*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Tuomittuja Warez-ihmisiä voi etsiä nyt hakukoneella

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.12.2008 12:32 Kommentteja (3)

Tuomittuja Warez-ihmisiä voi etsiä nyt hakukoneella Yhdysvaltain oikeusministeriön (DOJ) tekemien toimien seurauksena Warez-skenessä toimivia ihmisiä tuomitaan telkien taakse Yhdysvalloissa lähes viikoittain.
Koska tuomittuja on nykyisellään jo melkoinen määrä, on Piracyisacrime.org-sivusto avannut oman hakukoneen, jonka avulla tuomittuja tiedostonjakajia voi etsiä nimen, lempinimen, Warez-ryhmän nimen tai tehtäväkuvauksen avulla.

Hakutulokset perustuvat oikeuslaitoksen julkaisemiin dokumentteihin, joita sivuston ylläpitäjä on etsinyt käsiinsä. Tällä hetkellä hakukone löytää tietoja noin 170 ihmisestä, jotka ovat tuomittu Yhdysvalloissa erinäisistä tekijänoikeusrikoksista. Tällä hetkellä hakutulokset kertovat haetusta henkilöstä tiettyjä perustietoja, kuten nimen ja saadun tuomion. Tiettyjen henkilöiden kohdalla hakutuloksissa löytyy myös linkki esim. oikeusministeriön viralliseen lehdistötiedotteeseen, jossa kerrotaan lisätietoa tuomion taustoista.

Hakukoneen yksi tehtävä on osoittaa ihmisille, ettei Warez-skeneen liittyminen ole järkevää, sillä yritykset lobbaavat poliitikkoja vuosittain suurilla rahasummilla, jotta luvattomat tiedostojenjakelijat saataisiin pidätettyä ja tuomittua. Tämä seikka näkyy hyvin DrinkOrDie-ryhmän (DoD) kohdalla, sillä DrinkOrDie-hakusana tuottaa 21 osumaa, joka tarkoittaa siis 21 pidätettyä ja tuomittua ihmistä. Hakutulosten mukaan hyvin ei käynyt myöskään Razor1911-ryhmää johtaneelle Sean Michael Breenille, jonka tuomioksi tuli 50 kuukautta vankeutta ja lähes 700 000 dollarin vahingonkorvaukset.

Hakukone on vielä beta-vaiheessa, joten hakutulosten ilmestymisessä kestää muutama hetki, jonka lisäksi uuden haun tekeminen ei onnistu suoraan, vaan käyttäjän on käytettävä selaimen Back-nappia päästääkseen takaisin hakusivulle. Hakukoneen kehittäjä on kuitenkin luvannut korjata nämä epäkohdat ja samalla lisätä tietokantaan lisää tuomittuja.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

18.12.2008 14:30

Toivottavasti vain Jenkeissä ja ikävää jos ede siellä. Jos olis ylimäärästä rahaa, voisin hyvin mielin vipata vaikka Bin Ladenille...

28.12.2008 16:08

Kuoleman tuomioita odotellessa

38.12.2008 23:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti windown:
Kuoleman tuomioita odotellessa
hehe.. todellakin!

Siitä puheenollen - Millos tuommoinen tulee murhaajille ja/tai pedofiileille?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
6 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto