*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

The Ground jatkaa MP3-musiikin myyntiä, CD-levyt poistuvat valikoimista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.11.2008 13:13 Kommentteja (3)

The Ground jatkaa MP3-musiikin myyntiä, CD-levyt poistuvat valikoimista Uutisoimme viime perjantaina The Ground -musiikkikaupan poismenosta, mutta allekirjoittaneelle sattuneen erheen takia uutisessa olleet tiedot olivat osittain virheellisiä. The Groundin toiminta DRM-vapaana MP3-tiedostoja kauppaavana palveluna jatkuu, mutta CD-levyjen myynti The Groundin kautta loppuu kokonaan vuoden vaihteen jälkeen.
The Groundin perustaja Antti Peisa valottaa tapahtumien kulkua tarkemmin Monoliitti-blogissa, josta selviää mm. se, että EMI:n lisäksi myös Sony BMG, Universal ja Warner ovat valmiita tarjoamaan tulevaisuudessa DRM-vapaita kappaleita kuluttajille myös Suomessa, kunhan levy-yhtiöiden saamat korvaukset ovat kohdallaan.

Blogista selviää myös digitaalisen musiikkikaupan suuret kustannukset, sillä DRM-vapaata musiikkia kaupatessa vaativat levy-yhtiöt toimijoilta vähintään kolminkertaisia ennakkomaksuja DRM-suojatun musiikin kauppaamiseen verrattuna. The Ground olisi halunnut Suomen lisäksi kaupata kappaleita koko Euroopan alueella, mutta Euroopan laajuiset ennakot olisivat kustantaneet lähelle miljoonia, kun taas pelkästä Suomessa tapahtuvasta levityksestä joutui ennakoita maksamaan muutamia kymmeniä tuhansia euroja. Kaikkien isojen levy-yhtiöiden saaminen mukaan DRM-vapaiden MP3-kappaleiden kauppaamiseen olisi vaatinut Suomessa yli 100 000 euron ennakkomaksuja.

Ennakkomaksujen lisäksi digitaalisen musakaupan avaamisessa on muitakin kuluja, joka selittää sen, miksei uusia yrittäjiä juuri näy DRM-vapaiden musiikkikauppojen markkinoilla Suomessa tai muualla maailmassa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

124.11.2008 14:13

miks noi ennakot, nehä ampuu vaa itteään jalkaan ku kauppoja ei nouse ku o joku helvetin ennakkovero ja sit kitistää ku musa ei mee kaupaks, ei varmaa ku ei oo kauppoja jokka niitä myy

224.11.2008 15:59

No mutta mahtavaa että tärkeämpi kauppamuoto kuitenkin jatkaa... Ne cd:t saa muualtakin, mutta mp3- musaa myyviä kauppaja on suomessa sen verran vähän että mahtavaa kuulla että the groundin toiminta jatkuu tässä muodossa.

313.2.2009 12:16
oh2eki
Inactive

Siihen lopsahti yleisestikkin cd levyjen myynti, täällä Hyvinkäällä suurin levykaupa Anttila, on täysin kuollut levyjen myynnin osalta, ei kelpaa edes euron hinnalla. Sama buumi jatkuu blu-ray levyjen kohdalla, myynti muutama levy viikossa noin 300 levyn valikoimasta, dvd levyjäkin myydään erittäin nihkeästi. Itse olen samalla linjalla, ei kiinnosta! Eki

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin estät henkilöitä WhatsAppissa Näin estät henkilöitä WhatsAppissa (9.12.2016 14:01)
Mikäli et halua enää vastaanottaa puheluita tai tekstiviestejä WhatsApp-kontaktiltasi, voit estää yhteystiedon erittäin helposti. Kun asetat henkilölle eston WhatsAppissa, hän ei enää näe viimeksi ....
Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa (9.12.2016 11:58)
Jos WhatsAppissa estämältäsi henkilöltä alkaa tulla häirikköpuheluita ja -tekstiviestejä tai olet joutunut esimerkiksi aggressiivisen telemarkkinoinnin maalitauluksi, voi omaa arkea helpottaa ....
Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle (9.12.2016 10:08)
Suomalaisen Fingersoftin kehittämä Hill Climb Racing 2 -mobiilipeli on julkaistu iPhonelle ja iPadille. Peli julkaistiin Andridille jo viime viikolla. Androidilla Hill Climb Racing 2 on menestynyt ....
Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen (9.12.2016 09:37)
Kun markkinoille pääsee mahdollisesti vaarallisia laitteita, pyritään kaikki myydyt tuotteet tietysti kutsumaan takaisin. Entä jos kaikkia myytyjä laitteita ei saadakaan kerättyä takaisin, vaan ....
2 kommenttia
Onko maailman kuumin startup pelkkä kupla? Epäilyt Magic Leapiä kohtaan kasvavat Onko maailman kuumin startup pelkkä kupla? Epäilyt Magic Leapiä kohtaan kasvavat (9.12.2016 08:40)
Floridalaiseen Magic Leap -kasvuyrityksen kehittämiin mixed reality -laseihin on ladattu kovia odotuksia – kenties liiankin suuria. The Informationin paljastamien tietojen mukaan Magic Leap ....

Uutisarkisto