*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Taas yksi piraattikauppias pidätetty Briteissä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.1.2009 14:55 Kommentteja (7)

Taas yksi piraattikauppias pidätetty Briteissä Briteissä pelialaa edustavan ELSPA (Entertainment and Leisure Software Publishers Association) on jälleen kertonut sen toimien johtaneen yksittäisen piraattikauppiaan pidätykseen.
Pidätetyksi joutui Staffordshiressä asuva 30-vuotias työtön mieshenkilö, joka kauppasi pelikonsolipelien piraattikopioita kotoaan käsin. Miehen kotiin tehdyn ratsian yhteydessä asunnosta löytyi neljä tietokonetta, joilla luvattomia pelikopioita oli valmistettu. Luvattomia Xbox 360 -pelien kopioita asunnosta löytyi 700 kappaletta. Wiin kohdalla vastaava luku oli 300 peliä ja PlayStation 2:n kohdalla luku oli 100 peliä. Mies myös modasi pelikonsoleita, jotta niillä pystyisi pelaamaan pelien piraattikopioita.

Miehen jäljelle päästiin erilaisiin ilmoituksiin keskittyneen Gumtree.com-sivuston kautta, jossa tämä mainosti toimintaansa. Kotietsintälupaa varten tarvittiin kuitenkin fyysisiä todisteita luvattomasta toiminnasta, joten ELSPA:n edustaja kävi modauttamassa yhden Xbox 360 -pelikonsolin miehen kotona ja osti samalla itselleen kolmen pelin piraattikopiot, joita modauksen suorittanut mies oli hänelle kaupannut.

Mies ei kiistänyt tekojaan, vaan hän myönsi poliiseille toimineensa lainvastaisesti. Britanniassa piraattikopioiden kauppaaminen voi tuoda jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen, mutta miehen onneksi vastaavista teoista määrätyt vankeusrangaistukset ovat jääneet yleensä hyvin lyhyiksi.

Tekijänoikeuskorvaukset ja sakot saattavat kuitenkin nousta jutussa suuriksi, koska kyseisen rikoksen kohdalla korvauksilla ja sakoilla ei ole ylärajaa. Virkavalta arvioi parhaillaan kuinka suuren taloudellisen hyödyn mies on saanut rikollisilla toimillaan. Luvatonta toimintaa mies oli pyörittänyt ainakin kahden vuoden ajan.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

111.1.2009 15:15

Näin sen pitääkin mennä. Piraatti_kauppiaat_ vastuuseen teostaan.

211.1.2009 15:57

Onko konsolin modaaminen Brittein saarilla muka lainvastaista? Käsittääkseni sen johdosta vain raukeaa laitteen takuu... Eli ilmeisesti tuomio tulee vain myydyistä peleistä?

Voihan asian käsittää niinkin, että X0:n DVD-aseman flashaaminen mahdollistaa käytännössä vain ja ainoastaan backup-pelien pelaamisen, mutta silti... No, ei se ainakaan Suomessa laitonta liene, kun Modpiiri.comikin tarjoaa noita palveluita maksua vastaan, tosin törkeän kalliilla hinnalla.

311.1.2009 16:03

Oikein. Kovat tuomiot näille piraateille vaan, aiheuttavat taloudellisia menetyksiä ja pilaavat rehellisten warettajien maineen. Ei jatkoon.

411.1.2009 20:23

IMO waren myyminen on tyhmää muttei waretuksessa omaan käyttöön ole vikaa, tai jos hieman vain warettelee, ettei mitään 500gb leffoja päivässä, sitten hieman yli :).

511.1.2009 21:34

kyllä tuo piraattipelien myynti on sitten tyhmää, kun siitä kuitenkin jää kiinni. itse waretusta tuen, joka menee omaan käyttöön ja jota tapahtuu vain pienissä määrin, mutta en mitään piraattikauppaa..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2009 @ 21:35

612.1.2009 4:58

Kiinni nämä pitää saada.

723.1.2009 0:29

HMmm miehellähän oli hieman osaamista kun kerta modasi piirejä se on aika tarkkaa hommaa että ei kärähdä esim ps2;ssa se modaus kohta, mies oli vain järkevä kun huomasi että tienaisi paljon paremmin yksityisyrittäjänä ;D kuin jossain elektroniikka kaupassa. On se maailma julma paikka...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan (26.4.2017 13:46)
Applen tekoälytiimissa työskentelevä ja Siri-puheavustajan perustajiin kuuluvan Tom Gruberin mukaan tekoälyn kehitys on vääjäämätöntä, mutta sitä pitäisi ensisijaisesti kehittämään helpottamaan ....
Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille (26.4.2017 11:18)
Euroopan parlamentti on äänestänyt lakialoitteesta, jonka tavoitteena on kieltää digitaalisiin palveluihin lisättyjen maarajoitusten käyttö. Äänestyksen pohjalta parlamentti alkaa nyt neuvotella ....
Netflix tekee vihdoin viimeisen valloituksen – Laajenee Kiinaan Netflix tekee vihdoin viimeisen valloituksen – Laajenee Kiinaan (26.4.2017 09:02)
Kiina on ollut yhdysvaltalaisille teknologiayrityksille vaikea markkina valloittaa. Sen on saanut huomata esimerkiksi Netflix, joka on yrittänyt vuosien ajan neuvotella sisältösopimuksia maassa ....
Koreassa heräsi pelko – Tuleeko Apple-miljardien jälkeen krapula? Koreassa heräsi pelko – Tuleeko Apple-miljardien jälkeen krapula? (26.4.2017 08:24)
Apple on iso asiakas eteläkorealaiselle puolijohdeteollisuudelle ja se tulee näkymään ensi syksynä julkaistavissa uusissa iPhoneissa, joiden näytöt valmistetaan suurilta osin Samsungin tehtailla. ....
Nintendo päivitti Super Mario Runin sekä iPhonella että Androidilla Nintendo päivitti Super Mario Runin sekä iPhonella että Androidilla (25.4.2017 19:47)
Nintendo on päivittänyt yhtiön ensimmäisen älypuhelinpelin Super Mario Runin. Uusin versio on saapunut sekä iPhonelle, joka sai pelin jo viime vuonna, sekä Androidille, jolle Nintendo julkaisi ....
1 kommentti

Uutisarkisto