*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Gartner: Nyt edessä musiikki-CD-levyjen viimeinen joulu

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.12.2008 23:47 Kommentteja (3)

Gartner: Nyt edessä musiikki-CD-levyjen viimeinen joulu Musiikin hankkiminen CD-levyillä on laskenut suosiotaan tasaisesti viime vuosien aikana, ja nyt tutkimusyhtiö Gartner on esittänyt ennusteen, jonka mukaan tämä joulu olisi viimeinen musiikki-CD-levyjen joulu. Gartnerin lausunto ei kuitenkaan tarkoita sitä, että musiikki-CD-levyt kuolisivat pois kokonaan, vaan että ensi jouluna levy-yhtiöiden suurimpien rahavirtojen täytyy tulla muista lähteistä.
Gartnerin johtoportaassa työskentelevän Mike McGuiren mukaan levy-yhtiöiden antama tekohengitys CD:lle ei ole auttanut levy-yhtiöitä, vaan se on ainoastaan pahentanut tilannetta. Tutkimusyhtiön esittämien lukujen mukaan fyysisten audioformaattien kuten CD- ja LP-levyjen myynti on pudonnut parin viimeisen vuoden aikana nopeasti, sillä vuonna 2005 kyseisten tuotteiden myynti toi levy-yhtiöille yli 91 prosenttia näiden tuloista, mutta vuonna 2007 vastaava luku oli enää 77 prosenttia, eikä tilanne tule parantumaan jatkossa.

McGuiren sanoo, että levy-yhtiöiden pitäisi panostaa jatkossa voimakkaasti digitaaliseen jakeluun. Tämä tarkoittaa sitä, että levy-yhtiöiden koko tarjonta pitäisi olla välittömästi saatavilla digitaalisessa muodossa, jonka lisäksi CD-levyjen tarjontaa pitäisi vähentää.

"Ylimääräisten" CD-levyjen poistaminen jakelusta pienentäisi levy-yhtiöiden kuluja huomattavasti esim. logistiikkakulujen osalta. Tämän lisäksi kysynnän väärät ennakkoarvioinnit eivät koituisi enää taloudellisesti niin kohtalokkaiksi, koska fyysisissä tuotteissa ei olisi enää yhtä paljon rahaa kiinni kuin aikaisemmin.

CD-levyistä luopuminen ei tule kuitenkaan olemaan helppoa levy-yhtiöille, sillä niiden tuottavuuteen on levy-yhtiöissä luotettu jo useiden vuosien ajan. Gartnerilla uskotaan, että CD-levyt voisivat jatkossa toimia esim. promo-keinoja tai niitä voisi jaella kuulioille yhtyeiden keikoilla.

Gartnerin mukaan levy-yhtiöiden pitäisi tarjota kuluttajille useita erilaisia jakelumalleja, koska kuluttajat haluavat erilaisia vaihtoehtoja musiikin hankkimiseen ja kuunteluun. Levy-yhtiöiden tulisi tutkimusyhtiön mukaan tarjota kattavia ja joustavia lisensointiehtoja eri tahoille, jotta musiikkia saadaan tarjottua kuluttajille mahdollisimman monessa eri paikassa ja täten levy-yhtiöiden omistama musiikki saadaan tuottamaan myös online-aikakaudella.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

123.12.2008 1:31

Levy-yhtiöiden pitäisi panostaa laadukkaaseen sisältöön ja tarjota sitä kuluttajille. Suotta sitä paskaa myymään monilla hienoilla eri jakelumalleilla. Paskaa ostaa vian ne, ketkä sitä pelloille levittää.

Itse ostan vain laadukasta sisältöä. Ja kun ostan musiikkia, ostan sen CD:n tai LP:n muodossa!

223.12.2008 11:52

Eipä vuoden 1980 jälkeen juurikaan muuta ole tehty, kuin tuota paskaa, jota en latais edes ilmaiseksi netistä. Vaikka poikkeuksia aina joskus tulee, kuten Ac/Dc black ice, sen kehtais vaikka joululahjaksi ostaa.

323.12.2008 13:07

ei cd-levyt mihinkään ole häviämässä, ehkä niiden kysyntä on nykyaikana vähentynyt koska ihmiset lataavat musiikkinsa netistä laillisesti (tai sitten ei niin laillisesti). Konkreettinen mediaformaatti ei ole mihinkään häviämässä vielä pitkään aikaan. Joskus tulevaisuudessa on varmaankin kaikki musiikki pelkästään digitaalisessa muodossa ,mutta sen aika ei ole vielä pitkään aikaan. Itse ostan cd-levyjä kyllä, minusta on hienoa kun levyn saa konkreettisesti käsiinsä, ettei se ole vain kovalevyllä tai ipodissa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 (25.10.2016 17:56)
Kiinalainen Xiaomi on tänään julkaissut 5,7 tuuman Mi Note 2 -huippuälypuhelimen. Mi Note 2 on varusteltu 2560×1440 pikselin näytöllä, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä, 4070 milliampeeritunnin ....
WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön (25.10.2016 11:20)
WhatsApp on ottamassa videopuhelut käyttöön, kertoo Android Police -verkkosivusto. WhatsApp ei ole itse viestinyt asiasta mitään, mutta ominaisuus on saatu toimimaan Android-sovelluksen uusimmilla ....
Aina ei Applekaan onnistu – myynti -70 % Aina ei Applekaan onnistu – "myynti -70 %" (25.10.2016 10:52)
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Apple Watch -älykellon kappalemääräinen myynti putosi heinä-syyskuun aikana jopa 70 prosenttia. Samankaltaiseen suuntaan kehitys on kulkenut monella ....
Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....
Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta (25.10.2016 08:20)
Apple on julkaissut iOS 10.1 -päivityksen mobiililaitteilleen. Uuden käyttöjärjestelmäversion voi ladata iPhoneensa tai iPadiinsa Asetukset-sovelluksen kautta (Asetukset > Yleiset > Ohjelmiston päivitys). ....

Uutisarkisto