*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

LG, Sharp ja Chunghwa saivat 585 miljoonan dollarin sakot LCD-näyttöjen hintakartellista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.11.2008 13:27

LG, Sharp ja Chunghwa saivat 585 miljoonan dollarin sakot LCD-näyttöjen hintakartellista LCD-näyttöjen hinnat ovat laskenee vauhdilla muutaman vuoden sisällä, mutta hintojen lasku olisi voinut olla vielä nopeampaa, jos LG, Sharp ja Chunghwa eivät olisi pyörittäneet laitonta hintakartellia LCD-paneeleiden osalta.
Kyseiset yritykset myönsivät eilen Yhdysvalloissa syyllistyneensä useisiin laittomiin toimiin, joiden tarkoituksena oli pitää LCD-paneelien hinnat korkeina. Tämän seurauksena yritykset määrättiin maksamaan 585 miljoonan dollarin sakot. Suurin osa sakoista menee LG:n kassasta, sillä yritys joutuu maksamaan yli 400 miljoonaa dollaria koko potista. Sharpille maksettavaa tuli 120 miljoonaa dollaria.

Tämä laiton toiminta haittaisi viranomaisten mukaan esim. Applen, Dellin ja Motorolan toimintaa, ja ylihintaisten LCD-näyttöjen tuomat lisäkulut päätyivät lopulta kuluttajien maksettaviksi korkeampien hintojen muodossa.

Syyllisyytensä myöntäneet yritykset olivat luoneet oman kartellinsa yhteistuumin jo vuonna 2001. Hintojen säätäminen luvattomin keinoin jatkui aina vuoden 2006 jouluun asti. Yhdysvaltojen oikeusministeriö aloitti LCD-näyttöjen hinnoitteluun liittyvät tutkimukset vuonna 2006, ja jutun tutkimukset jatkuvat edelleen. Yhdysvaltojen lisäksi vastaavia tapauksia tutkitaan Euroopassa ja Aasiassa, jonka lisäksi Yhdysvalloissa yritykset ovat jo nostaneet oikeusjuttuja sakotettuja yrityksiä vastaan.

LCD-paneeleiden valmistus on taloudellisesti haastavaa yrityksille, sillä markkinoilla on useita yrityksiä, jotka valmistavat lähes identtisiä paneeleita, jonka takia LCD-paneeleita myydään valmistajille todella edulliseen hintaan, jonka takia voitot jäävät pieneksi.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto