*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Tekijänoikeusjärjestöt: Lontoosta tehdään piraattivapaa paikka vuoteen 2012 mennessä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.12.2008 11:37 Kommentteja (8)

Tekijänoikeusjärjestöt: Lontoosta tehdään piraattivapaa paikka vuoteen 2012 mennessä Lontoossa vuonna 2012 järjestettävät kesäolympialaiset ovat saaneet useat tekijänoikeusjärjestöt varpailleen, koska Lontoon alueella myydään runsaasti piraattituotteita, joita tekijänoikeusjärjestöt eivät halua nähdä turistien hallussa. Tämän takia Brittien kulttuuriministeri David Lammy on käynnistänyt kampanjan, jonka tarkoitus on tehdä Lontoosta piraattivapaa ennen tulevia olympialaisia.
Kampanjaa tukevat elokuvateollisuuden etuja puolustavat Motion Picture Association ja U.K. Film Council sekä muutama muu tekijänoikeustaho ja tietenkin paikallinen poliisi. Lammyn mukaan lainsäädäntö ei itsessään riitä piraattituotteiden poistamiseksi markkinoilta, vaan piratismia vastaan on taisteltava myös käytännön toimilla. Lammyn mukaan uuden kampanjan on tarkoitus viestittää ihmisille, että poliisi tulee nyt puuttumaan tosissaan piratismiin, jotta kuluttajilla ja laillisilla kauppiailla olisi jatkossa paremmat olot.

Kahden viimeisen viikon aikana Britannian poliisit ovat pidättäneet 39 ihmistä, joita epäillään piraattielokuvien valmistuksesta ja levittämisestä. Pidätysten yhteydessä on takavarikoitu yhteensä yli 90 000 luvattomasti kopioitua DVD-levyä, joten kampanja on käynnistynyt tekijänoikeusjärjestöjen kannalta hyvin.

Briteissä piraattituotteiden valmistus ja myynti voi pahimmassa tapauksessa tuottaa 10 vuoden vankeustuomion, jonka lisäksi maksettavaksi määrättävillä tekijänoikeuskorvauksilla ja sakoilla ei ole ylärajaa. Viimeksi pitkän vankeustuomion sai Steven Adams, joka levitti omia piraattituotteitaan mm. kirpputorien kautta. Adams myönsi syyllisyytensä 44 syytekohtaan, joiden seurauksena mies tuomittiin kolmen vuoden vankeusrangaistukseen. Kun poliisit pidättivät Adamsin, löytyi hänen hallustaan yli 31 000 piraatti-DVD:tä. Vankeusrangaistuksen lisäksi Adams menettää runsaasti omaisuuttaan valtiolle rikoksista saatuna hyötynä. Adams hankki piraattituotteiden kauppaamisilla saaduilla rahoilla mm. asunnon Espanjasta.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

14.12.2008 11:47

Pitäisi järjestää laajoja osto boikotteja ja muistuttaa että mites asiakkaita pitääkää kohdella.

Nyt joulun alla boikotit toimii hyvin ;)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.12.2008 @ 11:51

24.12.2008 12:34

Piraattivapaa lontoo...heh siinähän yrittävät. Tosin jos myy niitä piratteja niin silloin vain tiilenpäitä lukemaan tai sakkoja mutta ne sakot ja korvausvaateet pitäisi olla ihan kohtuulliset.

34.12.2008 14:03

Eli niinkuin mjk sanoikin, pitäisi mafiarahojen olla maksettavissa. Ei ole mitään järkeä tuomita ihmistä satojen miljoonien korvauksiin, koska hän ei ikinä noita voi maksaa. Mieluummin järkevä summa, jonka pystyy maksamaan, muttei kuitenkaan loppuelämä mene pilalle. Tämä tuntuisi varmasti enemmän ja vähentäisi uusio"rikollisuutta". Järjettömät korvaussummat kun vaan tuppaavat ihmisen "hällä väliä"-asenteeseen ja jatkavat tekemisiään.

