*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTuben ensimmäiset täyspitkät Hollywood-elokuvat tulevat MGM:ltä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.11.2008 10:06 Kommentteja (8)

YouTuben ensimmäiset täyspitkät Hollywood-elokuvat tulevat MGM:ltä Kerroimme perjantaina huhuista, joiden mukaan YouTube olisi aloittamassa täyspitkien Hollywood-elokuvien esittämisen videopalvelussaan. Tuolloin asian yksityiskohdat olivat vielä pimennossa, mutta viikonlopun aikana on selvinnyt, että ensimmäisenä täyspitkien Hollywood-elokuvien jakelun YouTuben kautta aloittaa Metro-Goldwyn Mayer (MGM).
MGM:n tuo YouTuben tarjotaan elokuvien ohella myös TV-sarjoja. Palvelun kautta jaettavista elokuvista on tällä hetkellä mainittu ainakin Bulletproof Monk ja The Magnificent Seven (Seitsemän rohkeata miestä), joten näillä näkymin elokuvia tulee tarjolle hyvin laajalta aikajaksolta. TV-sarjoista listoilta löytyy ainakin American Gladiators, joka tulee saamaan oman YouTube-kanavansa. Tarkempi listaus tulevista ohjelmista selvinnee toivottavasti tänään, kun yritykset ilmoittavat tulevasta yhteistyöstä lehdistötilaisuuden muodossa.

MGM:n varajohtajana toimiva Jim Packer kertoi New York Times -lehdelle, että studio aloittaa toiminnan YouTubessa hiljalleen, eikä kaikkia studion elokuvia tulla näkemään YouTubessa, vaan Packerin mukaan alustava tavoite on pitää YouTubessa kerrallaan vain muutamia elokuvia.

Elokuvien näyttäminen palvelussa rahoitetaan niiden yhteydessä esitettävillä mainoksilla. Huhujen mukaan elokuvastudiot saavat noin 70 prosentin osuuden videoidensa mainostuloista ja loput rahat jäävät YouTubelle.

Yhteistyön myötä MGM pääsee myös suojelemaan tekijänoikeuksiaan paremmin, jonka myötä YouTubesta saattaa pian hävitä esim. James Bond- ja Rocky-elokuvista leikattuja pätkiä, joita YouTubesta löytyy tuntikaupalla. MGM voi myös jättää kyseiset pätkät YouTubeen ja kerätä osan niiden kautta tulevista mainostuloista itselleen.

MGM:n ohella myös muut suuret elokuvastudiot neuvottelevat tai testaavat videoidensa YouTube-jakelua, mutta monet studiot eivät lähde LionsGaten digitaalista mediapuolta johtavan Curt Marvisin mukaan YouTuben toimintaan "täysillä", ennen kuin palvelun mainospuoli on hiottu kunnolla kuntoon ja studioiden tekijänoikeudet saavat kunnon puolustuksen YouTuben suunnalta.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

110.11.2008 12:59

Laittaisivat sitten edes jotain hyviä leffoja sinne... tai edes katsottavalla kuvanlaadulla..

210.11.2008 14:57

Mitenköhän näitten kanssa sitten on toimittu latauksen estojen kanssa kun normi youtube videot saa ladattua ilman mitään säätöä omalle koneelleen. Vai onko kenties ihan luvallista sitten ladata omalle koneelleen?

310.11.2008 15:16
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Thor1993:
Mitenköhän näitten kanssa sitten on toimittu latauksen estojen kanssa kun normi youtube videot saa ladattua ilman mitään säätöä omalle koneelleen. Vai onko kenties ihan luvallista sitten ladata omalle koneelleen?

Jos on sitä samaa YouTube-laatua, niin eipä paljon isommalta ruudulta tee mieli katsella :-P
Toinen juttu mietityttää... Ei vieläkään kerrottu, tuleeko saataville esimerkiksi vain Yhdysvaltojen käyttäjille. Pahasti pelkään... :-(

410.11.2008 15:21

Lainaus:
Ei vieläkään kerrottu, tuleeko saataville esimerkiksi vain Yhdysvaltojen käyttäjille. Pahasti pelkään... :-(
Arvaappa pari kertaa. Tietenkin pelkästää Yhdysvaltoihin nämä tulee, mutta toivotaan todella hartaasti, että kaikki toimisi odotusten mukaan ja toimisi myös täällä suomessa. Ja tosiaan, mitään neljän pikselin kuvaa ei haluta katsoa! Toivottavasti tulee edes katseltavaa laatua.

510.11.2008 15:40

Aiai! Kun Bondit saataisiin tubeen ja joku tekstit vääntäisi Suomeksi kun youtubessa tämä tekstitys on mahdollinen niin se kyllä olisi täydellinen irtautuminen TV:n äärestä :)

610.11.2008 17:29

Miksi ihmeessä joku haluais katsoa leffoja YouTubessa, maailman paskimmalla kuvan ja äänenlaadulla? Eikö elokuvat oon nimen omaan tehty rentoutumista ja nautintoa varten? YT:sta leffaa katsoessa alkaa valmaan jo 5 min kohdalla vituttaa kun ei saa kuvasta selvää pakkauksen ja resoluution takia. Mä ainakin katson leffani vaan teattereissa ja BD:ltä...

710.11.2008 21:34

No vaikka tulee vain usalaisille niin proxyllä vaan kattelemaan :D

810.11.2008 21:57

CBS:än tv-sarjoilla on ainakin hyvä kuvanlaatu striimiksi Youtubessa. Käykää tsekkaamassa itse vaikka. Katselua varten pitää asentaa esim Hotspot shield tai vastaava softa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple tutkii teknologiaa itsestään ajavaan autoon – Tekoäly tunnistaa jalankulkijan Apple tutkii teknologiaa itsestään ajavaan autoon – Tekoäly tunnistaa jalankulkijan (23.11.2017 18:49)
Applen tiedetään kehittävän jonkinlaista itsestään ajaviin autoihin soveltuvaa tuotetta tai teknologia-alustaa, mutta yhtiön strategiasta ei ole sen parempaa käsitystä. Uusi tieteellinen julkaisu ....
Galaxy S9 esitellään yllättävän pian – Ensi esiintyminen tammikuussa Galaxy S9 esitellään yllättävän pian – Ensi esiintyminen tammikuussa (23.11.2017 11:38)
VentureBeatille kirjoittavan Evan Blassin (@evleaks) mukaan Samsung aikoisi esitellä ensi vuoden lippulaivapuhelimiaan jo reilun kuukauden kuluttua. Blassin mukaan Samsung aikoisi paljastaa ....
Google lisäsi käyttöjärjestelmäänsä tuen Applen ohjelmointikielelle Google lisäsi käyttöjärjestelmäänsä tuen Applen ohjelmointikielelle (22.11.2017 19:57)
Google on päättänyt sisällyttää kehitteillä olevaan Fuschia OS -käyttöjärjestelmään tuen Swift-ohjelmointikielelle. Apple avasi Swiftin koodin vuonna 2015, minkä jälkeen kuka tahansa on voinut ....
Lähes ikuisuusprojekti – Apple kehitti kaiutinta viisi vuotta Lähes ikuisuusprojekti – Apple kehitti kaiutinta viisi vuotta (22.11.2017 14:22)
WWDC:ssä esitellyn HomePod-kaiuttimen tarina ei ole alkanut kovin ruusuisesti, sillä Apple joutui viivästyttämään sen markkinoille tuloa tämän vuoden lopulta ensi vuoden alkuun. Bloomberg tietää ....
Messenger päivittyy – Valokuvat näkyvät entistä terävämpinä Messenger päivittyy – Valokuvat näkyvät entistä terävämpinä (22.11.2017 13:52)
Facebook Messengerin kautta lähetetyistä valokuvista on tulossa aiempaa selkeämpiä, sillä pikaviestipalvelu on ilmoittanut nostaneensa kuvien maksimiresoluution nykyisestä 2K-tasosta kaksinkertaiseksi. ....

Uutisarkisto