*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Blu-rayn BD+ -suojauksen kiertokeinot julkaistu

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.11.2008 12:05 Kommentteja (8)

Blu-rayn BD+ -suojauksen kiertokeinot julkaistu Blu-ray-elokuville parempaa kopiointisuojausta tarjoava BD+ -kopiointisuojaus saatiin valmiiksi vuoden 2007 kesäkuussa. Tuolloin suojauksen luvattiin kestävän hakkereiden iskuja noin kymmenen vuotta.
Noin vuosi sitten kopiointisuojauksien kiertämiseen keskittynyt SlySoft kuitenkin ilmoitti kiertäneensä BD+:n ja yritys julkaisikin tämän vuoden maaliskuussa uuden version AnyDVD HD -ohjelmasta, jolla BD+:n voi ohittaa.

AnyDVD HD on kuitenkin tarkoitettu ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmille, joten Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmien käyttäjille AnyDVD HD ei tuonut apua. Tämä epäkohta jäi hiertämään monien ihmisten mieliä, joten Doom9-sivuston foorumilla neuvokkaat koodarit päättivät ottaa härkää sarvista, ja selvittää sen, miten BD+:n kiertäminen oikein onnistuisi.

Muutaman viikon pähkäilemisen jälkeen Oopho2ei-nimimerkin takaa työskentelevä koodari julkaisi Javalla toteutetun BDVM Debugger -ohjelman, jonka avulla saadaan selville ne osat elokuvista, jotka BD+ -suojaus on rampauttanut sekä keinot näiden osien korjaamiseksi. BDVM Debuggerin antamien tietojen avulla BD+-suojauksen voi siis poistaa Blu-ray-elokuvista kokonaan, jolloin kyseinen kopiointisuojaus ei enää aiheuta ongelmia kuluttajille.

Valitettavasti tavallisille kuluttajille ei ole vielä tarjolla helppokäyttöistä ohjelmaa, jolla Blu-ray-elokuvia saisi varmuuskopioitua yhtä helposti kuin esim. DVD-elokuvia DVD Shrink -ohjelmalla, mutta viimeaikaisten löytöjen avulla tällaisen ohjelman tekeminen olisi nyt mahdollista.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

12.11.2008 13:09

Huoh miksi pitää pistää rahaa tuollaisiin tekniikoihin mistä ei ole mitään hyötyä.

22.11.2008 13:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yaht:
Huoh miksi pitää pistää rahaa tuollaisiin tekniikoihin mistä ei ole mitään hyötyä.
Koska keskimääräinen kuluttaja ei osaa kiertää suojausta edes apuohjelmien avulla. :-)

32.11.2008 13:27

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yaht:
Huoh miksi pitää pistää rahaa tuollaisiin tekniikoihin mistä ei ole mitään hyötyä.
Koska keskimääräinen kuluttaja ei osaa kiertää suojausta edes apuohjelmien avulla. :-)
Asiahan on juurikin näin. Kopiosuojauksista on eniten haittaa kuluttajalle, joka hankkii tallenteensa laillisesti, sillä hyvin suuri osa niistä, jotka osaavat käyttää edellä mainittuja apuohjelmia, hankkivat tallenteensa laittomasti. Noh, kiusa se on pienikin kiusa.

42.11.2008 18:29

Kyllä noista on haittaa kuluttajille, omia kokemuksia on. Päätin kokeilla sitä Blu-rayn kuvanlaatua ja ostin yhen Blu-ray leffan Anttilasta. No illalla ajattelin sitten katsoa sen.. Laitoin levyn kannettavaan (vasta ostettu), jossa minulla oli Blu-ray asema. Liitin Hdmi -kaapelilla sen taulutelevistioon. Laitoin filmin pyörimään ja hups, pian hyppäsi jokin varoitus, jossa luki; Tätä levyä ei voi toistaa tässä järjestelmässä kopiosuojauksen vuoksi. WTF? Arvatkaas oliko viimeinen levy, jonka ikinä enää kaupasta ostan. No ei siinä mitään kylläkään, sain kierrettyä tuon p*skan yhellä ohjelmalla. Mutta tuollaisesta voi olla paljon harmia 'normaaleille' käyttäjille.

