*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nelosen uusi Lifestyle-kanava Liv käynnistyy ystävänpäivänä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.10.2008 16:29 Kommentteja (9)

Nelosen uusi Lifestyle-kanava Liv käynnistyy ystävänpäivänä Nelonen ilmoitti pari viikkoa sitten avaavansa uuden TV-kanavan ensi vuoden alkupuolella. Tuolloin kanavasta ei juuri herunut tietoja, mutta nyt Nelonen on paikannut tilanteen kertomalla tarkemmin uudesta kanavasta.
Uusi Liv-nimellä kulkeva kanava ilmaantuu kaapelioperaattoreiden palveluvalikoimiin 14.2.2009, joten seuraavana ystävänpäivänä ystäville voi tarjota suklaiden ja kukkien ohella myös apua uuden TV-kanavan virittämisessä. Livin tarjonta koostuu Lifestyle-ohjelmista, joita ei Suomessa tällä hetkellä nähdä tarpeeksi ainakaan Katja Santalan mukaan, joka toimii Livin vastaavana
tuottajana. "Maailmalla lifestyle-kanavia on viime vuosina syntynyt paljon, mutta Suomesta tällainen on vielä puuttunut. Olemme tehneet paljon taustatyötä ja todenneet, että tällaiselle kanavalle on tarvetta. Ihmiset haluavat viihtyä omassa nahassaan ja tehdä jokapäiväisestä elämästään mahdollisimman onnellista. Liv kannustaa ja inspiroi nauttimaan tästä päivästä. Kuten kanavan slogan toteaa - elämä on nyt" toteaa Santala lehdistötiedotteessa.

Lifestyle-ohjelmien virrasta pääsee nauttimaan noin 1,3 miljoonaa kaapelitaloutta ja ohjelmia Liv lähettää aamusta puoleen yöhön. Livin kohderyhmä on 25–44-vuotiaiden naisten joukko ja Nelonen Median tuore johtaja Hans Edin sanoo kanavan teemojen olevan koti, minä, ilmiöt ja suhteet.

Santalan mukaan tarkempi ohjelmalistaus julkistetaan tammikuussa, mutta Santala paljasti ITviikolle, että "Kaikki Livin ohjelma on sellaista, joka sparraa ja innostaa ihmisiä heidän omassa arjessaan ja elämässään. Sieltä saa vinkkejä ja inspiraatiota jokapäiväiseen meininkiin". Uuden kanavan kotisivuilla on nähtävissä mm. Ellen DeGeneresin kasvot, joka saattaisi ennakoida Emmy-palkintoja voittaneen The Ellen DeGeneres Shown ilmaantumista kanavan ohjelmistoon.

Vaikka kanavan kohderyhmänä ovat naiset, ei Nelosella haluta tehdä sukupuolijaottelua eri TV-kanavien välillä. "Käytäntö on osoittanut, että esimerkiksi Jimin rikosohjelmien katsojista enemmistö on naisia. Usein sorrutaan vähän stereotyyppiseen ajatteluun. Ja kyllähän miehiäkin kiinnostavat paljonkin perinteiset lifestyle-jutut kuten kokkaaminen ja kodin laittaminen" kommentoi Santala ITviikolle.

Nelosen mukaan kanavalle haetaan valtakunnallista toimilupaa, joten kanava saattaa kaapelijakelun ohella ilmaantua myöhemmin myös antenniverkon kautta digilähetyksiä katsovien henkilöiden ulottuville.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

129.10.2008 16:37

Ei mikään ihme että ihmiset viettävät enemmän nykyään aikaansa netissä kun katsomalla tv:tä.

229.10.2008 17:38

Lainaus:
Ei mikään ihme että ihmiset viettävät enemmän nykyään aikaansa netissä kun katsomalla tv:tä.

Totta, itse en ole katsonut TV:tä noin vuoteen 10min enempää kerralla.
Tietokoneelta katson kaikki uutiset ja tv-sarjat ilman mainoksia ja silloin kun huvittaa. Kuulostaa turhalta tuollainen "Lifestyle" kanava, luultavasti lisää ostostv:tä ja kännykkä pelejä.

329.10.2008 18:24

Mikäs se semmonen "kanavaja" on?

429.10.2008 18:30

Lainaus:
Lainaus:
Ei mikään ihme että ihmiset viettävät enemmän nykyään aikaansa netissä kun katsomalla tv:tä.

Totta, itse en ole katsonut TV:tä noin vuoteen 10min enempää kerralla.
Tietokoneelta katson kaikki uutiset ja tv-sarjat ilman mainoksia ja silloin kun huvittaa. Kuulostaa turhalta tuollainen "Lifestyle" kanava, luultavasti lisää ostostv:tä ja kännykkä pelejä.
Haiskahtaa nelosen Ava versiolta, tietty Jimin tuntien Liv saattaa yllättääkkin. Jimiin olen ollut tyytyväinen, vaikkakin MTV3 MAX tyylisiä rakennus/auto ohjelmia vähän liikaa.

