*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Plextorilta uusia MediaX-mediasoittimia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.1.2009 19:31 Kommentteja (3)

Plextorilta uusia MediaX-mediasoittimia Plextorin MediaX-tuoteperhe laajenee tämän kuun lopulla uusilla olohuoneen medialaitteilla, kun Plextor tuo markkinoille PX-MX500WL- ja PX-MX1000WL-soittimet.
Laitteiden erona on mukana toimitettavan kiintolevyn tallennuskapasiteetti, jota PX-MX500WL:ssa on nimen mukaisesti 500 gigatavua ja PX-MX1000WL:ssa 1 000 gigatavua. Muuten soittimet ovat ominaisuuksiltaan yhtenevät.

Soittimet saa liitettyä kotiverkkoon Ethernet-liitännän tai WLAN:in avulla. WLAN-käyttöä varten laitteen mukana toimitetaan erillinen USB-dongeli, jonka liittämisen jälkeen WLAN-yhteyden käyttäminen pitäisi onnistua. Soittimet saa tarvittaessa liitettyä tietokoneeseen myös USB-liitännän avulla, jos laitteita ei saa liitettyä samaan lähiverkkoon.

Mediaformaattien osalta laitteen luvataan toistavan JPEG- ja BMP-kuvia; AC3-, WMA-, OGG- ja MP3-audiotiedostoja sekä AVI- ja MPEG-videotiedostoja. Videokoodekkien osalta tuettuina ovat AVI-tiedostoissa DivX ja XviD. Tekstitystiedostojen osalta tukea luvataan ainakin smi-, ssa- ja srt-formaateille.

Laitteiden pitäisi pystyä toistamaan myös teräväpiirtoisia DivX ja Xvid-videoita aina 1920x1080-resoluution saakka. Videota laitteesta saa ulos HDMI:n, komposiitti- ja komponentti-ulostulon kautta. Audion saa ulos soittimista analogisesti kahden RCA-liittimen kautta tai digitaalisesti RCA:n tai Toslinkin kautta. Laitteessa on myös SCART-ulostulo.

Videoiden toistamisen ohella soittimilla voi myös nauhoittaa videoita joko SCART-, komposiitti- tai DV-sisääntulon kautta. Tallennus tapahtuu MPEG-2-formaatin mukaiseksi videotiedostoksi, jonka voi siirtää esim. editointia varten tietokoneelle.

Lähiverkon lisäksi mediatiedostoja laitteelle voi siirtää esim. USB-massamuistilaitteilta.

Kokoa laitteella on 148x200x63mm ja paino ilman kiintolevyä on 900 grammaa. Soittimien hintoja ei ole vielä paljastettu, mutta yrityksen viime vuonna julkaisemia PX-MX500L-soittimia myydään tietyissä suomalaisissa verkkokaupoissa hieman yli 300 euron hintaan, joten PX-MX500WL asettunee vastaavaan hintaluokkaan. PX-MX1000WL:n hinta asettunee puolestaan samoille tietämille PX-MX1000L-soittimen kanssa, jota myydään nykyään noin 360 euron hintaan.
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

117.1.2009 21:09
pezkuu
Inactive

kunno laatikko

217.1.2009 21:57

Turha kapistus ilman Matroska- ja h.264-tukea.

318.1.2009 9:30

...niin. Piraattileffojen pyörittämistä varten nämä laitteet tehdään, ja jos soitin ei kykene yleisimpien formaattien toistoon, on laitteella synkkä tulevaisuus, kuten brittiläisillä piraattien lataajillakin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle (19.11.2017 19:46)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on hemmotellut viime vuoden älypuhelinmallien omistajia uudella päivityksellä. Yhtiö on julkaissut OxygenOS 5.0 -päivityksen sekä OnePlus 3:lle että ....
Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....

Uutisarkisto