*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Analogiset radiolähetykset loppuvat Briteissä 2020

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.12.2008 20:06

Analogiset radiolähetykset loppuvat Briteissä 2020 Vaikka Suomessa digiradio ei ole saanut tuulta alleen, ollaan Britanniassa lyöty jo alustavasti lukkoon vuosi, jolloin radioasemien täytyy lopettaa analogiset radiolähetykset.
Digiradion kehityksestä Britanniassa vastaava Digital Radio Working Group (DRWG) on kertonut, että nykyisen suunnitelman mukaan siirtyminen analogisista radiolähetyksistä digitaalisiin käynnistyy kunnolla vuonna 2017, ja analogisten radiolähetysten pitäisi loppua vuonna 2020, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

DRWG:n mukaan tämä suunnitelma vaatii kuitenkin apua hallituksen suunnalta, sillä maan taloudellinen alamäki vaikeuttaa myös radioasemien lähetystekniikkaan liittyviä hankintoja. Täten ilman taloudellista apua kaikkia lähettimiä ei voida muuttaa digitaalisiksi aikataulun mukaisesti.

Radioasemien lisäksi taloudellisia helpotuksia pitäisi tarjota myös kuluttajille, jotta nämä kiinnostuisivat DAB-radioiden ostamisesta. Nykyisellään DRWG hakee hallitukselta tukea yli 100 miljoonan punnan (euron) edestä, jotta digiradioon siirtyminen saataisiin vihdoin kunnolla käyntiin.

Nykyisten arvioiden mukaan vuonna 2015 yli puolet brittiläisistä kuluttajista kuuntelee digitaalisia radiolähetyksiä. Tällä hetkellä digiradioiden osuus kuunteluista on noin 18,7 prosenttia. Joulumyyntien uskotaan hieman kasvattavan tätä osuutta, sillä ennakkoarvioiden mukaan kuluttajat ostivat tänä jouluna Britanniassa yli miljoona laitetta, joilla onnistuu digitaalisten radiolähetysten kuuntelu.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin (25.3.2017 18:56)
Google Talk tuli monille tunnetuksi mm. Gmailin lisäominaisuutena, josta käytettiin usein mm. nimeä Gchat. Jo yli kymmenen vuotta vanhan sovelluksen käyttäjiä on yritetty siirtää uuteen Hangouts-alustaan ....
Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla (25.3.2017 17:17)
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla ....
Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja (25.3.2017 16:56)
Unicode Consortium on julkaissut tulevat uudet ja uudistuneet emojit. Omia tunnereaktioita voi lähettää pian entistä paremmin älylaitteilla, kun uudet kuvat saapuvat Emoji 5.0 -paketissa. ....
Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
8 kommenttia

Uutisarkisto