*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Analogiset radiolähetykset loppuvat Briteissä 2020

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.12.2008 20:06

Analogiset radiolähetykset loppuvat Briteissä 2020 Vaikka Suomessa digiradio ei ole saanut tuulta alleen, ollaan Britanniassa lyöty jo alustavasti lukkoon vuosi, jolloin radioasemien täytyy lopettaa analogiset radiolähetykset.
Digiradion kehityksestä Britanniassa vastaava Digital Radio Working Group (DRWG) on kertonut, että nykyisen suunnitelman mukaan siirtyminen analogisista radiolähetyksistä digitaalisiin käynnistyy kunnolla vuonna 2017, ja analogisten radiolähetysten pitäisi loppua vuonna 2020, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

DRWG:n mukaan tämä suunnitelma vaatii kuitenkin apua hallituksen suunnalta, sillä maan taloudellinen alamäki vaikeuttaa myös radioasemien lähetystekniikkaan liittyviä hankintoja. Täten ilman taloudellista apua kaikkia lähettimiä ei voida muuttaa digitaalisiksi aikataulun mukaisesti.

Radioasemien lisäksi taloudellisia helpotuksia pitäisi tarjota myös kuluttajille, jotta nämä kiinnostuisivat DAB-radioiden ostamisesta. Nykyisellään DRWG hakee hallitukselta tukea yli 100 miljoonan punnan (euron) edestä, jotta digiradioon siirtyminen saataisiin vihdoin kunnolla käyntiin.

Nykyisten arvioiden mukaan vuonna 2015 yli puolet brittiläisistä kuluttajista kuuntelee digitaalisia radiolähetyksiä. Tällä hetkellä digiradioiden osuus kuunteluista on noin 18,7 prosenttia. Joulumyyntien uskotaan hieman kasvattavan tätä osuutta, sillä ennakkoarvioiden mukaan kuluttajat ostivat tänä jouluna Britanniassa yli miljoona laitetta, joilla onnistuu digitaalisten radiolähetysten kuuntelu.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
1 kommentti
WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa (16.1.2018 12:42)
WhatsAppin tuoreesta beta-versiosta on löytynyt jälleen uusia ominaisuuksia, jotka aikanaan valuvat myös sovelluksen vakaata versiota käyttäville tavallisille käyttäjille. WhatsApp näyttäisi ....
Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen (16.1.2018 12:03)
Kiinan suurimpiin teknologiayrityksiin kuuluva Tencent ja Apple ovat päässeet sopuun WeChat-viestipalvelun aiemmin sisältämän tippaus-ominaisuuden jakamisesta. WeChat sisälsi aiemmin mahdollisuuden ....
Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen (16.1.2018 10:54)
Tekoälystä on tullut teknologiasektorin uusin "kultaryntäys". Kaikki suurimmat IT-yritykset investoivat siihen suuria määriä rahaa ja kehittävät sen pohjalta uusia palveluita, joita myydä asiakkaille ....
Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin (15.1.2018 14:49)
Samsung paljasti CES-messujen aikaan aikovansa julkistaa seuraavan sukupolven Galaxy-lippulaivapuhelimet helmikuussa ja esittelypaikka löytyy Barcelonan MWC-messuilta. Samsungilla näyttäisi ....

Uutisarkisto