Lopettakaa jo tuommoiset kopiosuojaukset, niistä ei ole mitään hyötyä.. enemmän haittaa. (Blu-ray koposuojaus murrettiin alle kahessa viikossa muistaakseni :D )

53.11.2008 12:33

Tämän kopiosuojausta laittavan tahon tarkoitus ei näemmä ole myydä tuotetaan, vaan pilta se ja kerätä rahaa oikeustoimilla.

Tältä se ainakin näyttää minusta.

63.11.2008 19:49

Lainaus:
Laitoin filmin pyörimään ja hups, pian hyppäsi jokin varoitus, jossa luki; Tätä levyä ei voi toistaa tässä järjestelmässä kopiosuojauksen vuoksi. WTF?
Tuo ei ole mikään tavaton edes kotiteatterissakaan, vaikka kuinka pitäisi olla tuettuja noille suojauksille. Noissa selviää tuosta sillä kun laittaa kaikki tehdas asetuksille ja hakee kaikki säädöt uudestaan. Pahimmillaan aina kun vaihtaa leffan. Se niistä suojauksista.

Vanha sanonta pitää yhä paikkansa ja se kuuluu seuraavasti: Alkuperäinen toimii missä toimii, mutta piraatti toimii kaikissa.

Nuo suojaukset haittaa vain rehellisiä ja piratismille niiden käyttö on menestyksen edellytys.

74.11.2008 0:12

Lainaus:
Lainaus:
Laitoin filmin pyörimään ja hups, pian hyppäsi jokin varoitus, jossa luki; Tätä levyä ei voi toistaa tässä järjestelmässä kopiosuojauksen vuoksi. WTF?
Tuo ei ole mikään tavaton edes kotiteatterissakaan, vaikka kuinka pitäisi olla tuettuja noille suojauksille. Noissa selviää tuosta sillä kun laittaa kaikki tehdas asetuksille ja hakee kaikki säädöt uudestaan. Pahimmillaan aina kun vaihtaa leffan. Se niistä suojauksista.

Vanha sanonta pitää yhä paikkansa ja se kuuluu seuraavasti: Alkuperäinen toimii missä toimii, mutta piraatti toimii kaikissa.

Nuo suojaukset haittaa vain rehellisiä ja piratismille niiden käyttö on menestyksen edellytys.
Tv:n saa kyllä tehdasasetuksille, mutta tietokone on vähä hankala. Mutta onneksi se on tietokone, jossa tuo Blu-ray -asema on, (helppo arvata).. On vähän hankala jos tuommoinen tulee jossaki erillisessä soittimessa.

84.11.2008 0:20

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:29

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? (17.8.2017 14:26)
HMD Globalilta on viime vuoden lopusta lähtien odotettu kieli pitkällä lippulaivapuhelinta, joka näyttäisi millaista rautaa Nokia-puhelimet parhaimmillaan ovat. Sellainen puhelin esiteltiin ....
4 kommenttia
Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla (17.8.2017 11:52)
Apple aikoo sijoittaa tulevan vuoden aikana miljardi dollaria TV-ohjelmien hankintaan ja tuotantoon, kertoo Wall Street Journal. Yhtiö on jo pidemmän aikaa puhunut palveluliiketoiminnan kasvattamisesta, ....
1 kommentti
Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista (17.8.2017 11:08)
Useiden Android-vuotojen takuuvarma lähde, Evan Blass, on julkaissut Twitter-tilinsä kautta lehdistökuvan myöhemmin tässä kuussa esiteltävästä LG V30 -lippulaivapuhelimesta. Kuten odottaa saattoi, ....
Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon (17.8.2017 09:41)
Yhdysvalloissa poliittinen keskustelu on kiihtynyt Charlottesvillen levottomuuksien seurauksena. Virginialaiseen kaupunkiin julistettiin hätätila äärioikeiston mielenosoituksen takia, jotta ....
3 kommenttia
Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
3 kommenttia

Uutisarkisto