*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

PS3:n uusi firmware toi valokuvagallerian ja DivX 3.11 -tuen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.1.2009 13:55 Kommentteja (9)

PS3:n uusi firmware toi valokuvagallerian ja DivX 3.11 -tuen Sony on julkaissut PlayStation 3 -pelikonsolille tänään uuden 2.60-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen, jonka myötä konsoliin on mahdollista ladata valokuvagalleria ja tuki DivX 3.11 -videoiden toistamiselle.
Photo Gallery -nimellä kulkeva valokuvagalleria helpottaa Sonyn mukaan kuvien järjestämistä ja näyttämistä konsolilla. Kuvia voi järjestää Photo Galleryn avulla järjestykseen esim. kameran, kuvan ottoajan, värien ja kasvonpiirteiden avulla. Photo Gallery osaa siis tunnistaa tiettyjen tietokoneilla käytettävien ohjelmien tapaan ihmisten kasvonpiirteitä, joten omasta valokuvakokoelmasta voi jatkossa etsiä helposti kaikki kuvat, joissa hymyillään.

Firmware-päivitys parantaa myös konsolin mediatukea, sillä PS3:lla voi jatkossa katsoa DivX 3.11 -koodekilla pakattuja videoita. Nykyään DivX 3.11 -videot ovat kuitenkin harvinaisia, mutta esim. 2000-luvun vaihteessa DivX 3.11 -koodekkia suosittiin erityistesti tekijänoikeudella suojatun videomateriaalin luvattomassa nettijakelussa.

Alla Sonyn oma esittely uuden firmwaren tuomista uudistuksista ja erityisesti Photo Galleryn toiminnasta.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

121.1.2009 14:25

Ja viimeinen koodekki on kai jo 6.84?

221.1.2009 15:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti esavolai:
Ja viimeinen koodekki on kai jo 6.84?

Luultavasti laitteilla on eri systeemi kodekkien kanssa.

321.1.2009 15:15

Firmware-päivitys parantaa myös konsolin mediatukea, sillä PS3:lla voi jatkossa katsoa DivX 3.11 -koodekilla pakattuja videoita. Nykyään DivX 3.11 -videot ovat kuitenkin harvinaisia, mutta esim. 2000-luvun vaihteessa DivX 3.11 -koodekkia suosittiin erityistesti tekijänoikeudella suojatun videomateriaalin luvattomassa nettijakelussa.



NIIN 8 vuotta sitten... :D:D:D

Nytten jos aletaan tuohon piratismi hommaan ni se menee terävä puoelella enemmän siihe x264 pakattuun ja nekin saa helposti jo näkymään vanhoilla firmiksillä.. Ja perus avithan toistuu kanssa edellisellä firmiksellä :) Mutta kiva että päivittävät

EDIT: Toi photo gallery vaikuttaa iha jännält jos tykkää kuvia katella enemmäki... Hienosti tehty mitä videossa näky

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2009 @ 15:17

421.1.2009 16:00

ensin ladataan 140 megaa ja sitten gallery vielä 100 megaa. julkaisisivat jo mkv-tuen kun kerran jo blu-ray-soittimiakin on joissa tuki..

521.1.2009 16:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti finck:
ensin ladataan 140 megaa ja sitten gallery vielä 100 megaa. julkaisisivat jo mkv-tuen kun kerran jo blu-ray-soittimiakin on joissa tuki..
Vastaus tuohon löytyi LG:n uusia plasmatelkkuja käsittelevän artikkelin kommenteista:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Tuota olen ihmetellyt itsekin kauan ja hartaasti, kunnes muutama viikko sitten sain tuohon vastauksen yhdeltä laitevalmistajalta. Tuota videoiden purkua, containereiden käsittelyä, jne ei tehdä oikeastaan missään laitteessa softatasolla, vaan piiritasolla. Ja tällä hetkellä MKV:tä tukevia piirejä on tasan yksi, Sigman suht hiljattain julkaisema piiri, jota käytetään mm. Popcorn Hourissa. Tuon vuoksi suurin osa mediatoistimista, joista löytyy vanhempaa piiristöä, ei tule todnäk koskaan tukemaan MKV:tä. Sinänsä hassua, olisi kuvitellut, että tuo on softapuolella tehty jollekin suht geneeriselle piirille, mutta.. aina sitä oppii uutta.
E: sekoilin quotetagien kanssa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2009 @ 16:25

621.1.2009 17:20

PS3:ssa ei ole erikseen videon purkamiseen tarkoitettuja piirejä, vaan kaikki videotiedostoihin ja videoiden toistamiseen liittyvä laskenta hoidetaan Cell-suorittimen voimin. Eli PS3:ssa tuo MKV-tuki ei vaadi laitteistotason muutoksia.

721.1.2009 20:16

nyt kansa saa virallisesti tuen videoille jotka on ladanneet netistä vuosituhannen alussa :)

edit: jännää sinänsä että DivX 3.11.. eikös 3.11 ole kräkätty versio mikkisoftan MPEG4 kodeekista 90luvun lopulta?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2009 @ 20:18

822.1.2009 0:12

Mikä on mkv-tuki?

922.1.2009 3:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jehu80:
Mikä on mkv-tuki?
Eli siis .mkv päätteiset ( kuten mikä tahasa muukin video .avi .mpg yms) on nykyään yleisin käytetty formaatti netistä ladattavissa teräväpiirto elokuvissa sekä myös esim musiikki videoissa hyvin yleinen muoto... Ja koska piratismi kasvaa niin kasvaa myös tarve erillisistä laitteista jotka tukee tätä kyseistä formaattia :) Sama ku Plege3 oli edellekäviä BluRay soittimissa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
1 kommentti
WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa (16.1.2018 12:42)
WhatsAppin tuoreesta beta-versiosta on löytynyt jälleen uusia ominaisuuksia, jotka aikanaan valuvat myös sovelluksen vakaata versiota käyttäville tavallisille käyttäjille. WhatsApp näyttäisi ....
Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen (16.1.2018 12:03)
Kiinan suurimpiin teknologiayrityksiin kuuluva Tencent ja Apple ovat päässeet sopuun WeChat-viestipalvelun aiemmin sisältämän tippaus-ominaisuuden jakamisesta. WeChat sisälsi aiemmin mahdollisuuden ....
Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen (16.1.2018 10:54)
Tekoälystä on tullut teknologiasektorin uusin "kultaryntäys". Kaikki suurimmat IT-yritykset investoivat siihen suuria määriä rahaa ja kehittävät sen pohjalta uusia palveluita, joita myydä asiakkaille ....
Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin (15.1.2018 14:49)
Samsung paljasti CES-messujen aikaan aikovansa julkistaa seuraavan sukupolven Galaxy-lippulaivapuhelimet helmikuussa ja esittelypaikka löytyy Barcelonan MWC-messuilta. Samsungilla näyttäisi ....

Uutisarkisto