*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Analogiset radiolähetykset loppuvat Briteissä 2020

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.12.2008 20:06

Analogiset radiolähetykset loppuvat Briteissä 2020 Vaikka Suomessa digiradio ei ole saanut tuulta alleen, ollaan Britanniassa lyöty jo alustavasti lukkoon vuosi, jolloin radioasemien täytyy lopettaa analogiset radiolähetykset.
Digiradion kehityksestä Britanniassa vastaava Digital Radio Working Group (DRWG) on kertonut, että nykyisen suunnitelman mukaan siirtyminen analogisista radiolähetyksistä digitaalisiin käynnistyy kunnolla vuonna 2017, ja analogisten radiolähetysten pitäisi loppua vuonna 2020, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

DRWG:n mukaan tämä suunnitelma vaatii kuitenkin apua hallituksen suunnalta, sillä maan taloudellinen alamäki vaikeuttaa myös radioasemien lähetystekniikkaan liittyviä hankintoja. Täten ilman taloudellista apua kaikkia lähettimiä ei voida muuttaa digitaalisiksi aikataulun mukaisesti.

Radioasemien lisäksi taloudellisia helpotuksia pitäisi tarjota myös kuluttajille, jotta nämä kiinnostuisivat DAB-radioiden ostamisesta. Nykyisellään DRWG hakee hallitukselta tukea yli 100 miljoonan punnan (euron) edestä, jotta digiradioon siirtyminen saataisiin vihdoin kunnolla käyntiin.

Nykyisten arvioiden mukaan vuonna 2015 yli puolet brittiläisistä kuluttajista kuuntelee digitaalisia radiolähetyksiä. Tällä hetkellä digiradioiden osuus kuunteluista on noin 18,7 prosenttia. Joulumyyntien uskotaan hieman kasvattavan tätä osuutta, sillä ennakkoarvioiden mukaan kuluttajat ostivat tänä jouluna Britanniassa yli miljoona laitetta, joilla onnistuu digitaalisten radiolähetysten kuuntelu.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia

Uutisarkisto