*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Ovum: Luvaton lataaminen ei käy omatunnon päälle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.2.2009 11:48 Kommentteja (8)

Ovum: Luvaton lataaminen ei käy omatunnon päälle Tekijänoikeudella suojatun materiaalin luvaton lataaminen herättää taloudellisten näkökohtien lisäksi runsaasti keskustelua myös siitä, että onko luvattoman lataamisen harrastaminen moraalisesti vääränlaista toimintaa.
Tutkimusyhtiö Ovum on selvittänyt mm. toiminnan oikeellisuutta kyselyssään, jossa ihmisiltä udeltiin näiden suhtautumista luvattomiin latauksiin. Ovumin kyselyn mukaan kolmasosa laajakaistan omistajista pitää tekijänoikeudella suojatun videosisällön luvatonta lataamista sopimattomana toimintana, eivätkä he koskaan tekisi itse mitään tämäntapaista.

Luvatonta lataamista harrasti noin kolmasosa vastaajista. Suurin osa näistä piti toimintaa "vääränä", mutta lataamisiin tämä moraalinen kanta ei tunnu juuri vaikuttavan. 15 prosenttia vastaajista ei pidä luvatonta lataamista vääränlaisena toimintana, jonka lisäksi neljännes vastaajista ei ole varma omasta moraalisesta kannastaan luvattoman lataamisen osalta. Ovumin mukaan noin 40 prosenttia ihmisistä ei siis koe vakuutteluita luvattoman lataamisen moraalittomuudesta uskottaviksi.

Ovum sanoo kyselyn tuloksen tarkoittavan vaikeuksia mediajäteille ja TV-kanaville, koska näiden on vaikea kilpailla netistä tarjottavia luvattomia latauksia vastaan. Ovumilla uskostaan, ettei suurin osa kuluttajista halua maksaa internetin kautta ladattavista videoista mitään. Ei vaikka nykyisiä hintoja laskettaisiin tai vaikka tarjolle tulisi teräväpiirtosisältöä.

Yrityksen mukaan tilausta olisi tietyn kohderyhmän osalta kuitenkin maksullisille palveluille, joiden kautta kuluttajat voisivat katsoa haluamaansa sisältöä itselle parhaiten sopivalla hetkellä. Näiden palveluiden pitäisi kuitenkin olla kansainvälisiä, sillä Ovumin mukaan kuluttajat eivät halua odottaa kuukausia, jotta muualla jo näytetty sisältö saapuu heidän ulottuvilleen. P2P-verkkojen aikakaudella monet lataajat ovat jo tottuneet tähän käytäntöön, joten Ovumin suosituksen mukaan myös yritysten pitäisi pystyä tarjoamaan kuluttajille vastaavaa.

Ovumilla uskotaan, että Hulun tapaiset mainosrahoitteiset palvelut voivat kilpailla luvatonta jakelua vastaan, koska niissä ihmisten ei tarvitse maksaa katselustaan.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

14.2.2009 14:09

Joo ei oo kyl asian tiimoilta omatunnon tuskia :)

24.2.2009 16:18

Lainaus:
Näiden palveluiden pitäisi kuitenkin olla kansainvälisiä, sillä Ovumin mukaan kuluttajat eivät halua odottaa kuukausia, jotta muualla jo näytetty sisältö saapuu heidän ulottuvilleen. P2P-verkkojen aikakaudella monet lataajat ovat jo tottuneet tähän käytäntöön, joten Ovumin suosituksen mukaan myös yritysten pitäisi pystyä tarjoamaan kuluttajille vastaavaa.
Järkipuhetta!! Kaikki nämä ilmaiset ja lailliset videopalvelut lykkää eteen sen "We are very sorry, but this is only availble in USA"-ilmoituksen, jolloin ainoa vaihtoehto on käyttää niitä laittomia keinoja. Tai eihän niitä maksullisiakaan videopalveluja taida olla Euroopassa. Ainakaan Xboxin videolatauspalvelu ei toimi Euroopassa.

