*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

TorrentSpy valittaa 110 miljoonan dollarin tuomiosta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.2.2009 18:40 Kommentteja (7)

TorrentSpy valittaa 110 miljoonan dollarin tuomiosta Viime vuonna torrent-tiedostojen etsimiseen keskittynyt TorrentSpy-sivusto sulki ovensa ja vähän tämän jälkeen sivustoa pyörittänyt Valence Media -yhtiö määrättiin maksamaan yli 110 miljoonan dollarin korvaukset elokuvateollisuuden etujärjestö MPAA:lle tekijänoikeusrikkomusten takia.
Valence Media ei kuitenkaan hyväksy viime keväänä annettua tuomiota, vaan yritys on nyt kahdeksan kuukautta myöhemmin valittanut oikeuden päätöksestä. Yritystä edustava asianajaja Ira Rothken kertoi CNET News -sivustolle, että oikeus ei toiminut oikein jutun käsittelyssä eikä tuomion langettamisessa. Rothkenin mukaan erityisesti oikeuden aiemmin langettama päätös käyttäjätietojen luovuttamisesta oikeuttaa valitukseen.

TorrentSpyn ja MPAA:n välistä oikeusjuttua ei käyty varsinaisesti loppuun saakka, vaan oikeus totesi TorrentSpyn syylliseksi, koska se tuhosi ja piilotteli juttuun liittyviä todisteita, kuten sivuston keskustelualueilla olleita viestejä ja lokitiedostoja vierailijoiden käyttämistä IP-osoitteista.

Rothken sanoo oikeuden päätöksen olleen ristiriidassa sivuston käyttöehtojen kanssa, jonka takia TorrentSpy ei halunnut luovuttaa käyttäjätietoja oikeudelle.

MPAA:n mukaan TorrentSpy ja vastaavat sivustot auttavat ihmisiä tekijänoikeusrikoksien tekemisessä, jonka takia niiden toiminta pitäisi kieltää.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

15.2.2009 19:42
zonezzz
Inactive

« Edellinen otsikko
Irlantilainen operaattori katkoo yhteydet luvattomilta lataajilta Seuraava otsikko »
Suurimmat operaattorit mukaan RIAA:n varoituskampanjaan?
Kommentoi!
Keskustele uutisesta!
markokaup (Junior Member) 29.1.2009 15:00 Lähetä käyttäjälle yksityisviesti
Kännykällä (N73) kuuntelisin mielellään mutta esimerkiksi jos bussissa (hki - keskusta alueella) kuuntelee niin se on melkoista suhinaa ja pätkimistä.. Eli ei mikään loistava vaihtoehto.

Töissä kuuntelen koko työajan mutta kotona ei ole mahdollisuutta kuin nettiradioon ja sitä ei tule käytettyä juurikaan.

25.2.2009 19:44
masa92
Inactive

110 000 000 dollarilla kävisi reilu miljoona lasta kehitysmaissa peruskoulun luokat 1-9. Ei helvetti tätä kapitalismia, kun on isojen firmojen pomoilta karannut mopo hieman kädestä. Nykyinen lamahankin on pitkältä muutaman sadan rikkaimmain ihmisen ahneuden takia tullut.

35.2.2009 21:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
110 000 000 dollarilla kävisi reilu miljoona lasta kehitysmaissa peruskoulun luokat 1-9. Ei helvetti tätä kapitalismia, kun on isojen firmojen pomoilta karannut mopo hieman kädestä. Nykyinen lamahankin on pitkältä muutaman sadan rikkaimmain ihmisen ahneuden takia tullut.
Vai johtuu nousu/laskutalous muutamasta sadasta rikkaasta ihmisestä. Siinä on masa92:lla taloustieto hyvin hallussa ;=.

45.2.2009 22:25
masa92
Inactive

En ole nyt mikää taloustieteiden tohtori, mutta nykyinen talouskriisi sai alkunsa kun pankeilla oli halpaa rahaa liikaa kädessään. No tämä raha lainattiin sitten köyhille, jotka ostivat asuntoja sillä. Asuntojen hinnat tippuivat-> suuria luottotappioita pankeille. Pankit kaatuvat valtion syliin. Näin siis tuolla rapakon takana. Maailman talousveturin USA:n törttöily johti maailmalaajuiseen lamaan. Miksi? Pankit halusivat lisää rahaa-> kuka omistaa pankit? -> rikkaat. Kenen syytä kriisi? Pankkien -> eli rikkaiden. Hieman loogista päättelyä vain.

56.2.2009 1:46

No, ei varmaan tee Pikku hovit lisää laskua tossa konkassa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.2.2009 @ 17:06

66.2.2009 9:39

Luuletteko tosiaan, että torrentspy maksaa 110 miljoonaa dollaria tai silla on varaa? Molempiin vastaus EI. Torrenspy yritys on muuten hakeutunut ja mennyt konkurssiin ja on täysin rahaton ja varaton yritys nykyään. Eli MPAA ei tule saamaan yhtään rahaa kyseisestä jutusta. Netistä löytyy aiheesta lisää.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.2.2009 @ 09:40

76.2.2009 15:12

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 23:34

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto