*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Canal Digital aloittaa Nelonen HD -kanavan satelliittijakelun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.11.2008 21:15 Kommentteja (3)

Canal Digital aloittaa Nelonen HD -kanavan satelliittijakelun Ensimmäisenä suomalaisena TV-kanavana maksuttomat teräväpiirtolähetykset menneenä kesänä Welhon kaapeli-TV-verkossa aloittanut Nelonen laajentaa Nelonen HD -kanavan näkyvyyttä Canal Digitalin avulla.
Nelonen HD -kanavaa vois siis jatkossa seurata Canal Digitalin satelliittijakelun kautta. Satelliittijakelun myötä kanava on ensi vuoden alusta lähtien mahdollista vastaanottaa maanlaajuisesti, joten kanavan näkyvyys ei ole enää rajoitettu pääkaupunkiseudulle.

Nelonen HD -kanava on Canal Digitalin mukaan osa sen kaikkia kanavapaketteja. Kanavan katselua varten pitää kuluttajalta löytyä satelliittilautasen lisäksi teräväpiirtolähetyksiä tukeva digiboksi ja teräväpiirtovideota tukeva näyttölaite. Nelonen HD -kanavan resoluutio on 1080i ja ohjelmat on varustettu stereoäänellä. Nelonen HD ei kuitenkaan käytä lähdemateriaalina vielä "aitoa" teräväpiirtosisältöä, vaan käytössä ovat samat lähdemateriaalit kuin Nelosen nykyisillä digi-TV-kanavilla, joten teräväpiirtokanavan termi on ainakin vielä toistaiseksi hieman harhaanjohtava.

Nelonen on kuitenkin luvannut, että kanava tulee tarjoamaan tulevaisuudessa "aitoa" teräväpiirtosisältöä, mutta toistaiseksi kanava ei ole ilmoittanut ajankohtaa, jolloin ensimmäiset skaalaamattomat teräväpiirtolähetykset nähdään kanavalla.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

14.11.2008 5:55

Kanava näkyy jo. Vaatii ilmeisesti canal digital local kortin näkyäkseen. Ohjelmat identtiset normaali Neloseen verrattuna.

Nelonen HD
Thor 3 12.399GHz/H, SR 28000, FEC 7/8 (Conax)

24.11.2008 10:50

näkyihän tuo jo lauantaina, mutta sunnuntai oli pimeänä.ero mitättömän pieni normi neloseen verrattuna.saisivat nyt heti vuoden alusta skaalamatonta kuvaa ulos, niin olishan sitä ilo katsella.

34.11.2008 11:40

Vaatii Canal Digital Local kortin 78€/vuosi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle (19.11.2017 19:46)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on hemmotellut viime vuoden älypuhelinmallien omistajia uudella päivityksellä. Yhtiö on julkaissut OxygenOS 5.0 -päivityksen sekä OnePlus 3:lle että ....
Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....

Uutisarkisto