*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

BBC:n iPlayer tuli Linuxille ja Macille Adobe Airin avulla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.12.2008 15:19 Kommentteja (2)

BBC:n iPlayer tuli Linuxille ja Macille Adobe Airin avulla Televisioyhtiö BBC on täyttänyt viimein monien Linux- ja Mac-fanaatikkojen toiveet, kun yritys julkaisi Adoben Air-tekniikan päälle toteutetun iPlayer-ohjelmiston, jonka avulla Linux- ja Mac- käyttäjät voivat vihdoinkin ladata BBC:n TV-ohjelmia tietokoneelle katsomista varten.
Aiemmin Linux- ja Mac-käyttäjät ovat joutuneet tyytymään Flash-tekniikalla toteutettuun iPlayer-ohjelmaan, jolla onnistuu kyllä ohjelmien katselu, mutta ohjelmien katselu onnistui ainoastaan suoraan BBC:n sivustolta, eikä ohjelmia voinut aiemmin tallentaa kiintolevylle myöhempää katselua varten.

DRM-fanaatikkojen harmiksi BBC iPlayer Desktop -ohjelman kiintolevylle lataamat TV-ohjelmat suojataan Adoben omilla DRM-suojauksilla, joten niiden katseluaika on rajoitettu 30 päivään. Täten rajoitukset ovat vastaavat Windowsille aiemmin julkaistun iPlayer-ohjelman kanssa.

BBC iPlayer Desktop -ohjelman käyttö vaatii luonnollisesti, että Adoben Air-ajoympäristö on asennettu tietokoneelle. Linuxilla toimiva Air-ajoympäristö on julkaistu virallisesti vasta tällä viikolla, joten Air-ohjelmien suorittamisessa esiintyy vielä pieniä ongelmia, ja esim. 64-bittisten järjestelmien kanssa ohjelmat eivät välttämättä toimi lainkaan.

BBC:n iPlayer-ohjelman kehityksestä vastaava Anthony Rose kertoi myös BBC iPlayer Desktop -ohjelman julkistuksen yhteydessä, että BBC on testannut digijakeluun keskittyvän Velocix-yrityksen kanssa tekniikkaa, joka mahdollistaa BBC:n ohjelmatarjonnan jakelun suoraan internet-operaattorin tiloista, jolloin iPlayer-ohjelman runsaasta käytöstä aiheutuvat tiedonsiirto-ongelmat internet-operaattoreiden verkoissa vähenisivät.

Tarkoituksena on, että internet-operaattorit saisivat omiin runkoverkkoihinsa erillisiä BBC-palvelimia, jotka jakelisivat operaattorin asiakkaille iPlayerin tarjontaa suoraan sisäverkosta, jolloin ulkoverkon kuormitus vähenisi merkittävästi. Rosen mukaan tekniikka on jo valmista, joten operaattoreiden täytyy enää käytännössä hankkia BBC:ltä sopivat palvelimet ja asentaa ne verkkoon. Nähtäväksi jää suostuvatko operaattorit tähän vai jatkavatko ne edelleen purnaamista iPlayerin tuomista kustannuksista.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.12.2008 20:35

Lainaus:
Televisioyhtiö BBC on täyttänyt viimein monien Linux- ja Mac-fanaatikkojen toiveet,
Linux- ja Mac-käyttäjät ovat automaattisesti fanaatikkoja?

Lainaus:
DRM-fanaatikkojen harmiksi
DRM:n vastustajat ovat automaattisesti jotain fanaatikkoja? Eiköhän sen vastustaminen perustu ihan terveeseen järkeen.

Pitäneekin tästä lähtien muistaa, että käyttää vain Windowsia ja DRM-suojattua mediaa, jotta ei vahingossakaan leimaudu fanaatikoksi.

223.12.2008 17:01

Kolmenkymmenen päivän aikaraja rassaa todella BBC:n tyyppisen materiaalin yhteydessä, jota mielellän katselisi vielä vuosienkin päästä, esim. lasten kanssa. Aikarajalla tietysti yritetään turvata DVD-myynti. Onneksi Linuxeissa ei ole tiedoston häviämispäivämäärää, kuten Windowsissa. Tai ainakin tällaista suunniteltiin Windowsiin 2000-luvun alkuvuosina.

Kaikki ei-Windows ihmiset ovat fanaatikkoja, haihattelijoita tai muuten vain epäilyttäviä tyyppejä. Tämän näkökulman MS:n porukka on saanut hyvin perille johtajille ja lehti-ihmisille lukuisien seminaarien ja ns. yhteiskuntasuhteiden hoidon avulla. Aina kun MS ottaa päähän, kannattaa muistella miten mahtavia olivat aikoinaan IBM ja Xerox. Nuoremmille tiedoksi: IBM teki aikoinaan hyvin kalliita tietokoneita ja Xerox hyvin kalliita kopiokoneita ja joitain muita pikkuvehkeitä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
1 kommentti
Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu (28.4.2017 12:34)
Apple Music -suoratoistopalvelu uudistuu jälleen tänä vuonna kun Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä esitellään uusi versio. Asia tuli ilmi Bloombergin tekemästä henkilökuva-artikkelista, ....
Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee (28.4.2017 10:15)
Pohjolaan jättimäisen akkutehtaan rakentamista suunnitteleva Northvolt-kasvuyritys on keventänyt tehtaan potentiaalisten sijoituspaikkojen listaa. Jatkoon pääsi yhteensä 10 paikkakuntaa, joista ....
2 kommenttia
Hyökkääkö Apple seuraavaksi pankkien apajille? Keskustelut ovat käynnissä Hyökkääkö Apple seuraavaksi pankkien apajille? Keskustelut ovat käynnissä (28.4.2017 08:43)
Pankit ovat Suomessakin yrittäneet luoda uusia digitaalisia palveluita muun muassa henkilöiden välisen nopean ja kitkattoman rahasiirron mahdollistamiseksi. Danske Bank on markkinoinnut omaa ....
Microsoftilta vahva tulos – PC-markkina vakiintuu jo? Microsoftilta vahva tulos – PC-markkina vakiintuu jo? (28.4.2017 08:13)
Microsoft on julkaissut vuoden alkua koskevan tuloksensa. Ohjelmistojätin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 22,1 miljardia dollaria ja nettotulos vastaavana ajankohtana 4,8 miljardia dollaria. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto