*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony alensi Blu-ray-soittimien myyntiennustetta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.11.2008 15:54 Kommentteja (2)

Sony alensi Blu-ray-soittimien myyntiennustetta Aiemmin tänä vuonna Sony ennusti, että maailmalla myydään tämän vuoden aikana noin viisi miljoonaa Blu-ray-soitinta, jos PlayStation 3 -pelikonsoleita ei lasketa mukaan. Maailmalla ilmaantuneiden taloudellisten ongelmien takia Sony on nyt joutunut kuitenkin laskemaan myyntiennusteitaan, ja tämän hetkisten arvioiden mukaan Blu-ray-soittimia tullaan myymään tämän vuoden aikana noin 4,5 miljoonaa kappaletta.
Sonyn johdossa työskentelevä Stan Glasgow uskoo Blu-rayn tilanteen kohentuvan selvästi, kunhan markkinoille ilmaantuu lisää halpoja Blu-ray-elokuvia ja Blu-ray-soittimia. Nykyään monet uudet Blu-ray-julkaisut saattavat maksaa Yhdysvalloissa yli 30 dollaria, kun taas vastaavan DVD-julkaisun saa itselleen noin 20 dollarilla. Glasgow ei kuitenkaan syytä studioita korkeista hinnoista, sillä hän ymmärtää sen, että studioiden on tehtävä voittoa elokuvillaan, mutta hän haluaisi nähdä myynnissä enemmän halpoja Blu-ray-julkaisuja.

Blu-ray-formaatin arvioitua heikomman menestyksen lisäksi Glasgow uskoo myös taulutelevisioiden myynnin jäävän aiemmista ennusteista. Glasgowin mukaan taulutelevisioiden aiemmat myyntiennusteet ennakoivat räjähdysmäistä kasvua, mutta nyt tilanne ei näytä enää niin hyvältä, koska taloudellisen epävarmuuden aikoina kuluttajat eivät ole valmiita sijoittamaan rahojaan kalliisiin hankintoihin.

Uusien ennusteiden oikeellisuus selvinnee tammikuussa, jolloin valmistajat ja markkinatutkimusyhtiöt julkaisevat tämän vuoden myyntilukuja.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.11.2008 18:10

Täällä ainakin ostetaan ensimmäinen BD-soitin kunhan maahantuojat nyt saisi sitä tuotua (Panasonic DMP-BD55).

222.11.2008 21:51

Täällä hetkellä Sonyn BR soitin irtoaisi saksasta rahteineen n.215€. Itseäkin kiinnostaisi Panasonic, koska voisin ohjata Viera Linkillä TV+BR samalla säätimellä. Odotan, että hinnat laskee 150 paremmalle puolelle.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä Jääkö Essential-puhelin sittenkin pelkäksi paperijulkaisuksi? Johtajat katoavat yhtiöstä (28.7.2017 11:05)
Androidin perustaneella Andy Rubinilla tuntuisi olevan täysi työ pitää uuden Essential-kasvuyrityksen rivit kunnossa. Yhtiöstä on jo lähtenyt muutama keskeinen johtaja ja nyt Google on napannut ....
Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä Apple ei tapa iPodia vieläkään – Kaksi mallia siivottiin pois myynnistä (28.7.2017 10:07)
Älypuhelimien ja suoratoistopalveluiden myötä kuluttajilla on ollut melko vähän syitä ostaa MP3-soittimia, minkä takia iPodien myyntikin on kuihtunut vuosi vuodelta pienemmäksi. Applen tavoitteena ....
Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla (28.7.2017 08:31)
Tällä hetkellä näyttäisi olevan melkolailla selvää, että tekoälyssä ja neuroverkoissa on laskennan tulevaisuus. Ainakin Kiinassa aiotaan olla tällä saralla maailman ykkösiä. Rautatason ratkaisuja ....
HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat (27.7.2017 13:03)
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti ....
Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta Kova Nokia-julkistus on pian täällä – Tilaisuus 16. elokuuta (27.7.2017 12:36)
HMD Global on kutsunut lehdistöä elokuun 16. päivänä järjestettävään tilaisuuteen. Kutsukirjeessä todetaan suoraan, että lehdistötilaisuudessa aiotaan esitellä Nokia-puhelimien seuraava "merkkipaalu". ....

Uutisarkisto