34.2.2009 16:37

Samaa mieltä esimerkiksi FOX:in sivuilta pystyy katsomaan vain yhdysvalloissa...

44.2.2009 18:45
hentriz
Inactive

Lainaus:
Lainaus:
Näiden palveluiden pitäisi kuitenkin olla kansainvälisiä, sillä Ovumin mukaan kuluttajat eivät halua odottaa kuukausia, jotta muualla jo näytetty sisältö saapuu heidän ulottuvilleen. P2P-verkkojen aikakaudella monet lataajat ovat jo tottuneet tähän käytäntöön, joten Ovumin suosituksen mukaan myös yritysten pitäisi pystyä tarjoamaan kuluttajille vastaavaa.
Järkipuhetta!! Kaikki nämä ilmaiset ja lailliset videopalvelut lykkää eteen sen "We are very sorry, but this is only availble in USA"-ilmoituksen, jolloin ainoa vaihtoehto on käyttää niitä laittomia keinoja. Tai eihän niitä maksullisiakaan videopalveluja taida olla Euroopassa. Ainakaan Xboxin videolatauspalvelu ei toimi Euroopassa.

Kieltämättä harmittaa ja itse tulisi ainakin käytettyä :-) Tosin siihen en osaa vastata, auttaako siihen waretukseen jotenkin.

54.2.2009 19:10

Joo pitäs se jenkkienki tajuta että muuallakin on paljon faneja eikä vain jenkkilässä..

64.2.2009 19:31

ei tietenkään käy omalletunnolle, lataaminenhan on muoti-ilmiö nykyään. Jopa tytöt(!!) tekee sitä (siis ns. normaalit tytöt, ei pelkästään ne nörttipoikatytöt). CD-levyt on niiiin ysäriä, ja jopa naisten logiikalla on järkevämpää ladata ilmaiseksi toimivia tiedostoja, kuin maksaa DRM-paskalla pilatuista biiseistä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.2.2009 @ 19:34

HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

74.2.2009 22:48

Ei minulle ainakaan mitään omantunnontuskia ole tullut ja sitäpaitsi
miksi pitäisi joutua odottamaan vaikka tv-sarjoja vaikka kuinka kauan, kun netistä saa yleensä sarjat niiden esityspäivänä HD versiona netistä. Minua ei ainakaan mikään kannusta maksamaan siitä minkä saan ilmaiseksi ja parempi laatuisena.

84.2.2009 23:55

Jos kyse on DRM suojatun materiaalin lataamisesta, ei omatunto voi kuin kasvaa siitä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen (21.7.2017 09:36)
Ilmaista virustorjuntaohjelmistoa kehittävä Avast on päättänyt ostaa huippusuosittua CCleaner-siivousohjelmaa kehittävän Piriformin. Tarkoituksena on tarjota CCleaneria jatkossakin omana tuotteenaan, ....
5 kommenttia
Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? (21.7.2017 08:54)
Apple ja kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology (CATL) ovat solmineet salassapitosopimuksen, uutisoi Yicai Global . Mielenkiintoiseksi sopimuksen tekee suomalaisten näkökulmasta ....
Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä (21.7.2017 08:26)
Ei tarvitse olla kovin kummoinen meedio arvatakseen, että Samsungin seuraava Note-malliston älypuhelin julkistetaan viime vuoden tapaan elokuussa. Vielä vähemmän selvännäkijän taitoja tarvitaan ....
2 kommenttia
OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman (20.7.2017 23:10)
OnePlus on julkaissut päivityksen OnePlus 5 -huippupuhelimelleen. Oxygen OS 4.5.6 on kuitenkin vain minimaalinen päivitys, joka ainoastaan korjaa yhden, mutta mahdollisesti sitäkin kohtalokkaamman ongelman. ....
Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa (20.7.2017 12:16)
Älypuhelinbuumin laantuessa teknologiayhtiöiden fokus on siirtynyt levittämään langattoman tiedonsiirron mahdollisuuksia arkipäiväisempiin laitteisiin, joissa tiedonkäsittelyllä saadaan aikaa ....
10 kommenttia

Uutisarkisto