*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Joost luopuu P2P-jakelusta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.12.2008 11:10 Kommentteja (6)

Joost luopuu P2P-jakelusta P2P-verkkojen kautta videoiden jakelun alun perin aloittanut Joost on luopumassa P2P-jakelusta kokonaan ja jatkossa yrityksen videotarjontaa voi katsella ainoastaan Flash-selainlaajennuksilla varustetuilla internet-selaimilla ja iPhoneilla.
Muutoksen myötä Joostin ensimmäiseksi julkaisema P2P-tiedonsiirtoa hyödyntävä katseluohjelma lakkaa toimimasta huomenna. Muutoksen myötä Joostin toiminta vastaa pitkälti esim. Hulun vastaavaa, joten palveluiden erot ovat jatkossa lähinnä tarjottavassa sisällössä.

Arveluiden mukaan Joostin on kuitenkin hankala kilpailla muita videosivustoja vastaan, koska Joostilla ei ole tarpeeksi nimekkäitä yhteistyökumppaneita, eikä tarpeeksi yksinoikeudella jaettavaa sisältöä, jonka avulla sivusto saisi houkuteltua lisää kävijöitä. Joostin satumaisesti alkanut tarina saattaakin olla pian ohi, ellei sivusto pysty erottumaan massasta uudella tavalla.

Joostin epäonnistuminen P2P-videojakelussa on Forrester Researchin analyytikko James McQuiveyn mukaan selvä merkki siitä, ettei videoiden laillinen P2P-jakelu tule onnistumaan. McQuivey sanoo suurimman osan ihmisistä streamaavan videoita suoraan videopalveluista, jonka lisäksi P2P-siirron tarpeellisuutta vähentävät nopeat laajakaistayhteydet ja kehittyneet videoiden pakkausmenetelmät.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

118.12.2008 12:09

Ei mahdu jakeluun. Miksei keskitettyjen servereiden apuna muka kannattaisi käyttää p2p-tekniikkaa?

218.12.2008 12:14

Lainaus:
Joostin epäonnistuminen P2P-videojakelussa on Forrester Researchin analyytikko James McQuiveyn mukaan selvä merkki siitä, ettei videoiden laillinen P2P-jakelu tule onnistumaan. McQuivey sanoo suurimman osan ihmisistä streamaavan videoita suoraan videopalveluista, jonka lisäksi P2P-siirron tarpeellisuutta vähentävät nopeat laajakaistayhteydet ja kehittyneet videoiden pakkausmenetelmät.
Itse olen tässä ehkä vähän eri mieltä.. ainakaan suomen joostissa ei ollut oikein muuta mielenkiintoista kuin pokeri ja nekin oli nopeasti katsottu. Eli mielestäni p2p videojakelu olisi voinut toimia jos sisällöntuottajat olisi lähteneet mukaan

EDIT: Pakko vielä sanoa että kaikki lähti vähä nihkeesti mukaan joostiin saatto olla syynä nimenomaan se että mediajätit on "sodassa" p2p verkkoja vastaan joten saattaisi hidastaa lakien kiristystä jos osoitettaisiin että p2p saattaa olla jotain hyötyäkin joten on heille edullista todeta että p2p laillinen hyödyntäminen mahdotonta (tummennettu kohta)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.12.2008 @ 12:38

318.12.2008 13:31

Ihan sama mitä tekniikkaa käyttää, kunhan olisi jotain katsottavaa sisältöä...

418.12.2008 18:27

Jep samoilla linjoilla edellisen kanssa eli ihan yks lysti mitä tekniikkaa takana on, sisältö on se ratkaiseva juttu. Ja myös ensimmäisen kanssa ihmettelen miksei p2p-tekniikka voisi toimia servujen apuna? Ettei tässä nyt olisi jotain ainesosia mitkä on jäänyt pimentoon?

519.12.2008 11:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Ihan sama mitä tekniikkaa käyttää, kunhan olisi jotain katsottavaa sisältöä...
Näinhän se juuri on...

Joostin luopuminen omasta p2p-ohjelmasta johtunee siitä, ettei käyttäjät välttämättä haluneet asentaa erillistä ohjelmaa vain yhden ohjelmatarjoajan palvelua varten. Adobe Flash Player on asennettuna jo lähes joka koneeseen, ja näin käyttäjä voi hyppiä ohjelmatarjoajalta toiselle, sisältöjä etsien.

621.12.2008 18:53

Hauska ilmaisu tuo "satumaisesti". Siis toi Joosti on aivan perseestä sisällön perusteella ja ei tuo käytännön tasokaan nyt paras mahdollinen ollut.

En olisi koko Joostista edes kuullut, ellei täällä niin tarmokkaasti yhdentekevää palvelua olisi mainostettu.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Teslalla käynnissä yllättävä projekti – Aikoo haastaa Spotifyn Teslalla käynnissä yllättävä projekti – Aikoo haastaa Spotifyn (23.6.2017 09:20)
Suoratoistomusiikissa kilpailu kävi kovana pari vuotta sitten kun uusia palveluita tuli isoilta ja pieniltä firmoilta kuin sieniä sateella. Osa kaatui elon tiellä, mutta uusiakin yrittäjiä on ....
Kotimaisen RedLynxin virallinen South Park -keräilykorttipeli julkaistiin Androidille ja iOS:lle Kotimaisen RedLynxin virallinen South Park -keräilykorttipeli julkaistiin Androidille ja iOS:lle (22.6.2017 22:48)
Ubisoftin omistama kotimainen RedLynx-studio on julkaissut South Park -aiheisen keräilykorttipelin. South Park: Phone Destroyer -nimeä kantava peli on julkaistu aluksi rajoitetusti Suomessa, ....
OnePlus-pomo joutui selittelemään zoom-toimintoa OnePlus-pomo joutui selittelemään zoom-toimintoa (22.6.2017 21:04)
OnePlus esitteli aiemmin tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa nimeä OnePlus 5. Kyseisen puhelimen ykkösominaisuus on edellisversiosta merkittävästi parantunut kamera. Kaksoiskamera ....
Eikö Game of Thrones kiinnosta? Netflixin ensi kuun alkuperäissisältö tarjoaa vaihtoehtoja Eikö Game of Thrones kiinnosta? Netflixin ensi kuun alkuperäissisältö tarjoaa vaihtoehtoja (22.6.2017 19:52)
Ensi kuun odotetuin televisiosarja on tietysti Game of Thronesin uusin kausi – katsoithan uuden trailerin. Maailman suosituin televisiosarja tekee paluun toiseksi viimeistä kertaa ja tälläkin ....
Qualcomm ampuu Applea kovilla: laturinne maksavat enemmän kuin meidän huipputeknologia Qualcomm ampuu Applea kovilla: "laturinne maksavat enemmän kuin meidän huipputeknologia" (22.6.2017 18:59)
Applen ja Qualcommin välinen riita patenteista ja rojalteista on kiristynyt kuluneen vuoden aikana. Ensialkuun Apple haastoi piirivalmistajan oikeuteen "epäreilujen sopimusehtojen takia", jonka ....

Uutisarkisto