*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Plextorilta uusia MediaX-mediasoittimia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.1.2009 19:31 Kommentteja (3)

Plextorilta uusia MediaX-mediasoittimia Plextorin MediaX-tuoteperhe laajenee tämän kuun lopulla uusilla olohuoneen medialaitteilla, kun Plextor tuo markkinoille PX-MX500WL- ja PX-MX1000WL-soittimet.
Laitteiden erona on mukana toimitettavan kiintolevyn tallennuskapasiteetti, jota PX-MX500WL:ssa on nimen mukaisesti 500 gigatavua ja PX-MX1000WL:ssa 1 000 gigatavua. Muuten soittimet ovat ominaisuuksiltaan yhtenevät.

Soittimet saa liitettyä kotiverkkoon Ethernet-liitännän tai WLAN:in avulla. WLAN-käyttöä varten laitteen mukana toimitetaan erillinen USB-dongeli, jonka liittämisen jälkeen WLAN-yhteyden käyttäminen pitäisi onnistua. Soittimet saa tarvittaessa liitettyä tietokoneeseen myös USB-liitännän avulla, jos laitteita ei saa liitettyä samaan lähiverkkoon.

Mediaformaattien osalta laitteen luvataan toistavan JPEG- ja BMP-kuvia; AC3-, WMA-, OGG- ja MP3-audiotiedostoja sekä AVI- ja MPEG-videotiedostoja. Videokoodekkien osalta tuettuina ovat AVI-tiedostoissa DivX ja XviD. Tekstitystiedostojen osalta tukea luvataan ainakin smi-, ssa- ja srt-formaateille.

Laitteiden pitäisi pystyä toistamaan myös teräväpiirtoisia DivX ja Xvid-videoita aina 1920x1080-resoluution saakka. Videota laitteesta saa ulos HDMI:n, komposiitti- ja komponentti-ulostulon kautta. Audion saa ulos soittimista analogisesti kahden RCA-liittimen kautta tai digitaalisesti RCA:n tai Toslinkin kautta. Laitteessa on myös SCART-ulostulo.

Videoiden toistamisen ohella soittimilla voi myös nauhoittaa videoita joko SCART-, komposiitti- tai DV-sisääntulon kautta. Tallennus tapahtuu MPEG-2-formaatin mukaiseksi videotiedostoksi, jonka voi siirtää esim. editointia varten tietokoneelle.

Lähiverkon lisäksi mediatiedostoja laitteelle voi siirtää esim. USB-massamuistilaitteilta.

Kokoa laitteella on 148x200x63mm ja paino ilman kiintolevyä on 900 grammaa. Soittimien hintoja ei ole vielä paljastettu, mutta yrityksen viime vuonna julkaisemia PX-MX500L-soittimia myydään tietyissä suomalaisissa verkkokaupoissa hieman yli 300 euron hintaan, joten PX-MX500WL asettunee vastaavaan hintaluokkaan. PX-MX1000WL:n hinta asettunee puolestaan samoille tietämille PX-MX1000L-soittimen kanssa, jota myydään nykyään noin 360 euron hintaan.
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

117.1.2009 21:09
pezkuu
Inactive

kunno laatikko

217.1.2009 21:57

Turha kapistus ilman Matroska- ja h.264-tukea.

318.1.2009 9:30

...niin. Piraattileffojen pyörittämistä varten nämä laitteet tehdään, ja jos soitin ei kykene yleisimpien formaattien toistoon, on laitteella synkkä tulevaisuus, kuten brittiläisillä piraattien lataajillakin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uudesta Apple Watchista löytyi jo bugi – Ei suostu liittymään LTE-verkkoon Uudesta Apple Watchista löytyi jo bugi – Ei suostu liittymään LTE-verkkoon (21.9.2017 11:54)
Applen reilu viikko sitten esittelemä kolmannen sukupolven Apple Watch -älykello on saapunut yhdysvaltalaisten medioiden arvosteltavaksi ja uudeste LTE-yhteyksillä varustetusta mallista löytyi ....
1 kommentti
Minecraftille iso päivitys – Better Together on nyt saatavilla Minecraftille iso päivitys – Better Together on nyt saatavilla (21.9.2017 10:48)
Microsoft on ottanut käyttöön Minecraftille kehitetyn Better Together -päivityksen, joka parantaa eri alustoille tuotettujen peliversioiden yhteistoimintaa. Pelin yhtenäistämisen lisäksi Microsoft ....
Outo ominaisuus iOS 11:ssä – Näin saat oikeasti Bluetoothin ja Wi-Fin pois päältä Outo ominaisuus iOS 11:ssä – Näin saat oikeasti Bluetoothin ja Wi-Fin pois päältä (21.9.2017 10:01)
Apple uudisti iOS 11:ssä mobiilikäyttöjärjestelmänsä Control Center -ohjauskeskuksen ulkonäköä radikaalisti, mutta sen toiminnallisuuskin uudistui varsin paljon päivityksen myötä. Toiminnallinen ....
1 kommentti
Tesla aikoo hylätä Nvidian? Kehittää omaa piiriä AMD:n kanssa Tesla aikoo hylätä Nvidian? Kehittää omaa piiriä AMD:n kanssa (21.9.2017 09:34)
Sähköautoyhtiö Tesla aikoo ottaa enemmän vastuuta autojensa teknologisesta kehityksestä ja ottaa samalla etäisyyttä Nvidiaan, jonka puolijohdetuotteita Tesla on tähän mennessä käyttänyt. ....
Yli miljardin dollarin diili – Google osti HTC:n Pixel-tiimin ja hankki oikeudet patentteihin Yli miljardin dollarin diili – Google osti HTC:n Pixel-tiimin ja hankki oikeudet patentteihin (21.9.2017 09:09)
Google ei sittenkään ostanut taiwanilaista HTC:tä itselleen, vaan hankki ei-eksklusiivisen oikeuden yhtiön patentoimiin teknologioihin. Suurin osa HTC:lta Googlelle siirtyvistä työntekijöistä ....

Uutisarkisto