*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Plextorilta uusia MediaX-mediasoittimia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.1.2009 19:31 Kommentteja (3)

Plextorilta uusia MediaX-mediasoittimia Plextorin MediaX-tuoteperhe laajenee tämän kuun lopulla uusilla olohuoneen medialaitteilla, kun Plextor tuo markkinoille PX-MX500WL- ja PX-MX1000WL-soittimet.
Laitteiden erona on mukana toimitettavan kiintolevyn tallennuskapasiteetti, jota PX-MX500WL:ssa on nimen mukaisesti 500 gigatavua ja PX-MX1000WL:ssa 1 000 gigatavua. Muuten soittimet ovat ominaisuuksiltaan yhtenevät.

Soittimet saa liitettyä kotiverkkoon Ethernet-liitännän tai WLAN:in avulla. WLAN-käyttöä varten laitteen mukana toimitetaan erillinen USB-dongeli, jonka liittämisen jälkeen WLAN-yhteyden käyttäminen pitäisi onnistua. Soittimet saa tarvittaessa liitettyä tietokoneeseen myös USB-liitännän avulla, jos laitteita ei saa liitettyä samaan lähiverkkoon.

Mediaformaattien osalta laitteen luvataan toistavan JPEG- ja BMP-kuvia; AC3-, WMA-, OGG- ja MP3-audiotiedostoja sekä AVI- ja MPEG-videotiedostoja. Videokoodekkien osalta tuettuina ovat AVI-tiedostoissa DivX ja XviD. Tekstitystiedostojen osalta tukea luvataan ainakin smi-, ssa- ja srt-formaateille.

Laitteiden pitäisi pystyä toistamaan myös teräväpiirtoisia DivX ja Xvid-videoita aina 1920x1080-resoluution saakka. Videota laitteesta saa ulos HDMI:n, komposiitti- ja komponentti-ulostulon kautta. Audion saa ulos soittimista analogisesti kahden RCA-liittimen kautta tai digitaalisesti RCA:n tai Toslinkin kautta. Laitteessa on myös SCART-ulostulo.

Videoiden toistamisen ohella soittimilla voi myös nauhoittaa videoita joko SCART-, komposiitti- tai DV-sisääntulon kautta. Tallennus tapahtuu MPEG-2-formaatin mukaiseksi videotiedostoksi, jonka voi siirtää esim. editointia varten tietokoneelle.

Lähiverkon lisäksi mediatiedostoja laitteelle voi siirtää esim. USB-massamuistilaitteilta.

Kokoa laitteella on 148x200x63mm ja paino ilman kiintolevyä on 900 grammaa. Soittimien hintoja ei ole vielä paljastettu, mutta yrityksen viime vuonna julkaisemia PX-MX500L-soittimia myydään tietyissä suomalaisissa verkkokaupoissa hieman yli 300 euron hintaan, joten PX-MX500WL asettunee vastaavaan hintaluokkaan. PX-MX1000WL:n hinta asettunee puolestaan samoille tietämille PX-MX1000L-soittimen kanssa, jota myydään nykyään noin 360 euron hintaan.
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

117.1.2009 21:09
pezkuu
Inactive

kunno laatikko

217.1.2009 21:57

Turha kapistus ilman Matroska- ja h.264-tukea.

318.1.2009 9:30

...niin. Piraattileffojen pyörittämistä varten nämä laitteet tehdään, ja jos soitin ei kykene yleisimpien formaattien toistoon, on laitteella synkkä tulevaisuus, kuten brittiläisillä piraattien lataajillakin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat (27.7.2017 13:03)
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti ....
Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta (27.7.2017 12:36)
HMD Global on kutsunut lehdistöä elokuun 16. päivänä järjestettävään tilaisuuteen. Kutsukirjeessä todetaan suoraan, että lehdistötilaisuudessa aiotaan esitellä Nokia-puhelimien seuraava "merkkipaalu". ....
Samsung teki hurjan tuloksen – Älypuhelimet eivät kuitenkaan sytyttänyt Samsung teki hurjan tuloksen – Älypuhelimet eivät kuitenkaan sytyttänyt (27.7.2017 12:18)
Samsungin liiketoiminta on rämpinyt melkoisessa suossa parin viime vuotta ja viime syksynä lupaavan uuden nousun pilasi perinpohjaisesti ikimuistoiseksi fiaskoksi kehittynyt Galaxy Note 7:n ....
1 kommentti
WhatsApp syö vanhat tekstarit – Näin moni sitä nykyään käyttää WhatsApp syö vanhat tekstarit – Näin moni sitä nykyään käyttää (27.7.2017 11:37)
SMS-tekstiviestit arkisena kommunikointivälineenä historiaan siirtänyt WhatsApp on päivittänyt sen käyttöstatistiikkaa. Palvelua käyttää nykyään jo yli miljardi käyttäjää joka päivä – viime ....
Vieläkin nopeampaa on tulossa – USB 3.2 -standardi valmistuu pian Vieläkin nopeampaa on tulossa – USB 3.2 -standardi valmistuu pian (26.7.2017 10:24)
Jotta kehitys ei pysähtyisi, luodaan vähän väliä uusia tiedonsiirtostandardeja nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonvälitystä varten. USB:kin on etenemässä 3.2-versioon tulevan syksyn aikana. ....
1 kommentti

Uutisarkisto