*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Edustajainhuone hylkäsi jenkkien digisiirtymän venyttämisen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.1.2009 23:29

Edustajainhuone hylkäsi jenkkien digisiirtymän venyttämisen Yhdysvalloissa jo lähes varmana pidetty digisiirtymän venytys kesäkuulle on saanut kovan takaiskun, kun ehdotus ei saanut tarvittavaa kannatusta edustajainhuoneessa. Täten senaatin maanantaina hyväksymä digisiirtymän venytys ei astu voimaan, vaan analogisten antenniverkon TV-lähetysten loppu näyttää tulevan jo helmikuun 17. päivä, kuten alun perin oli suunniteltu.
Ehdotuksen hyväksyminen sellaisenaan olisi vaatinut vähintään 290 kongressiedustajan tuen, mutta ehdotuksen puolesta äänesti 258 edustajaa. Ehdotusta vastaan olivat erityisesti monet republikaanisen puolueen edustajat. Republikaanien Joe Barton pitää viivästystä tarpeettomana, jonka lisäksi hän haluaa analogisten lähetysten vapauttamat kaistat käyttöön mahdollisimman pian.

Pähkäily digisiirtymän venyttämisestä ei ole kuitenkaan vielä ohi, sillä asiasta keskustellaan edustajainhuoneessa uudestaan todennäköisesti ensi viikolla. Ehdotukseen tehtävien muutosten jälkeen asiasta voidaan äänestää uudelleen, joten digisiirtymän venyminen Yhdysvalloissa on edelleen mahdollista.

Nielsen Media Researchin arvioiden mukaan Yhdysvalloissa oli viime viikolla noin 6,5 miljoonaa antenniverkon kautta televisiota katsovaa kotitaloutta, joissa ei vielä ole digi-TV-lähetysten katsomista varten tarvittavaa digisovitinta. Kansalaiset ovat saaneet valtiolta 40 dollarin alennuskuponkeja digisovittimien hankkimiseen, mutta hankkeeseen varatut varat loppuivat kesken, jonka johdosta ainakin miljoona ihmistä on vielä ilman omaa alennuskuponkia. Senaatti on jo alustavasti hyväksynyt 650 miljoonan dollarin lisärahoituksen näille alennuskupongeille, joten alennuskuponkeja pitäisi jatkossa riittää kaikille kotitalouksille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....
Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki (15.12.2017 18:34)
Googlen kehittämät tekoälyalgoritmit ovat löytäneet NASAn Kepler-avaruusteleskoopin tuottamasta datasta uuden planeetan. Löytö on historiallinen parilla tapaa, se esimerkiksi osoittaa millaisia ....

Uutisarkisto