*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Taas yksi piraattikauppias pidätetty Briteissä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.1.2009 14:55 Kommentteja (7)

Taas yksi piraattikauppias pidätetty Briteissä Briteissä pelialaa edustavan ELSPA (Entertainment and Leisure Software Publishers Association) on jälleen kertonut sen toimien johtaneen yksittäisen piraattikauppiaan pidätykseen.
Pidätetyksi joutui Staffordshiressä asuva 30-vuotias työtön mieshenkilö, joka kauppasi pelikonsolipelien piraattikopioita kotoaan käsin. Miehen kotiin tehdyn ratsian yhteydessä asunnosta löytyi neljä tietokonetta, joilla luvattomia pelikopioita oli valmistettu. Luvattomia Xbox 360 -pelien kopioita asunnosta löytyi 700 kappaletta. Wiin kohdalla vastaava luku oli 300 peliä ja PlayStation 2:n kohdalla luku oli 100 peliä. Mies myös modasi pelikonsoleita, jotta niillä pystyisi pelaamaan pelien piraattikopioita.

Miehen jäljelle päästiin erilaisiin ilmoituksiin keskittyneen Gumtree.com-sivuston kautta, jossa tämä mainosti toimintaansa. Kotietsintälupaa varten tarvittiin kuitenkin fyysisiä todisteita luvattomasta toiminnasta, joten ELSPA:n edustaja kävi modauttamassa yhden Xbox 360 -pelikonsolin miehen kotona ja osti samalla itselleen kolmen pelin piraattikopiot, joita modauksen suorittanut mies oli hänelle kaupannut.

Mies ei kiistänyt tekojaan, vaan hän myönsi poliiseille toimineensa lainvastaisesti. Britanniassa piraattikopioiden kauppaaminen voi tuoda jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen, mutta miehen onneksi vastaavista teoista määrätyt vankeusrangaistukset ovat jääneet yleensä hyvin lyhyiksi.

Tekijänoikeuskorvaukset ja sakot saattavat kuitenkin nousta jutussa suuriksi, koska kyseisen rikoksen kohdalla korvauksilla ja sakoilla ei ole ylärajaa. Virkavalta arvioi parhaillaan kuinka suuren taloudellisen hyödyn mies on saanut rikollisilla toimillaan. Luvatonta toimintaa mies oli pyörittänyt ainakin kahden vuoden ajan.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

111.1.2009 15:15

Näin sen pitääkin mennä. Piraatti_kauppiaat_ vastuuseen teostaan.

211.1.2009 15:57

Onko konsolin modaaminen Brittein saarilla muka lainvastaista? Käsittääkseni sen johdosta vain raukeaa laitteen takuu... Eli ilmeisesti tuomio tulee vain myydyistä peleistä?

Voihan asian käsittää niinkin, että X0:n DVD-aseman flashaaminen mahdollistaa käytännössä vain ja ainoastaan backup-pelien pelaamisen, mutta silti... No, ei se ainakaan Suomessa laitonta liene, kun Modpiiri.comikin tarjoaa noita palveluita maksua vastaan, tosin törkeän kalliilla hinnalla.

311.1.2009 16:03

Oikein. Kovat tuomiot näille piraateille vaan, aiheuttavat taloudellisia menetyksiä ja pilaavat rehellisten warettajien maineen. Ei jatkoon.

411.1.2009 20:23

IMO waren myyminen on tyhmää muttei waretuksessa omaan käyttöön ole vikaa, tai jos hieman vain warettelee, ettei mitään 500gb leffoja päivässä, sitten hieman yli :).

511.1.2009 21:34

kyllä tuo piraattipelien myynti on sitten tyhmää, kun siitä kuitenkin jää kiinni. itse waretusta tuen, joka menee omaan käyttöön ja jota tapahtuu vain pienissä määrin, mutta en mitään piraattikauppaa..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2009 @ 21:35

612.1.2009 4:58

Kiinni nämä pitää saada.

723.1.2009 0:29

HMmm miehellähän oli hieman osaamista kun kerta modasi piirejä se on aika tarkkaa hommaa että ei kärähdä esim ps2;ssa se modaus kohta, mies oli vain järkevä kun huomasi että tienaisi paljon paremmin yksityisyrittäjänä ;D kuin jossain elektroniikka kaupassa. On se maailma julma paikka...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....
Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä (17.1.2018 09:35)
Googlen Chromecast-laitteiden on havaittu sekoittavan ihmisten langattomat lähiverkkoyhteydet. Jos sinun kotitaloudessa on esimerkiksi Chromecast sen eri muodoissa tai vaikkapa uudempi Google ....
Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
2 kommenttia

Uutisarkisto