei voi enää vuokrata tai hankkia edullisesti. Esimerkkinä Rydberg mainitsee tietyt kirjat, joita ei ole painettu pitkään aikaan, jolloin oman teoksen hankkiminen eBayn kautta kustantaisi useita satoja puntia. Rydberg kertoi myös lataavansa John Schlesingerin ohjaamaa The Day of the Locust -elokuvaa, koska hänellä ei ollut muuta keinoa saada elokuvaa itselleen.
Tämä on juuri se suurin syy miksi itse tulee waretettua. Vaikka kuinka haluaisi osta/hankki jonkin teoksen aitona, niin sitä ei joko enää saa mistään ta joutuis maksamaan satoja euroja, johon monellakaan ei ole varaa...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.2.2009 @ 12:32

424.2.2009 12:31
Vincent90
Inactive

Yesse: Itsekö olet sitten käkättävä mies/nainen waretuksen puolesta?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.2.2009 @ 12:32

524.2.2009 13:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vincent90:
Yesse: Itsekö olet sitten käkättävä mies/nainen waretuksen puolesta?
Ei ole mitään waretusta vastaan, mutta en sitä hirveästi kannata ellei ole sama tapaus kun tällä Carina Rydbergillä.

624.2.2009 13:39

Lainaus:
Lainaus:
Rydberg kertoi myös lataavansa John Schlesingerin ohjaamaa The Day of the Locust -elokuvaa, koska hänellä ei ollut muuta keinoa saada elokuvaa itselleen.

Tämä on juuri se suurin syy miksi itse tulee waretettua. Vaikka kuinka haluaisi osta/hankki jonkin teoksen aitona, niin sitä ei joko enää saa mistään ta joutuis maksamaan satoja euroja, johon monellakaan ei ole varaa...

JOs ei saa originaalia, on pakko tyytyä digitaaliseen kopioon. TO-omistajat saavat vain syyttää itseään jos ei tule lisää rahaa kristuun.

724.2.2009 14:13

haha reps. No jotain hyvääkin waretuksessa

824.2.2009 14:46

Heh heh. Taisi yrittää tehdä ystävänpalvelusta joka ampuikin naamalle :D

924.2.2009 22:43

In you FACE ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bitcoin jakaantuu jälleen – Nyt tarjolla on louhittavaa kultaa Bitcoin jakaantuu jälleen – Nyt tarjolla on louhittavaa kultaa (24.10.2017 10:31)
Uskomattomasta nousuhuumasta tänä vuonna nauttinut bitcoin jakaantuu pian uudelleen. Elokuussa virtuaalivaluutta kloonattiin ja sen rinnalle esiteltiin bitcoin cash -niminen uusi valuutta. Marraskuun ....
Radikaali muutos Facebookiin? Uutisvirrassa vain mainoksia ja kavereiden päivityksiä Radikaali muutos Facebookiin? Uutisvirrassa vain mainoksia ja kavereiden päivityksiä (24.10.2017 09:53)
Facebook testaa parhaillaan uutta uutisvirtanäkymää, jossa käyttäjän tykkäämien sivujen julkaisemat viestit ohjautuvat toissijaiseen uutisvirtaan. Järjestelmää kokeillaan kuudessa eri maassa, ....
Apple Pay tuli Suomeen – Näillä maksukorteilla se toimii Apple Pay tuli Suomeen – Näillä maksukorteilla se toimii (24.10.2017 09:33)
Applen laitteissa toimiva Apple Pay -mobiilimaksutoiminto on laajentunut Suomeen. IT-jätti tekee Suomessa yhteistyötä Nordean sekä polttoaineyhtiö St1:n kanssa. Toistaiseksi muut Suomessa ....
Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni? Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni? (23.10.2017 11:40)
Googlen lokakuun alussa esittelemät toisen sukupolven Pixel-älypuhelimet eivät ole ehtineet kauaa olla markkinoilla, mutta siitä huolimatta laitteista on löydetty pahoja teknisiä ongelmia. Puhelimien ....
iPhone X ei ehtinyt edes myyntiin – Tältä näyttää sen Android-kopio iPhone X ei ehtinyt edes myyntiin – Tältä näyttää sen Android-kopio (23.10.2017 11:15)
Jos mielesi tekee iPhone X:n näköistä puhelinta, mutta sinua ei kiinnosta polttaa rahaa elektroniikkaan etkä ole kiinnostunut Applen tarjoamista teknisistä ominaisuuksista, niin kloonimarkkinoilta ....

Uutisarkisto