*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Screen Digest: Eurooppaan ei saada jouluksi edullisia Blu-ray-soittimia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.11.2008 12:17 Kommentteja (7)

Screen Digest: Eurooppaan ei saada jouluksi edullisia Blu-ray-soittimia Eurooppalaisten kuluttajien sorsiminen Blu-ray-formaatin kohdalla jatkuu ainakin jouluun saakka, jos tutkimuslaitos Screen Digestin kertomat ennusteet pitävät paikkaansa.
Yhdysvalloissa ja Japanissa kuluttajia hemmotellaan edullisilla Blu-ray-soittimilla, mutta Eurooppaan edullisia Blu-ray-soittimia ei tule riittämään. Screen Digestin mukaan syyt tälle löytyvät vuoden alkupuolelta, jolloin monilla komponenttivalmistajilla oli ongelmia toimitusten kanssa, jonka takia soittimia ei ole pystytty valmistamaan tarpeeksi ja täten laitevalmistajat eivät voi vastata kuluttajien kysyntään edullisten Blu-ray-soitinten osalta.

Screen Digestin mukaan Euroopassa Blu-rayn tilannetta heikentää entisestään taloudellinen taantuma, jonka seurauksena Blu-rayn nousukiito Euroopassa ei ala vielä tämän vuoden aikana. Screen Digestin ennusteet povaavat Blu-raylle Euroopassa täksi vuodeksi noin kolmen prosentin markkinaosuutta, joka on selvästi pienempi markkinaosuus kuin mitä Blu-ray-formaatilla on Yhdysvalloissa, jossa Blu-ray-elokuvien osuus myynneistä on ollut parhaimmillaan jopa 14 prosenttia.

Screen Digest uskoo kuitenkin Blu-rayn suosion kasvavan Euroopassa tulevien vuosien aikana, ja vuonna 2012 Euroopassa myydään Blu-ray-elokuvia noin 5,4 miljardin euron edestä, jos Screen Digestin ennusteet pitävät paikkaansa. Tänä vuonna eurooppalaiset ostavat ennusteiden mukaan elokuvia itselleen yhteensä 11,4 miljardin euron edestä.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

127.11.2008 15:16
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:
Screen Digest uskoo kuitenkin Blu-rayn suosion kasvavan Euroopassa tulevien vuosien aikana, ja vuonna 2012 Euroopassa myydään Blu-ray-elokuvia noin 5,4 miljardin euron edestä, jos Screen Digestin ennusteet pitävät paikkaansa. Tänä vuonna eurooppalaiset ostavat ennusteiden mukaan elokuvia itselleen yhteensä 11,4 miljardin euron edestä.

Siis hä? Euroopassa vuonna 2012 5,4 miljardia, tänä vuonna 11,4 miljardia? Eikös sen luvun pitänyt nousta?
- - -
Damn, ettei saada niitä halpoja BD-soittimia... Voisihan ystävätkin sitten lainailla omia BD-levyjään ja toisinpäin :-)

227.11.2008 16:43

Lainaus:
Screen Digest uskoo kuitenkin Blu-rayn suosion kasvavan Euroopassa tulevien vuosien aikana, ja vuonna 2012 Euroopassa myydään Blu-ray-elokuvia noin 5,4 miljardin euron edestä, jos Screen Digestin ennusteet pitävät paikkaansa. Tänä vuonna eurooppalaiset ostavat ennusteiden mukaan elokuvia itselleen yhteensä 11,4 miljardin euron edestä.


Siis hä? Euroopassa vuonna 2012 5,4 miljardia, tänä vuonna 11,4 miljardia? Eikös sen luvun pitänyt nousta?
- - -
Damn, ettei saada niitä halpoja BD-soittimia... Voisihan ystävätkin sitten lainailla omia BD-levyjään ja toisinpäin :-)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.11.2008 @ 16:44

327.11.2008 20:14

Luulen että suomessa..euroopassa taitaa olla pian joku muu formaatti kuin blu-ray koska näiden kuluttaja laitteiden hinnat ovat ihan käsittämättömiä ja jossain kolumnissa olin lukeneeni että br ei koskaan saavuttaisi dvd:n myyntiä...no itse en ko asemaa/soitinta osta aikoihin dvd riittää hienosti ja onhan täällä canal digital hd- ja family paketti :-p ja perässä taulutv ja alla kotiteatterivahvisti ja siinä kiinni stereot ja dvd-laite joka scaalaa hdmi 480, 720 1080...joten ei kiirettä blu-ray:lle. Niin tosin tuo 1080 ei ole paras mahdollinen kuva on pikkuisen suttuinen dvd:llä mutta 720 on taas loistava.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.11.2008 @ 20:16