44.12.2008 19:47

1. On merirosvoja muutama.
2. On piraattikauppiaita monia.
3. On piraatteja miljoonia.

Onko liikaa vaadittu että uutisten otsikoissa mainittaisiin mikä piratistinen jaosto on kulloinkin kyseessä???

Vapauttaminen Lontoossa jaostottain:
1. Helppoa kun ei ole.
2. Mahdollista suurilla resursseilla.
3. IMPOSSIBLE (lontoon kiältä)

54.12.2008 21:21

Otsikosta tuli heti mieleen, jotta tekijänoikeusfirmojen Sioniako ne ovat perustamassa Lontooseen :-D

613.12.2008 21:56

Vaikkakin olen kyllä vahvasti kaupallista piratismia vastaan ja kannatan toimia sitä vastaan (kunhan ne eivät ole epärealistisia ja taloudellisesti yhteiskunnalle kalliimpia kuin hyödyksi), mutta pistää aina silmään ja särähtää korvissa kun törmää siinä määrin epärealistisiin lauseisiin kuin maininnat pyrkimyksestä eliminoida jokin ei-toivottu ilmiö täysin kun lähes, ellei poikkeuksetta, kaikissa tapauksissa realistisin tavoite on pyrkiä vähentämään ongelman suuruutta. Joissakin tapauksissa tämä on siinä mielessä tärkeää että pahimmillaan usko mahdollisuuteen eliminoida ongelma täysin voi johtaa keinoihin joissa esim. totalitäärisillä keinoin pyritään mahdottomaan päämäärään saavutettua hyötyä korkeammalla hinnalla ihmisille. Realistisemmalla linjalla tällaiset äärimmäiset keinot jäävät vähemmälle.

Ainakaan itselle ei tule mieleen yhtäkään esimerkkiä rikollisuuden muodosta joka olisi missään pystytty täysin eliminoimaan mutta esimerkkejä joissa on sellaiseen pyritty joskus niin tiukin keinoin että esim. ihmisten vapaudet ja oikeudet pienenevät saavutettuun hyötyyn verrattuna suhteettomasti (ja ääripään esimerkkinä voisi vaikka mainita erinäisiä Singaporessa vallitsevia lakeja ja niiden sovelluksia).

713.12.2008 22:10

double

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.12.2008 @ 22:14

813.12.2008 22:11

Siitä vaan Lontoo, itse tein kodistani tekijänoikeusvapaan vyöhykkeen jo vuosia sitten.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Esineiden murskaus hydraulisella prässillä onnistuu nyt myös Androidilla ja iOS:lla Esineiden murskaus hydraulisella prässillä onnistuu nyt myös Androidilla ja iOS:lla (23.4.2017 17:55)
Tamperelainen Hydraulic Press Channel ja Johannes Linnama ovat tehneet mobiilipelin, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden kokeilla esineiden murskausta hydraulisella prässillä. Hydraulic ....
Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen (22.4.2017 20:50)
Markkinoiden suosituin BitTorrent-sovellus (ainakin länsimaissa) uTorrent (tai µTorrent) on tekemässä suuria uudistuksia. Vuonna 2005 ensimmäistä kertaa julkaistu sovellus on tarjonnut kuluttajille ....
1 kommentti
Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla (22.4.2017 20:16)
Microsoftin viime vuosien onnistuneimmat laitteet ovat kantaneet Surface-brändin nimeä. Yhtiön Windows 10 -tabletit ja -läppärit ovat keränneet valtavasti kehuja, jonka lisäksi myyntilukematkin ....
Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? (22.4.2017 20:00)
Samsungin uutuuslaite Galaxy S8 on saapunut jo ensimmäisten ennakkotilaajien kätösiin ympäri maailman ja Suomessakin laite saapuu kauppoihin ensi viikolla, mutta Samsungilla on yhä yksi ongelma ....
Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian (22.4.2017 18:29)
Viime vuoden sensaatiopeli Pokémon Go on edelleen suosittu, ainakin silloin, kun päivityksiä saapuu. Päivityksiä ja sitä myöten uusia Pokémoneja on aiempien tietojen mukaan määrä odottaa vasta ....

Uutisarkisto