*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

James Bond -elokuvien Blu-ray-versiot aiheuttavat ongelmia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 31.10.2008 12:13 Kommentteja (4)

James Bond -elokuvien Blu-ray-versiot aiheuttavat ongelmia Blu-ray-formaatin tarjoamat mahdollisuudet eri profiilien ja valinnaisten kopiointisuojausten käyttöön ovat aiemmin tuoneet ongelmia tietyille Blu-ray-soittimille ja nyt nämä ongelmat ovat saaneet jatkoa, kun monet James Bond -elokuvien Blu-ray-julkaisuja hankkineet tahot ovat valitelleet elokuvien toimivuusongelmia.
Viime viikolla kokoelmina julkaistut James Bond -elokuvat aiheuttavat ongelmia useiden eri Blu-ray-soittimien kanssa. Ongelmat näkyvät kuluttajille mm. elokuvan pysähtymisenä, elokuvan jumiutumisena elokuvan valikoissa ja Blu-ray-soittimen jumiutumisena.

Ongelmat johtuvat jälleen soittimista, joiden firmware-päivitykset eivät ole ajan tasalla. Valitettavasti kaikille soittimille ei ole vielä julkaistu firmware-päivitystä, jonka avulla elokuvat toimisivat ongelmitta, jonka lisäksi tiettyjen soittimien firmware-päivitysten tekeminen vaatii kuluttajalta hieman ylimääräisiä ponnistuksia ja tietokoneen käyttötaitoja, jonka vuoksi kaikki Blu-ray-soittimet eivät ole käyttäjäystävällisyyden osalta parhaita mahdollisia laitteita. Monissa uudemmissa soittimissa firmware-päivitykset onnistuvat onneksi suoraan soittimen valikon kautta, jos soitin on vain yhdistetty internetiin.

Samsungia vastaan nostettiin tämän vuoden alkupuolella ryhmäkanne Yhdysvalloissa, koska yrityksen BD-P1200-soitin ei toistanut tiettyjä Blu-ray-elokuvia kunnolla. Vastaavien ongelmien jatkuvat toistumiset tuskin valavat uskoa kuluttajiin Blu-rayn ylivertaisuudesta.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

131.10.2008 12:41

Vähän harmillista ja huonoa mainosta koko formaatille. Tuosta kun ei hyödy kukaan. Alun alkaen olisi kaikkien pitänyt noudattaa tiettyjä stantardeja, eikä niin että joku soveltaa jotakin ja joku jättää soveltamatta. Tarpeeksi kun mokailevat, niin alkaa formaatin maine tosiaan kärsiä ja tulee tilaisuus jollekin muulle yrittää nokittaa.

231.10.2008 12:46

Toivottavasti tämä poikii joukkokanteita. Tälläiset kuluttajien kiusaamiset pitää saada loppumaan.

331.10.2008 13:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Vähän harmillista ja huonoa mainosta koko formaatille. Tuosta kun ei hyödy kukaan. Alun alkaen olisi kaikkien pitänyt noudattaa tiettyjä stantardeja, eikä niin että joku soveltaa jotakin ja joku jättää soveltamatta. Tarpeeksi kun mokailevat, niin alkaa formaatin maine tosiaan kärsiä ja tulee tilaisuus jollekin muulle yrittää nokittaa.

Ongelma ei johdu tästä. Alunperin levyt toimivat soittimissa mutta siinä vaiheessa kun suojaukset murrettiin niin vedettiin paniikkinappulaa ja alettiin kehittämään kopiosuojauksia. Niitä on sen jälkeen tiukennettu ja muutettu moneen otteeseen. Seuraukset näkee tässä. Yhteensopivuus on menetetty monen soittimen kanssa eikä siltikään levyjen kopiointia ole pystytty estämään.

Tässä taas hyvä esimerkki siitä että kopiosuojaukset vaan pyrkivät vaikeuttamaan maksavien asiakkaiden elämää...

Ja ilman tiettyjen tahojen järjetöntä ahneutta ja taistelua kotikopiointia vastaan ongelmaa ei olisi.

Se on vaan kumma kun siihen omaan jalkaan on pakko ampua uudestaan ja uudestaan. Mistään ei opita...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.10.2008 @ 13:12

431.10.2008 20:17

Lainaus:
Tässä taas hyvä esimerkki siitä että kopiosuojaukset vaan pyrkivät vaikeuttamaan maksavien asiakkaiden elämää...
PS3 on kait ainut kone maan päällä jolla ei ole Blu-ray toisto ongelmia PC:ee puolella tuop oli DVD aikana kunnes antoivat periksi nyt sama paska juttu blu-ray aikana edes Any DVD\Blu-ray toista uusimpia Blu-ray leffoja mut PS3 toisti sen mutisematta

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kotimaisen RedLynxin virallinen South Park -keräilykorttipeli julkaistiin Androidille ja iOS:lle Kotimaisen RedLynxin virallinen South Park -keräilykorttipeli julkaistiin Androidille ja iOS:lle (22.6.2017 22:48)
Ubisoftin omistama kotimainen RedLynx-studio on julkaissut South Park -aiheisen keräilykorttipelin. South Park: Phone Destroyer -nimeä kantava peli on julkaistu aluksi rajoitetusti Suomessa, ....
OnePlus-pomo joutui selittelemään zoom-toimintoa OnePlus-pomo joutui selittelemään zoom-toimintoa (22.6.2017 21:04)
OnePlus esitteli aiemmin tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa nimeä OnePlus 5. Kyseisen puhelimen ykkösominaisuus on edellisversiosta merkittävästi parantunut kamera. Kaksoiskamera ....
Eikö Game of Thrones kiinnosta? Netflixin ensi kuun alkuperäissisältö tarjoaa vaihtoehtoja Eikö Game of Thrones kiinnosta? Netflixin ensi kuun alkuperäissisältö tarjoaa vaihtoehtoja (22.6.2017 19:52)
Ensi kuun odotetuin televisiosarja on tietysti Game of Thronesin uusin kausi – katsoithan uuden trailerin. Maailman suosituin televisiosarja tekee paluun toiseksi viimeistä kertaa ja tälläkin ....
Qualcomm ampuu Applea kovilla: laturinne maksavat enemmän kuin meidän huipputeknologia Qualcomm ampuu Applea kovilla: "laturinne maksavat enemmän kuin meidän huipputeknologia" (22.6.2017 18:59)
Applen ja Qualcommin välinen riita patenteista ja rojalteista on kiristynyt kuluneen vuoden aikana. Ensialkuun Apple haastoi piirivalmistajan oikeuteen "epäreilujen sopimusehtojen takia", jonka ....
Googlen tämän päivän doodlella voit tehdä musiikkia Googlen tämän päivän doodlella voit tehdä musiikkia (22.6.2017 18:28)
Googlen hakukoneessa on jo vuosia nähty niin kutsuttuja doodleja, jotka kertovat hakua käyttäville tarinoita historiasta ja monissa tapauksissa sisältävät interaktiivisia elementtejä. Olipa ....

Uutisarkisto