*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Karjala-turnaus teräväpiirtona antenniverkkoon

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 31.10.2008 13:56 Kommentteja (8)

Karjala-turnaus teräväpiirtona antenniverkkoon Digita jatkaa Pekingin olympialaisten aikaan Yle HD:lla aloitettua teräväpiirtolähetysten kokeilua uudella MTV3 MAX HD -kanavalla. Antenniverkkon jakeluun lähetettävä testikanava on osa kokeilua, jolla valmistellaan vuoden 2009 syksyllä alkavia laajempia ja mahdollisesti jatkuvia antenniverkon teräväpiirtolähetyksiä.
MTV3 MAX HD -kanavalla nähdään jääkiekon Karjala-turnauksen otteluita, joita lähetetään teräväpiirtoisena MPEG4-formaatissa. Kavanaa lähetetään vain Espoon Latokasken lähettimestä, joten kanava nähdään antenniverkossa ainoastaan Espoon, Helsingin, Inkoon, Kauniaisen, Kirkkonummen, Lohjan, Nurmijärven, Siuntion, Tuusulan, Vantaan ja Vihdin alueilla. Lisäksi MTV3 MAX HD -kanavaa lähetetään osassa Welhon, DNA:n, Elisan, Lumotv:n ja Turun Kaapelitelevisio Oy:n verkoista, sekä Telia Soneran ja SaunaVision IPTV-palveluissa.

"Koelähetykset Pekingin olympialaisista onnistuivat yli odotusten. Lähetysten aikana toteutetusta katsojatutkimuksesta saadut tulokset vahvistivat käsityksemme siitä, että teräväpiirtolähetykset tuovat aitoa lisäarvoa perheen kaikille katsojille. Karjala-turnauksen aikana jatkamme tutkimuksia sekä katsojan että tekniikan näkökulmasta. Tavoitteenamme on aloittaa teräväpiirtotelevisiolähetykset antenni-tv-verkossa syksyllä 2009", kertoi liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen Digitasta.

Teräväpiirtolähetysten vastaanottoon vaaditaan HD Ready -television lisäksi luonnollisesti myös HD-digiviritin.

Päivitetty lista HD-kanavien saatavuudesta löytyy täältä.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

131.10.2008 15:05

No voi v**** kun tää ruoska tukee vaan mpeg2 lähetystä

231.10.2008 17:08

Anysee on valmiina.

331.10.2008 18:58

Lainaus:
joten kanava nähdään antenniverkossa ainoastaan Espoon, Helsingin, Inkoon, Kauniaisen, Kirkkonummen, Lohjan, Nurmijärven, Siuntion, Tuusulan, Vantaan ja Vihdin alueilla.

No se siitä sitten... Turhaan innostuin asiasta.

431.10.2008 19:01

Tuleeko tuota nyt oulussa dna:n kaapelissa?

Ainakin tuossa koitin hakia, mutta ei löydy tuo kanava?

51.11.2008 0:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pietila:
Tuleeko tuota nyt oulussa dna:n kaapelissa?

Ainakin tuossa koitin hakia, mutta ei löydy tuo kanava?
Turnaus on vasta ensi viikonloppuna.

66.11.2008 15:19

Näkyyköhän pelit nyt sit kumminkaan fullHD:na? Ainakin tällä hetkellä TTV:n verkossa kuva on vain 720 tarkkuudella (tulee jtn testikuvaa /-pätkiä)

76.11.2008 19:28

Kuopio DNA kaapeli kanava 251. kansalaisboxi kombotallentimella ääni kuuluu mutta kuva ei näy. varmaan näkynee mpeg-4 sopivalla boxilla tai usb tikuilla.

http://www.dnaoy.fi/DNA-konserni/Media/T...kaapelissa.aspx

Koko Suomessa ei siis vain helsingissä

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.11.2008 @ 17:03

87.11.2008 10:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti a7r8t:
Näkyyköhän pelit nyt sit kumminkaan fullHD:na? Ainakin tällä hetkellä TTV:n verkossa kuva on vain 720 tarkkuudella (tulee jtn testikuvaa /-pätkiä)
Mielestäni 720p-kuva on parempi tässä tapauksessa. Peli siis tulee 720p50 formaatissa - jossa jokainen frame on 1280x720 pistettä ja 50 sekunnissa, ts. progressiivina. 'Full HD' on lähetysverkossa kuitenkin 1920x540 pistettä 50 kenttää sekunnissa. Full HD-töllöjen deinterlace millä yritetään tehdä 1920x1080 kuvaa on kiekon kanssa aika hankalaa kun kiekko liikkuu kovaa ja mailat heiluvat (pelaajat & asiat ehtivät siis liikkua paljonkin eri kenttien välillä - ei se kiinnosta että laitamainokset tai katsomo saadaan deinterlacetettua paremmaksi kun kiekko häntii tms).

Hienoa mielestäni on että MTV3 hyppäsi kelkkaa mukaan ja heti kunnolla kotimaisella tuotannolla (hdresources.fi). Aikaisemmin MTV:n mielipiteensä on ollut (mikä on median välillä välittynyt) että ei ole syytä siirtyä HD-aikaan ennenkuin Yle siirtyy. Ajatelkaa vielä ~8 vuotta pitää odottaa Yle:ä. Moronit. Tuhlaisivat Areena-rahat mieluummin TV-tekniikkansa päivittämiseen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
3 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia

Uutisarkisto