427.11.2008 21:20

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:
Screen Digest uskoo kuitenkin Blu-rayn suosion kasvavan Euroopassa tulevien vuosien aikana, ja vuonna 2012 Euroopassa myydään Blu-ray-elokuvia noin 5,4 miljardin euron edestä, jos Screen Digestin ennusteet pitävät paikkaansa. Tänä vuonna eurooppalaiset ostavat ennusteiden mukaan elokuvia itselleen yhteensä 11,4 miljardin euron edestä.

Siis hä? Euroopassa vuonna 2012 5,4 miljardia, tänä vuonna 11,4 miljardia? Eikös sen luvun pitänyt nousta?
- - -
Damn, ettei saada niitä halpoja BD-soittimia... Voisihan ystävätkin sitten lainailla omia BD-levyjään ja toisinpäin :-)
Musta tuntuu että uutisessa on virhe, ja että tarkoitettiin että se on kasvanut 5.4 miljardin edestä vuoteen 2012 asti, eli 16.8mljrd, tai sitten on luvut ihan persiilleen.

527.11.2008 23:09

Lainaus:
Musta tuntuu että uutisessa on virhe, ja että tarkoitettiin että se on kasvanut 5.4 miljardin edestä vuoteen 2012 asti, eli 16.8mljrd, tai sitten on luvut ihan persiilleen.
lähde sanoo näin:
Lainaus:
European consumers are expected to spend 11.4 billion euros ($14.8 billion) buying videos this year, the research firm said, with Blu-ray accounting for just 3 percent of that total.

But by 2012, Screen Digest estimates the European Blu-ray market will be worth 5.4 billion euros, as high-definition viewing gradually becomes the norm, helped by the increasing availability of HD programs from broadcasters.

628.11.2008 9:21

Lainaus:
Lainaus:
Musta tuntuu että uutisessa on virhe, ja että tarkoitettiin että se on kasvanut 5.4 miljardin edestä vuoteen 2012 asti, eli 16.8mljrd, tai sitten on luvut ihan persiilleen.
lähde sanoo näin:
Lainaus:
European consumers are expected to spend 11.4 billion euros ($14.8 billion) buying videos this year, the research firm said, with Blu-ray accounting for just 3 percent of that total.

But by 2012, Screen Digest estimates the European Blu-ray market will be worth 5.4 billion euros, as high-definition viewing gradually becomes the norm, helped by the increasing availability of HD programs from broadcasters.

Eli blu-rayhin porukat käyttää. 12 mjlrd mut euroopan blu-ray marketti tulee olemaan 5.e mljrd tjsp. Tajuan tuon Englanniksi mutta se on tosiaan vähän vaikeata suomentaa :E.

728.11.2008 11:13

Flopannut formaatti. Unohtakaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Twitch aloittaa pelien myynnin aivan pian Twitch aloittaa pelien myynnin "aivan pian" (29.3.2017 11:54)
Pelivideostriimejä välittävä Twitch alkaa tällä viikolla myydä myös pelejä, kertoo TechCrunch. Tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä ja sivuston mukaan Twitch voi laajentua pelikauppiaaksi jo tänään. ....
Supercellin suuromistaja osti ison palasen Teslasta Supercellin suuromistaja osti ison palasen Teslasta (29.3.2017 11:17)
Supercellin osakekannasta enemmistöosuuden itselleen viime vuonna hankkinut kiinalainen Internet-jätti Tencent on ostanut viiden prosentin osuuden sähköautoyhtiö Teslasta. Kaupan arvo on yhteensä ....
Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle (29.3.2017 09:51)
Suosittu deittipalvelu Tinder on toiminut toistaiseksi ainoastaan mobiililaitteilla, joiden kautta sovellus pystyy hankkimaan GPS:n ansiosta tarkkaa sijaintidataa etäisyyksien määrittämistä ....
1 kommentti
Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
10 kommenttia
IL: Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken IL: Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun, kertoo Iltalehti. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. ....
1 kommentti

Uutisarkisto