529.10.2008 19:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NearCry:
Mikäs se semmonen "kanavaja" on?
vaja jossa on kanoja tietenkin :D:D
hyvä typo

629.10.2008 21:01

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:
Ei mikään ihme että ihmiset viettävät enemmän nykyään aikaansa netissä kun katsomalla tv:tä.

Totta, itse en ole katsonut TV:tä noin vuoteen 10min enempää kerralla.
Tietokoneelta katson kaikki uutiset ja tv-sarjat ilman mainoksia ja silloin kun huvittaa. Kuulostaa turhalta tuollainen "Lifestyle" kanava, luultavasti lisää ostostv:tä ja kännykkä pelejä.
Haiskahtaa nelosen Ava versiolta, tietty Jimin tuntien Liv saattaa yllättääkkin. Jimiin olen ollut tyytyväinen, vaikkakin MTV3 MAX tyylisiä rakennus/auto ohjelmia vähän liikaa.
Ei ne auto-ohjelmat niinkään, vaan ne kylppäri- ja veneremontit. Sussiunatkoon, miten katsojaa aliarvioivia ohjelmia, kun parhaimmillaan pelkkää ruuvimeisselin käyttöä ohjeistetaan useaan kertaan läpi ohjelman. Ehkä tuollainen menee uusavuttomien keskuudessa, mutta Maxilla, jota kaupataan nimenomaan _MIEHILLE_...

729.10.2008 22:34

Lainaus:
Tuolloin kanavajasta ei juuri herunut tietoja

Hä? Niin mistä?

Lainaus:
Livin tarjonta koostuu Lifestyle-ohjelmista, joita ei Suomessa tällä hetkellä nähdä tarpeeksi ainakaan Katja Santalan mukaan, joka toimii Livin vastaavana
tuottajana.
Niitähän nimenomaan nykyään on, ja aivan liikaa.

Lainaus:
Ja kyllähän miehiäkin kiinnostavat paljonkin perinteiset lifestyle-jutut kuten kokkaaminen ja kodin laittaminen.
Jep. Minäkin katon pelkkää innoa ja "insert kokkiohjelman nimi".

Lainaus:
Ei ne auto-ohjelmat niinkään, vaan ne kylppäri- ja veneremontit. Sussiunatkoon, miten katsojaa aliarvioivia ohjelmia, kun parhaimmillaan pelkkää ruuvimeisselin käyttöä ohjeistetaan useaan kertaan läpi ohjelman. Ehkä tuollainen menee uusavuttomien keskuudessa, mutta Maxilla, jota kaupataan nimenomaan _MIEHILLE_...
Ne on suurimmaksi osaksi jenkkien tekemiä ohjelmia, niin voiko sitä enempää odottaa. Kyllä suomessakin suurin osa ihmisistä on uusavuttomia, sillä mitään ei edes viitsitä yrittää itse. "No kun en mä näistä mitään tiedä". Looginen päättelykyky on katoava taito.

829.10.2008 23:20

Joku JIM2 kuitenkin, ei kaiketi odottamisen arvoista

930.10.2008 3:51

uujeah.. kanava täynnä pelkkää visuaalistaruttoa.. tokihan tämä voi yllättää. Jos hyvin käy. Mutta pessimisti ei pety. Enkä Jimiinkään ole kokonaisuutena pettynyt, tosin ne aikaisemmin mainitut vene- ja kylppäriremppa ohjelmat jotka vastaa älyllisesti suurinpiirtein teletappien tasoa ovat pahasti syöneet muuten varsin asiallista kanavaa.

Mutta mistä minä näitä tiedän.. ehkä tälläisillekkin uusille Remonttireiska ojelmille todella löytyy yleisönsä. :/ mutta tähän mennessä en ole ikänä kuullu, et joku oikeasti olis käytännön järkeä oppinut remppaohjelmia katselemalla.

Kaiken kaikkiaan lisä kanavat on aina jees.. ja varsin ilmaiset. Mutta ihmetyttää suuresti se, että aina vain suurempi osa kanavien lähetysajasta muuntuu tv-chatiksi, tietovisaksi tai muuksi tekstaripeliksi. Onhan tälläisten "ohjelmien" tekeminen suht halpaa, ja euron viesti hinnalla tuntuisi kassan kilisevän ihan kiitettävää tahtia. :P joskus unettomana paremman puutteessa tyhjällä katseella chattia tuijjottaneena tullut ajatelleeksi ovatko ne kaikki viestit todellisia todellisilta ihmisiltä, vai jostain tietokannasta sattumanvaraisesti sinne lisättyjä.. Käyttävätkö ihmiset oikeasti näitä "palveluita" niin paljon, että niitä kannattaa näyttää?

Taas mennään ohi aiheen.. ja pitkälle. :/ ehkä pää pointti olikin siinä, ettei remonttireiskaa tai tekstarivisailuja ruutuun niin paljon. Kitoos!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto