*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

James Bond -elokuvien Blu-ray-versiot aiheuttavat ongelmia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 31.10.2008 12:13 Kommentteja (4)

James Bond -elokuvien Blu-ray-versiot aiheuttavat ongelmia Blu-ray-formaatin tarjoamat mahdollisuudet eri profiilien ja valinnaisten kopiointisuojausten käyttöön ovat aiemmin tuoneet ongelmia tietyille Blu-ray-soittimille ja nyt nämä ongelmat ovat saaneet jatkoa, kun monet James Bond -elokuvien Blu-ray-julkaisuja hankkineet tahot ovat valitelleet elokuvien toimivuusongelmia.
Viime viikolla kokoelmina julkaistut James Bond -elokuvat aiheuttavat ongelmia useiden eri Blu-ray-soittimien kanssa. Ongelmat näkyvät kuluttajille mm. elokuvan pysähtymisenä, elokuvan jumiutumisena elokuvan valikoissa ja Blu-ray-soittimen jumiutumisena.

Ongelmat johtuvat jälleen soittimista, joiden firmware-päivitykset eivät ole ajan tasalla. Valitettavasti kaikille soittimille ei ole vielä julkaistu firmware-päivitystä, jonka avulla elokuvat toimisivat ongelmitta, jonka lisäksi tiettyjen soittimien firmware-päivitysten tekeminen vaatii kuluttajalta hieman ylimääräisiä ponnistuksia ja tietokoneen käyttötaitoja, jonka vuoksi kaikki Blu-ray-soittimet eivät ole käyttäjäystävällisyyden osalta parhaita mahdollisia laitteita. Monissa uudemmissa soittimissa firmware-päivitykset onnistuvat onneksi suoraan soittimen valikon kautta, jos soitin on vain yhdistetty internetiin.

Samsungia vastaan nostettiin tämän vuoden alkupuolella ryhmäkanne Yhdysvalloissa, koska yrityksen BD-P1200-soitin ei toistanut tiettyjä Blu-ray-elokuvia kunnolla. Vastaavien ongelmien jatkuvat toistumiset tuskin valavat uskoa kuluttajiin Blu-rayn ylivertaisuudesta.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

131.10.2008 12:41

Vähän harmillista ja huonoa mainosta koko formaatille. Tuosta kun ei hyödy kukaan. Alun alkaen olisi kaikkien pitänyt noudattaa tiettyjä stantardeja, eikä niin että joku soveltaa jotakin ja joku jättää soveltamatta. Tarpeeksi kun mokailevat, niin alkaa formaatin maine tosiaan kärsiä ja tulee tilaisuus jollekin muulle yrittää nokittaa.

231.10.2008 12:46

Toivottavasti tämä poikii joukkokanteita. Tälläiset kuluttajien kiusaamiset pitää saada loppumaan.

331.10.2008 13:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Vähän harmillista ja huonoa mainosta koko formaatille. Tuosta kun ei hyödy kukaan. Alun alkaen olisi kaikkien pitänyt noudattaa tiettyjä stantardeja, eikä niin että joku soveltaa jotakin ja joku jättää soveltamatta. Tarpeeksi kun mokailevat, niin alkaa formaatin maine tosiaan kärsiä ja tulee tilaisuus jollekin muulle yrittää nokittaa.

Ongelma ei johdu tästä. Alunperin levyt toimivat soittimissa mutta siinä vaiheessa kun suojaukset murrettiin niin vedettiin paniikkinappulaa ja alettiin kehittämään kopiosuojauksia. Niitä on sen jälkeen tiukennettu ja muutettu moneen otteeseen. Seuraukset näkee tässä. Yhteensopivuus on menetetty monen soittimen kanssa eikä siltikään levyjen kopiointia ole pystytty estämään.

Tässä taas hyvä esimerkki siitä että kopiosuojaukset vaan pyrkivät vaikeuttamaan maksavien asiakkaiden elämää...

Ja ilman tiettyjen tahojen järjetöntä ahneutta ja taistelua kotikopiointia vastaan ongelmaa ei olisi.

Se on vaan kumma kun siihen omaan jalkaan on pakko ampua uudestaan ja uudestaan. Mistään ei opita...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.10.2008 @ 13:12

431.10.2008 20:17

Lainaus:
Tässä taas hyvä esimerkki siitä että kopiosuojaukset vaan pyrkivät vaikeuttamaan maksavien asiakkaiden elämää...
PS3 on kait ainut kone maan päällä jolla ei ole Blu-ray toisto ongelmia PC:ee puolella tuop oli DVD aikana kunnes antoivat periksi nyt sama paska juttu blu-ray aikana edes Any DVD\Blu-ray toista uusimpia Blu-ray leffoja mut PS3 toisti sen mutisematta

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
6 kommenttia
Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. Massiivinen ....
Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen (28.3.2017 10:51)
Elon Musk on miljoonan idean mies, joka tuntuu tarttuvan kiinni yhä utopistisimmista projekteista. Wall Street Journalin mukaan Musk aikoo seuraavaksi kehittää teknologiaa, jonka avulla aivoihin ....
Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa (28.3.2017 09:55)
Kun uusi tekniikka tai uudet toimintatavat kohtaavat vanhan maailman lainsäädännön, niin tuloksena syntyy helposti absurdeja tilanteita. Tästä hyvänä esimerkkinä tuore tapaus Saksasta. Saksalaisten ....
3 kommenttia
Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin (28.3.2017 09:38)
Bungie ja Activision ovat aloittaneet Destiny 2:n kiusoittelukampan Twitterissä julkaistulla viestillä. Markkinointikampanja lähti käyntiin yksinkertaisella kuvalla, jossa näkyy Destiny-teksti ....

Uutisarkisto