*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

iSuppli: PS3:n tuotantokustannukset ovat laskeneet 18 kuukaudessa 35%

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.12.2008 23:31 Kommentteja (3)

iSuppli: PS3:n tuotantokustannukset ovat laskeneet 18 kuukaudessa 35% Tutkimuslaitos iSuppli on jälleen julkaissut omia näkemyksiään Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin tuotantokustannuksista, joiden mukaan PS3:n tuotantokustannukset ovat laskeneet 35 prosenttia 18 kuukauden aikana.
Tutkimuslaitoksen edellisen mittauksen hetkellä PS3:n tuotantokustannuksien arvioitiin olevan noin 690,23 dollaria ja tämän vuoden lokakuussa vastaavien kustannusten suuruus oli puolestaan 448,73 dollaria.

Tuotantokustannusten alentumiselle on iSupplin mukaan useampi eri syy. Ensimmäinen on konsolissa käytettävien komponenttien yleinen hintojen alentuminen. Toinen ja iSupplin mukaan merkittävämpi syy on konsolissa käytettävien komponenttien vähentyminen, sillä edellinen PS3-malli koostui 4 048 eri komponentista, kun taas puolestaan nykyisessä mallissa on käytössä vain 2 820 eri komponenttia.

Yksittäisten komponenttien osalta hintaan ovat vaikuttaneet mm. Cell-suorittimen hinnan tippuminen 64,40 dollarista 46,46 dollariin, näytönohjainpiirin hinnan tippuminen 83,17 dollarista 58,01 dollariin ja virtalähteen komponenttien hinnan tippuminen 30,75 dollarista 21,50 dollariin.

Laskelmissaan iSuppli on tarkistanut konsolista löytyvien komponenttien hinnat näitä valmistavilta yrityksiltä. Tutkimuslaitoksen arvioihin ei sisälly mukaan esim. ohjelmistoista tai patenttimaksuista tulevia kustannuksia, jonka lisäksi Sony ei todennäköisesti osta kaikkia konsolin komponentteja yleisillä listahinnoilla, joten iSupplin arvio on ainoastaan suuntaa antava.

Analyytikko Andrew Rassweiler uskoo, että Sony on jo lähempänä sitä tilannetta, että jokainen myyty PS3-pelikonsoli ei tuota enää taloudellista tappiota yritykselle. Rassweiler arvelee Sonyn saavuttavan tämän lakipisteen ensi vuoden aikana, kun Sony tuo markkinoille jälleen uuden PS3-mallin, jossa komponenttien määrä vähenee entisestään.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

12.1.2009 12:08

Jos laskee vaikka keskimäärin koko myyntiajalta tappiota tulleen satasen per vehje, mikä saattaa hyvinkin olla alakanttiin arvioitu, niin persnettoa on tullut tehtyä jo 17G * 100 = 1,7T eli 1,7 miljardia. Tähän kun vielä lisää arvion, jonka mukaan myös kaiken maailman diileihin ja pelitalojen voiteluun on pistetty yli miljardi niin saadaan 3 miljardia tappiota. Ei PS3 tule ikinä pääsemään voitolle. Ja hyvä niin, Sony on yksi maailman suurista pahoista.

22.1.2009 16:27
Tane80
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Asgardi:
Jos laskee vaikka keskimäärin koko myyntiajalta tappiota tulleen satasen per vehje, mikä saattaa hyvinkin olla alakanttiin arvioitu, niin persnettoa on tullut tehtyä jo 17G * 100 = 1,7T eli 1,7 miljardia. Tähän kun vielä lisää arvion, jonka mukaan myös kaiken maailman diileihin ja pelitalojen voiteluun on pistetty yli miljardi niin saadaan 3 miljardia tappiota. Ei PS3 tule ikinä pääsemään voitolle. Ja hyvä niin, Sony on yksi maailman suurista pahoista.
Sonyhän ei ota voittoa tästä konsolista, vaan se voitto tulee peleistä ja muusta oheistuotteista...

32.1.2009 17:58

PS3:n tappiolla myyminenhän nyt on tiedetty alusta asti. Jokunen kuukausi sitten sanottiin kuitenkin jo että pääsevät voiton puolelle konsolistaan alentuneiden hintojen kautta.

Asgardi : Mitä pahaa Sony on tehnyt? Itsellä on ainakin tuo PS3 ostoslistalla vieläkin... Jos ihan pykälän verran tiputtaisivat hintaa (tai noh, nykyiset 399e tarjoukset parin pelin kanssa on jo hyvin pitkälti kelpo diili, etenkin ottaen huomioon tavallisten bluray-soittimien hinnat ;) & kunhan ehtii hankkimaan teräväpiirtotelkun jossakin vaiheessa, että saa täyden riemun irti. Playstation-veljekset 1&2 ovat yhdet kovimmista pelikoneista maan päällä. Eiköhän kolmosestakin tule vielä kovempi "suksee" kun HD-telkut jatkavat yleistymistään ja PS3:n pelivalikoima jatkaa laajentumistaan. Muistetaan myös kuinka kauan PS2 ratsasti/ratsastaa vieläkin osittain huipulla mm. siihen aikaan suht tuoreen DVD-toistonsa avulla. PS3 & bluray-tuki tulevat toivon mukaan elämään yhtä pitkään.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia (7.12.2016 18:31)
Sony on onnistunut myymään jo yli 50 miljoonaa PlayStation 4 -pelikonsolia. Lukemaan sisältyy niin vuonna 2013 lanseeratun PlayStation 4:n myynti kuin tänä syksynä esitellyn PlayStation 4 Pron myyntikin. ....
Chrome päivittyy Androidilla – Sisältää uuden lataushallinnan Chrome päivittyy Androidilla – Sisältää uuden lataushallinnan (7.12.2016 18:13)
Tietokoneille vähän aika sitten julkaistussa Chrome 55:ssä huomattavin muutos aiempaan oli flash-selainlaajennoksen kytkeminen pois päältä oletuksena. Androidilla moiselle ei ole tarvetta, sillä ....
iPhonen muisti täynnä? Näillä ohjeilla saat lisää tallennustilaa iPhonen muisti täynnä? Näillä ohjeilla saat lisää tallennustilaa (6.12.2016 13:53)
Jos omistat 16 gigatavun tallennusmuistilla varustetun iPhonen tai iPadin, on laitteesi näytöllä melko varmasti vilahtanut silloin tällöin Tallennustila melkein täynnä -varoitus, joka ilmoittaa ....
Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta (6.12.2016 12:26)
Amazon on jo neljän vuoden ajan kehittänyt ruokakauppaa, josta voisi yksinkertaisesti lähteä pois kun ostokset on kerätty hyllyiltä kauppakassiin. Kassalla jonottaminen jäisi historiaan kokonaan. ....
5 kommenttia
Netflix lupaa tuplasti enemmän sisältöä – Panostaa tosi-TV:hen Netflix lupaa tuplasti enemmän sisältöä – Panostaa tosi-TV:hen (6.12.2016 11:17)
Netflix aikoo kaksinkertaistaa alkuperäistuotantojen ensi vuonna, kertoo yhtiön sisältöjohtaja Ted Sarandos. Tämän vuoden aikana Netflix saanut valmiiksi omia tuotantoja noin 500 tunnin verran ....
2 kommenttia

Uutisarkisto