*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nintendo vaikeutti jälleen Wiin modaamista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.12.2008 23:12 Kommentteja (10)

Nintendo vaikeutti jälleen Wiin modaamista Pelikonsoleihin laitettavat mod-piirit mahdollistavat mm. varmuuskopioitujen pelien ja kotikutoisten ohjelmien ajamisen konsoleilla. Konsolivalmistajat eivät kuitenkaan ole suhtautuneet suopeasti mod-piireihin, ja varsinkin Nintendo on yrittänyt estää mod-piirien käyttöä Wii-konsolissa tekemällä laitteeseen jatkuvasti pieniä muutoksia, jotka hankaloittavat mod-piirien asennusta.
Nyt Nintendo on jälleen iskenyt modaajia vastaan, kun se toi Australiassa myyntiin uusilla sisuskaluilla varustetun Wiin, johon nykyiset mod-piirit eivät näytä kelpaavan. Nintendon tekemän rautauudistuksen myötä aiempien mallien kaksi DVD-asemaa ohjaavaa piiriä on uudessa mallissa yhdistetty samaksi piiriksi, jonka vuoksi nykyiset mod-piirit eivät näytä enää kelpaavan konsolin modaamiseen.

Modaajat eivät ole kuitenkaan antaneet periksi, vaan Wiikey-nimisen mod-piirin kehittäjät ovat parhaillaan selvittämässä sitä, miten uuden rautaversion modaaminen onnistuisi parhaiten.

Toistaiseksi rautauudistuksen kokeneita Wii-konsoleita on näkynyt ainoastaan Australiassa, mutta todennäköisesti samaiset laitteet tulevat myyntiin myös muille markkina-alueille lähitulevaisuudessa.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

110.12.2008 23:36

Mikä siinä modaamisessa on nyt niin pahaa?Nintendo kyllä ylittää rajan.

211.12.2008 0:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yesse:
Mikä siinä modaamisessa on nyt niin pahaa?Nintendo kyllä ylittää rajan.

Kyllä ne joku päivä saattaa antaa periks, kuten Intel teki, aluks se ei sallinu oikein ylikellottamista, mutta nykyään se on niille okei, tai emmätiedä, moi.

311.12.2008 0:30

Ylikellottaminen on hieman eri asia, kun waren pyörittäminen. Konsolit vielä tuottavat jonkun verran. Kasselin gigantin mainosta. Yksi sivu xboxille, yksi ps3:lle, 0 pc:lle. Kerran näin sivullisen pc pelejä, tosin siinä oli vain wowi ja pari lisäosaa isolla :<.

411.12.2008 1:18

Konsolivalmistajat saa rojalteja myydyistä peleistä ja siksi niille on tärkeää, että pelejä ostetaan eikä warereta, mutta homebrew softien estämistä en ymmärrä. Tuskin kukaan mitään EA tms. pelitaloa on haastamassa freeware softalla.

511.12.2008 10:04

Keskittyisivät mielummin tekemään kunnon pelejä niin joku voisi ostaakin niitä. En näe mitään järkeä ostaa modaamatonta wii:tä tuolla pelitarjonalla.

611.12.2008 10:05

Nintendo on itse suuri pelijulkaisia omalla konsolillaan, joten heiltä se on pois, jos omat pelit ei omalle konsolille myy.

711.12.2008 12:01

Konsolien ja miksei myös PC:n suurin ongelma on minun nähdäkseni juuri pelien ja softien hinnoittelu. Yli 60€ pelistä on yksinkertaisesti liikaa, puhumattakaan siitä mitä ohjelmistot maksavat. Sellasta 10-15€ voisin maksella noista "huippu-uutuuksista". näillä hinnoilla lataan verkosta.

811.12.2008 12:06

Aivan hinnat alas ja kauppa kävisi kuin häkä.Suurin osa peleistä on silkkaa sitä itseään.

911.12.2008 22:10

Epäilen, ettei tällä ole paljoakaan tekemistä modaamisen kanssa; yksi piiri on halvempi kuin kaksi. Tottakai modaajien ahdinko on positiivinen lisävaikutus, mutta uskon Nintendon tietävän, että siinä vaiheessa, kun tuo uusi versio on levinnyt joka paikkaan, viimeiseltäkin aktiiviselta modpiirivalmistajalta on jo saatavilla uudet versiot piireistään tai firmwareistaan.

Edellisetkin "modaamattomiksi" julistetut versiot on kukistettu viikkojen sisällä niiden ensiesiintymisestä.

Se mitä tuolla uhoamisella voitetaan on pelikehittäjien usko piratismittömään tulevaisuuteen.

1027.2.2009 23:53
zonezzz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:
Epäilen, ettei tällä ole paljoakaan tekemistä modaamisen kanssa; yksi piiri on halvempi kuin kaksi. Tottakai modaajien ahdinko on positiivinen lisävaikutus, mutta uskon Nintendon tietävän, että siinä vaiheessa, kun tuo uusi versio on levinnyt joka paikkaan, viimeiseltäkin aktiiviselta modpiirivalmistajalta on jo saatavilla uudet versiot piireistään tai firmwareistaan.

Edellisetkin "modaamattomiksi" julistetut versiot on kukistettu viikkojen sisällä niiden ensiesiintymisestä.

Se mitä tuolla uhoamisella voitetaan on pelikehittäjien usko piratismittömään tulevaisuuteen.
haista sinä vittu ku et taas mitään ymmärrä, kyllä ne vitun pc:kin voi modata jos vaan on xp käyttis, idiootti

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset Katsomo siirsi ohjelmat kirjautumisen taakse – Käytännössä pakko luoda tunnukset (16.8.2017 13:22)
MTV:n Katsomo-nettitelevisiopalvelun ohjelmia voi jatkossa katsoa pääasiassa vain kirjautuneena. Muutos tuli voimaan tänään. Sisältöjen siirtoa vapaasta katselusta kirjautumisen taakse perustellaan ....
4 kommenttia
Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin Qualcomm haastaa Applen – AR-teknologia tulossa Android-puhelimiin (16.8.2017 12:04)
Applen WWDC-kehittäjätapahtuman jälkeen on ollut aika selvää, että seuraava iso "juttu" älypuhelinmarkkinoilla tulee olemaan laajennettua todellisuutta hyödyntävät sovellukset. Teknologian yleistymistä ....
OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna OnePlus paljasti – Ei uutta Androidia OnePlus 3:lle ja 3T:lle ensi vuonna (16.8.2017 10:10)
OnePlus kaataa kylmää vettä OnePlus 3:n ja 3T:n käyttäjien päälle, sillä kiinalaismerkki ei aio julkaista uusia Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä puhelimille Android O:n jälkeen. OnePlus ....
2 kommenttia
Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista (16.8.2017 09:56)
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt ....
Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin Facebook avasi Suomessa oman nettikirpputorin (15.8.2017 13:59)
Yhteisöpalvelujätti Facebook on ottanut käyttöön Marketplace-ominaisuuden Suomessa. Samaan aikaan ominaisuuden saatavuusaluetta laajennetaan 16 muuhunkin maahan ja nyt se on käytettävissä yhteensä ....
1 kommentti

Uutisarkisto