*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

TorrentSpy valittaa 110 miljoonan dollarin tuomiosta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.2.2009 18:40 Kommentteja (7)

TorrentSpy valittaa 110 miljoonan dollarin tuomiosta Viime vuonna torrent-tiedostojen etsimiseen keskittynyt TorrentSpy-sivusto sulki ovensa ja vähän tämän jälkeen sivustoa pyörittänyt Valence Media -yhtiö määrättiin maksamaan yli 110 miljoonan dollarin korvaukset elokuvateollisuuden etujärjestö MPAA:lle tekijänoikeusrikkomusten takia.
Valence Media ei kuitenkaan hyväksy viime keväänä annettua tuomiota, vaan yritys on nyt kahdeksan kuukautta myöhemmin valittanut oikeuden päätöksestä. Yritystä edustava asianajaja Ira Rothken kertoi CNET News -sivustolle, että oikeus ei toiminut oikein jutun käsittelyssä eikä tuomion langettamisessa. Rothkenin mukaan erityisesti oikeuden aiemmin langettama päätös käyttäjätietojen luovuttamisesta oikeuttaa valitukseen.

TorrentSpyn ja MPAA:n välistä oikeusjuttua ei käyty varsinaisesti loppuun saakka, vaan oikeus totesi TorrentSpyn syylliseksi, koska se tuhosi ja piilotteli juttuun liittyviä todisteita, kuten sivuston keskustelualueilla olleita viestejä ja lokitiedostoja vierailijoiden käyttämistä IP-osoitteista.

Rothken sanoo oikeuden päätöksen olleen ristiriidassa sivuston käyttöehtojen kanssa, jonka takia TorrentSpy ei halunnut luovuttaa käyttäjätietoja oikeudelle.

MPAA:n mukaan TorrentSpy ja vastaavat sivustot auttavat ihmisiä tekijänoikeusrikoksien tekemisessä, jonka takia niiden toiminta pitäisi kieltää.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

15.2.2009 19:42
zonezzz
Inactive

« Edellinen otsikko
Irlantilainen operaattori katkoo yhteydet luvattomilta lataajilta Seuraava otsikko »
Suurimmat operaattorit mukaan RIAA:n varoituskampanjaan?
Kommentoi!
Keskustele uutisesta!
markokaup (Junior Member) 29.1.2009 15:00 Lähetä käyttäjälle yksityisviesti
Kännykällä (N73) kuuntelisin mielellään mutta esimerkiksi jos bussissa (hki - keskusta alueella) kuuntelee niin se on melkoista suhinaa ja pätkimistä.. Eli ei mikään loistava vaihtoehto.

Töissä kuuntelen koko työajan mutta kotona ei ole mahdollisuutta kuin nettiradioon ja sitä ei tule käytettyä juurikaan.

25.2.2009 19:44
masa92
Inactive

110 000 000 dollarilla kävisi reilu miljoona lasta kehitysmaissa peruskoulun luokat 1-9. Ei helvetti tätä kapitalismia, kun on isojen firmojen pomoilta karannut mopo hieman kädestä. Nykyinen lamahankin on pitkältä muutaman sadan rikkaimmain ihmisen ahneuden takia tullut.

35.2.2009 21:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
110 000 000 dollarilla kävisi reilu miljoona lasta kehitysmaissa peruskoulun luokat 1-9. Ei helvetti tätä kapitalismia, kun on isojen firmojen pomoilta karannut mopo hieman kädestä. Nykyinen lamahankin on pitkältä muutaman sadan rikkaimmain ihmisen ahneuden takia tullut.
Vai johtuu nousu/laskutalous muutamasta sadasta rikkaasta ihmisestä. Siinä on masa92:lla taloustieto hyvin hallussa ;=.

45.2.2009 22:25
masa92
Inactive

En ole nyt mikää taloustieteiden tohtori, mutta nykyinen talouskriisi sai alkunsa kun pankeilla oli halpaa rahaa liikaa kädessään. No tämä raha lainattiin sitten köyhille, jotka ostivat asuntoja sillä. Asuntojen hinnat tippuivat-> suuria luottotappioita pankeille. Pankit kaatuvat valtion syliin. Näin siis tuolla rapakon takana. Maailman talousveturin USA:n törttöily johti maailmalaajuiseen lamaan. Miksi? Pankit halusivat lisää rahaa-> kuka omistaa pankit? -> rikkaat. Kenen syytä kriisi? Pankkien -> eli rikkaiden. Hieman loogista päättelyä vain.

56.2.2009 1:46

No, ei varmaan tee Pikku hovit lisää laskua tossa konkassa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.2.2009 @ 17:06

66.2.2009 9:39

Luuletteko tosiaan, että torrentspy maksaa 110 miljoonaa dollaria tai silla on varaa? Molempiin vastaus EI. Torrenspy yritys on muuten hakeutunut ja mennyt konkurssiin ja on täysin rahaton ja varaton yritys nykyään. Eli MPAA ei tule saamaan yhtään rahaa kyseisestä jutusta. Netistä löytyy aiheesta lisää.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.2.2009 @ 09:40

76.2.2009 15:12

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:34

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
6 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto