*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

The Ground jatkaa MP3-musiikin myyntiä, CD-levyt poistuvat valikoimista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.11.2008 13:13 Kommentteja (3)

The Ground jatkaa MP3-musiikin myyntiä, CD-levyt poistuvat valikoimista Uutisoimme viime perjantaina The Ground -musiikkikaupan poismenosta, mutta allekirjoittaneelle sattuneen erheen takia uutisessa olleet tiedot olivat osittain virheellisiä. The Groundin toiminta DRM-vapaana MP3-tiedostoja kauppaavana palveluna jatkuu, mutta CD-levyjen myynti The Groundin kautta loppuu kokonaan vuoden vaihteen jälkeen.
The Groundin perustaja Antti Peisa valottaa tapahtumien kulkua tarkemmin Monoliitti-blogissa, josta selviää mm. se, että EMI:n lisäksi myös Sony BMG, Universal ja Warner ovat valmiita tarjoamaan tulevaisuudessa DRM-vapaita kappaleita kuluttajille myös Suomessa, kunhan levy-yhtiöiden saamat korvaukset ovat kohdallaan.

Blogista selviää myös digitaalisen musiikkikaupan suuret kustannukset, sillä DRM-vapaata musiikkia kaupatessa vaativat levy-yhtiöt toimijoilta vähintään kolminkertaisia ennakkomaksuja DRM-suojatun musiikin kauppaamiseen verrattuna. The Ground olisi halunnut Suomen lisäksi kaupata kappaleita koko Euroopan alueella, mutta Euroopan laajuiset ennakot olisivat kustantaneet lähelle miljoonia, kun taas pelkästä Suomessa tapahtuvasta levityksestä joutui ennakoita maksamaan muutamia kymmeniä tuhansia euroja. Kaikkien isojen levy-yhtiöiden saaminen mukaan DRM-vapaiden MP3-kappaleiden kauppaamiseen olisi vaatinut Suomessa yli 100 000 euron ennakkomaksuja.

Ennakkomaksujen lisäksi digitaalisen musakaupan avaamisessa on muitakin kuluja, joka selittää sen, miksei uusia yrittäjiä juuri näy DRM-vapaiden musiikkikauppojen markkinoilla Suomessa tai muualla maailmassa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

124.11.2008 14:13

miks noi ennakot, nehä ampuu vaa itteään jalkaan ku kauppoja ei nouse ku o joku helvetin ennakkovero ja sit kitistää ku musa ei mee kaupaks, ei varmaa ku ei oo kauppoja jokka niitä myy

224.11.2008 15:59

No mutta mahtavaa että tärkeämpi kauppamuoto kuitenkin jatkaa... Ne cd:t saa muualtakin, mutta mp3- musaa myyviä kauppaja on suomessa sen verran vähän että mahtavaa kuulla että the groundin toiminta jatkuu tässä muodossa.

313.2.2009 12:16
oh2eki
Inactive

Siihen lopsahti yleisestikkin cd levyjen myynti, täällä Hyvinkäällä suurin levykaupa Anttila, on täysin kuollut levyjen myynnin osalta, ei kelpaa edes euron hinnalla. Sama buumi jatkuu blu-ray levyjen kohdalla, myynti muutama levy viikossa noin 300 levyn valikoimasta, dvd levyjäkin myydään erittäin nihkeästi. Itse olen samalla linjalla, ei kiinnosta! Eki

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
1 kommentti
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....
Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja (20.10.2017 10:39)
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä ....
1 kommentti

Uutisarkisto