*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

LG, Sharp ja Chunghwa saivat 585 miljoonan dollarin sakot LCD-näyttöjen hintakartellista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.11.2008 13:27

LG, Sharp ja Chunghwa saivat 585 miljoonan dollarin sakot LCD-näyttöjen hintakartellista LCD-näyttöjen hinnat ovat laskenee vauhdilla muutaman vuoden sisällä, mutta hintojen lasku olisi voinut olla vielä nopeampaa, jos LG, Sharp ja Chunghwa eivät olisi pyörittäneet laitonta hintakartellia LCD-paneeleiden osalta.
Kyseiset yritykset myönsivät eilen Yhdysvalloissa syyllistyneensä useisiin laittomiin toimiin, joiden tarkoituksena oli pitää LCD-paneelien hinnat korkeina. Tämän seurauksena yritykset määrättiin maksamaan 585 miljoonan dollarin sakot. Suurin osa sakoista menee LG:n kassasta, sillä yritys joutuu maksamaan yli 400 miljoonaa dollaria koko potista. Sharpille maksettavaa tuli 120 miljoonaa dollaria.

Tämä laiton toiminta haittaisi viranomaisten mukaan esim. Applen, Dellin ja Motorolan toimintaa, ja ylihintaisten LCD-näyttöjen tuomat lisäkulut päätyivät lopulta kuluttajien maksettaviksi korkeampien hintojen muodossa.

Syyllisyytensä myöntäneet yritykset olivat luoneet oman kartellinsa yhteistuumin jo vuonna 2001. Hintojen säätäminen luvattomin keinoin jatkui aina vuoden 2006 jouluun asti. Yhdysvaltojen oikeusministeriö aloitti LCD-näyttöjen hinnoitteluun liittyvät tutkimukset vuonna 2006, ja jutun tutkimukset jatkuvat edelleen. Yhdysvaltojen lisäksi vastaavia tapauksia tutkitaan Euroopassa ja Aasiassa, jonka lisäksi Yhdysvalloissa yritykset ovat jo nostaneet oikeusjuttuja sakotettuja yrityksiä vastaan.

LCD-paneeleiden valmistus on taloudellisesti haastavaa yrityksille, sillä markkinoilla on useita yrityksiä, jotka valmistavat lähes identtisiä paneeleita, jonka takia LCD-paneeleita myydään valmistajille todella edulliseen hintaan, jonka takia voitot jäävät pieneksi.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
5 kommenttia
Microsoft tarjoaa patenttejaan älyautojen valmistajille Microsoft tarjoaa patenttejaan älyautojen valmistajille (24.3.2017 10:32)
Teknologiapatenttien ja -lisenssisopimusten tärkeys on tullut näkyvästi esille tietokoneiden ja mobiililaitteiden yleistymisen myötä, kun oikeussaleissa on väännetty kättä graafisista käyttöliittymistä ....
2 kommenttia
Vain puolet Android-laitteista sai tietoturvapäivityksiä Vain puolet Android-laitteista sai tietoturvapäivityksiä (24.3.2017 09:17)
Androidin tietoturvatiimiin uuden blogikirjoituksen mukaan sen tavoitteena on huolehtia kaikkien käyttäjien tietoturvasta, mutta lukujen valossa tässä onnistuttiin viime vuonna vain osittain. ....
1 kommentti
Hakkerit uhkaavat tyhjentää iPhonesi – Vaativat Applelta bitcoineja Hakkerit uhkaavat tyhjentää iPhonesi – Vaativat Applelta bitcoineja (24.3.2017 08:36)
Turkish Crime Family -niminen hakkeriryhmä on vaatinut Applea maksamaan sille 75 000 dollarin arvosta bitconeja huhtikuun 7. päivään mennessä, muutoin ryhmä aikoo tyhjentää miljoonien Applen ....

Uutisarkisto