*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

TPB:tä vastustavan Monique Wadstedin ystävä sekä tukee että vastustaa TPB:tä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.2.2009 11:24 Kommentteja (9)

TPB:tä vastustavan Monique Wadstedin ystävä sekä tukee että vastustaa TPB:tä The Pirate Bay -palvelun (TPB) ylläpitäjiä vastaan käytävä oikeustaistelu päättyy ensi viikolla. Syyttäjää avustavat tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien asianajajat yrittävät parhaillaan rakentaa itselleen parasta mahdollista loppupuheenvuoroa, mutta ainakin Hollywoodin elokuvajättejä edustavan Monique Wadstedin suunnitelmat eivät ole menneet aivan putkeen.
Wadsted tarvitsi loppupuheenvuoroaan varten kommentteja luovan työn tekijöiltä, jonka johdosta hän päätti turvautua kirjailija Carina Rydbergin apuun. Wadstedin ystävänä Rydberg lähettikin Facebook-palvelun ruotsalaisten kirjailijoiden ryhmään pyynnön saada ryhmän jäseniltä kommentteja heidän suhtautumisestaan TPB:n toiminnan laillisuuteen.

Pian kuitenkin selvisi, ettei Rydbergin oma kanta TPB:tä kohtaan ollut kovin negatiivinen, vaan hän oli jopa rekisteröitynyt TPB-palveluun. Rydberg kehui viime marraskuussa TPB:tä, koska palvelun kautta pääsee käsiksi sisältöön jota ei voi enää vuokrata tai hankkia edullisesti. Esimerkkinä Rydberg mainitsee tietyt kirjat, joita ei ole painettu pitkään aikaan, jolloin oman teoksen hankkiminen eBayn kautta kustantaisi useita satoja puntia. Rydberg kertoi myös lataavansa John Schlesingerin ohjaamaa The Day of the Locust -elokuvaa, koska hänellä ei ollut muuta keinoa saada elokuvaa itselleen.

Rydberg ei myöskään vastustanut oman sisältönsä jakamista TPB:n avulla, vaan hän sanoi ettei häntä haittaa lainkaan, jos TPB:n avulla jaetaan hänen vuonna 1989 kirjoittamaa kirjaa, koska kyseisen teoksen hankkiminen nykyään olisi hankalaa.

Rydbergin toiminta molemmilla rintamilla tuli pian julki, kun eräs ruotsalainen blogaaja toi asian esiin. Tämän jälkeen Rydberg muokkasi aiempia Facebook-kirjoituksiaan, mutta Rydbergin epäonneksi kuvankaappaukset kirjoituksista ehtivät jo levitä useille eri sivustoille, joten asian täydellinen salaaminen ei enää onnistunut.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

124.2.2009 12:03

Hyvähyvä ekaeka.

224.2.2009 12:13

Kyllä tuokin Monique Wadsted on vain 1 käkättävä nainen waretusta vastaan.

324.2.2009 12:30

Lainaus:
Rydberg kehui viime marraskuussa TPB:tä, koska palvelun kautta pääsee käsiksi sisältöön jota ei voi enää vuokrata tai hankkia edullisesti. Esimerkkinä Rydberg mainitsee tietyt kirjat, joita ei ole painettu pitkään aikaan, jolloin oman teoksen hankkiminen eBayn kautta kustantaisi useita satoja puntia. Rydberg kertoi myös lataavansa John Schlesingerin ohjaamaa The Day of the Locust -elokuvaa, koska hänellä ei ollut muuta keinoa saada elokuvaa itselleen.
Tämä on juuri se suurin syy miksi itse tulee waretettua. Vaikka kuinka haluaisi osta/hankki jonkin teoksen aitona, niin sitä ei joko enää saa mistään ta joutuis maksamaan satoja euroja, johon monellakaan ei ole varaa...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.2.2009 @ 12:32

424.2.2009 12:31
Vincent90
Inactive

Yesse: Itsekö olet sitten käkättävä mies/nainen waretuksen puolesta?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.2.2009 @ 12:32

524.2.2009 13:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vincent90:
Yesse: Itsekö olet sitten käkättävä mies/nainen waretuksen puolesta?
Ei ole mitään waretusta vastaan, mutta en sitä hirveästi kannata ellei ole sama tapaus kun tällä Carina Rydbergillä.

624.2.2009 13:39

Lainaus:
Lainaus:
Rydberg kertoi myös lataavansa John Schlesingerin ohjaamaa The Day of the Locust -elokuvaa, koska hänellä ei ollut muuta keinoa saada elokuvaa itselleen.

Tämä on juuri se suurin syy miksi itse tulee waretettua. Vaikka kuinka haluaisi osta/hankki jonkin teoksen aitona, niin sitä ei joko enää saa mistään ta joutuis maksamaan satoja euroja, johon monellakaan ei ole varaa...

JOs ei saa originaalia, on pakko tyytyä digitaaliseen kopioon. TO-omistajat saavat vain syyttää itseään jos ei tule lisää rahaa kristuun.

724.2.2009 14:13

haha reps. No jotain hyvääkin waretuksessa

824.2.2009 14:46

Heh heh. Taisi yrittää tehdä ystävänpalvelusta joka ampuikin naamalle :D

924.2.2009 22:43

In you FACE ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla (17.8.2017 11:52)
Apple aikoo sijoittaa tulevan vuoden aikana miljardi dollaria TV-ohjelmien hankintaan ja tuotantoon, kertoo Wall Street Journal. Yhtiö on jo pidemmän aikaa puhunut palveluliiketoiminnan kasvattamisesta, ....
Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista (17.8.2017 11:08)
Useiden Android-vuotojen takuuvarma lähde, Evan Blass, on julkaissut Twitter-tilinsä kautta lehdistökuvan myöhemmin tässä kuussa esiteltävästä LG V30 -lippulaivapuhelimesta. Kuten odottaa saattoi, ....
Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon (17.8.2017 09:41)
Yhdysvalloissa poliittinen keskustelu on kiihtynyt Charlottesvillen levottomuuksien seurauksena. Virginialaiseen kaupunkiin julistettiin hätätila äärioikeiston mielenosoituksen takia, jotta ....
3 kommenttia
Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
1 kommentti
Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
11 kommenttia

Uutisarkisto