*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Maxivision tuo laajakaistaliittymiin yli 70 TV-kanavaa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.1.2009 17:47 Kommentteja (6)

Maxivision tuo laajakaistaliittymiin yli 70 TV-kanavaa IPTV-palveluita Suomessa jo useamman vuoden kaupannut Maxisat Oy on tuonut markkinoille uuden Maxivision-palvelun, jonka avulla pystyy katselemaan yli 70 TV-kanavaa.
Maxivisionissa kuluttaja ostaa itselleen digiboksin, josta löytyy antenniverkon digilähetysten katsomisen mahdollistavan DVB-T-virittimen lisäksi tuki myös IPTV-lähetysten katsomiselle. Kyseinen boksi osaa myös toistaa teräväpiirtosisältöä, jota varten laitteessa on HDMI- ja komponentti-ulostulot.

Halvimmillaan Maxivision-boksi maksaa kuluttajalle 295 euroa. Tähän summaan sisältyy boksin lisäksi Maxivision IPTV-peruspalvelu -paketti ja aikarajoitettu käyttöoikeus johonkin IPTV:n kautta jaettavaan Maxivision-kanavapakettiin. Lisäkanavia voi tilata itselleen Maxivisionin hallintapaneelin kautta esim. keskellä yötä, ja yrityksen mukaan tilatut kanavat alkavat näkyä noin 30 sekuntia tilauksen jälkeen.

Laajakaistayhteyden kautta tapahtuvaa katselua varten pitää kuluttajalta löytyä vähintään 2 Mbps tiedonsiirtonopeutta tukeva laajakaistaliittymä. Palveluun on tulossa vielä tämän vuoden aikana myös teräväpiirtosisältöä, mutta toistaiseksi yritys ei ole kertonut kuinka nopean laajakaistayhteyden teräväpiirtosisällön katsominen vaatii.

Maxivision-bokseissa ei ole valitettavasti kiintolevyä ohjelmien tallennusta varten, mutta Maxivision-pakettissa on vakiona 100 tuntia verkkotallennustilaa, jota voi tarvittaessa ostaa lisää. Kuluttajan voi valita ohjelmia tallennettavaksi joko Maxivision-boksin tai internet-selaimen avulla, joten omia lempiohjelmiaan voi ajastaa esim. työpaikalta. Tallentaa voi samanaikaisesti vaikka kaikkia TV-kanavia mukaan lukien maksu- ja teräväpiirtokanavat.

Maxivision-boksien toimitukset kuluttajille aloitetaan helmikuun alussa.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

122.1.2009 19:27

Kuulostaa kyllä perkeleen hyvältä.

222.1.2009 21:51

Voinko siis käyttää maxisatin IPTV palveluita jos käytössä esim. saunalahden valokuitu?

Eikö IPTV rajoitu siihen Internetliittymään joka sinulla tällä hetkellä on koska se on suljettu bittikaista?

Minusta toi kuulostaa enemmän streaming palvelulta joka taas ei ole IPTV.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.1.2009 @ 22:01

322.1.2009 22:21

Eipä tossa mitään ihmeellistä oo mitä ei muuten sais?

422.1.2009 23:58

8 ? 24 vai 100megaa`?

523.1.2009 13:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ramu2000:
Eikö IPTV rajoitu siihen Internetliittymään joka sinulla tällä hetkellä on koska se on suljettu bittikaista?

Minusta toi kuulostaa enemmän streaming palvelulta joka taas ei ole IPTV.
Ei. IPTV _yleensä_ käyttää multicastia, eli serveri lähettää datan verkkoon vain kerran ja verkon sisällä, yleensä mahdollisimman lähellä dataa tilannutta käyttäjää, data vasta jakautuu eri tilaajille. Tuota käytetään yleensä operaattorin sisäisessä verkossa siksi, että (AFAIK) hyvin harvat operaattorit ovat keskenään päässeet sopimukseen siitä, miten multicast-dataa pitäisi jakaa verkosta toiseen. Ja siis tärkein syy multicastin käyttöön on tietysti se, että se on palvelun ylläpitäjälle halvinta, kun dataa lähtee vain yhtenä möykkynä, eikä jokaiselle tilaajalle erikseen.

Sitä en tiedä miten Maxivision futaa, onko Suomessa multicast operaattoreiden välillä jo mahdollista, ovatko tehneet multicast-sopimuksia vai lähettävätkö esim. erikseen dataa kuhunkin operaattoriverkkoon. Ja siis kyllähän homma on IPTV:tä edelleen, vaikka se lähetettäisiin jokaiselle katsojalle erillisenä streaminakin. ITU speksaa asian yksinkertaisesti näin:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ITU:
"IPTV is defined as multimedia services such as television/video/audio/text/graphics/data delivered over IP based networks managed to provide the required level of quality of service and experience, security, interactivity and reliability."
Toi on kyllä sen verran väljä määritelmä, että tuohon mahtuu melkein jyripetterin youtube-videon sisältävät kotisivutkin ;-)

624.1.2009 12:45

Palvelun FAQ:sta lainattua:

Lainaus:
8.Mistä tiedän että nykyinen laajakaistani on tarpeeksi nopea Maxivision palvelua varten?
Testaa laajakaistasi nopeus sivustolla www.maxivision.fi.
Kuka on onnistunut löytämään kyseisen nopeustestin? Olen etsinyt noin 10min, ei löydy. Olisikohan ollut järkevää laittaa tuohon FAQ-vastaukseen suoralinkki kyseiseen testiin?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto