*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Uuden PSP:n näytössä ongelmia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.10.2008 11:58 Kommentteja (12)

Uuden PSP:n näytössä ongelmia Sony ilmoitti Leipzig Games Convention -pelimessuilla tuovansa myyntiin uuden version PSP-konsolista. Uuden version yksi suurimmista uudistuksista on Sonyn mukaan laitteen uusittu LCD-näyttö, mutta valitettavasti PSP-3000-mallinimeä kantavan uutukaisen näyttö on osoittautunut osittain edellisiä näyttöjä huonommaksi.
PSP-3000:n uuden näytön ongelmat havaittiin ensin useilla peliaiheisilla foorumeilla, jonka jälkeen Sony myönsi, että uudistettu näyttö voi näyttää huonoon lomituksen poistoon verrattavia ongelmia kuvassa. Sonyn mukaan ongelmaa ei voi korjata firmware-päivityksellä, joten kyseessä on uusien näyttöjen "ominaisuus", jolla on pyritty korjaamaan edellisten PSP-versioiden näytöissä esiintyneitä ongelmia, jotka näkyvät näytöllä kuvan häntimisenä (ghosting).

Ongelma näkyy selvemmin pysäytyskuvissa, eivätkä kaikki uuden konsolin omistajat edes huomanneet ongelmaa, ennen kuin ongelma tuotiin julki. CNET:in toimittaja John P. Falcone suosittelee kuitenkin kaikille konsolin ostoa harkitseville, että nämä testaavat laitetta ennen ostoa, jotta potentiaalisille asiakkaille selviää ongelman mahdollinen häiritsevyys omalla kohdalla.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

122.10.2008 12:47

Siitä vaan takaisinkutsukampaniat pystyyn ja näyttöjä vaihtelemaan. Tietenkin näyttöongelman vakavuudesta riippuen voi olla jopa kuluttajasuojalain takaama oikeus vaihdattaa näyttö toimivampaan myyjän / valmistajan piikkiin.

222.10.2008 14:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Siitä vaan takaisinkutsukampaniat pystyyn ja näyttöjä vaihtelemaan. Tietenkin näyttöongelman vakavuudesta riippuen voi olla jopa kuluttajasuojalain takaama oikeus vaihdattaa näyttö toimivampaan myyjän / valmistajan piikkiin.
Kyseessähän ei kuitenkaan ole vika, vaan "ominaisuus", joten voi olla, ettei kuluttajansuojalailla ole mitään sanomista näytöistä.

322.10.2008 15:15
hentriz
Inactive

Uutisessa ei mainittu mitään, aikooko Sony jotenkin korjata tämän uusiin tuotantomalleihin? Sen verran vain sanottiin, ettei päivityksellä voi korjata.

422.10.2008 16:25

Onneksi en kerennyt hommata tuotakaan.

522.10.2008 16:40

Hyvä etten ostanu.Kyl osaa mokata.

622.10.2008 18:35

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Siitä vaan takaisinkutsukampaniat pystyyn ja näyttöjä vaihtelemaan. Tietenkin näyttöongelman vakavuudesta riippuen voi olla jopa kuluttajasuojalain takaama oikeus vaihdattaa näyttö toimivampaan myyjän / valmistajan piikkiin.
Kyseessähän ei kuitenkaan ole vika, vaan "ominaisuus", joten voi olla, ettei kuluttajansuojalailla ole mitään sanomista näytöistä.

Se että Sony väittää selkeää vikaa ominaisuudeksi ei muuta sitä tosiasiaa että näyttö on viallinen. Eiköhän kuluttajien oikeuksiakin puolustavat tahot ymmärrä tämän asian...

722.10.2008 21:51

Kuluttajan suojalaki on kyllä käsittääkseni sen verran kuluttajan puolella, että vika tai ominaisuus, joka ei vastaa laitteen käyttötarkoitusta, voidaan katsoa kuluttajalle hyvitettäväksi asiaksi. On toki eri asia että kuinka paljon tuo vika häiritsee ja se, että lähteekö kukaan loppupeleissä vaatimaan oikeuskiaan, mikäli vika on vähäinen. Jos asia jotakuta tarkemmin kiinnostaa, niin lukekoot kuluttajan suojalakia tai ottakoot yhteyttä lakimieheen tai oikeusaputoimistoon tai oman kunnan kuluttajan suoja -asiamieheen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.10.2008 @ 21:52

824.10.2008 8:32

Tämähän on täysin nykypäivän trendi, että valmistetaan mahdollisimman halvalla tuotteita ja pistetään viat ominaisuuksien listalle. Ennen vanhaanhan nuo tuotteet testattiin ennen myyntiä, nykyään vain pistetään tavara suoraan pakettiin ja myydään kuluttajille.

Tässähän juuri tullaan siihen, että lasketaan sen varaan, että ihmiset eivät valita näistä asioista ja tyytyvät huonompiin tuotteisiin. Pitäisi olla olemassa jokin globaali joukkokanne, johon ihmiset saisivat liittyä ja samalla tulisi potentiaalia voittaa oikeudessa vrt. yksityinen ihminen.

Eipä sitä näin Euroopassa kannata edes käräjöidä, muutama tonni ja yksi laite firmalta pois, tuskin Sonyn kukkarolla tuntuu miltään. USA:ssa sentään voisi vaatia korvauksia sen sata tuhatta, mutta toisaalta yleensä se voittaa, jolla enemmän rahaa on..

Ennenhän juurikin oltiin ostamatta Aasiassa tehtyjä tuotteita niiden huonon laadun vuoksi, nykyäänhän melkein kaikki tehdään siellä. Jospa se lama iskisi niin ehkä sitten palattaisiin ostamaan ehkä hintavampia mutta laadukkaampia tuotteita. Ja ennen kaikkea suosittaisi taas Suomalaista osaamista, jolloin kaikki firmat eivät olisi Kiinassa ja työpaikkojen määrä luonnollisesti lisääntyisi.

929.10.2008 8:21

ihan tyhmää

1029.10.2008 8:22

ihan tyhmää

1129.10.2008 8:22

ihan tyhmää

1223.12.2008 21:34

Olen ehtinyt ostaa tämä PSP:n kannattaisiko se palauttaa jos esiintyy ismpia ongelmia tai jos ongelmia ei esiinnyy niin pahasti että käyttäjälle olisi haittaa siitä?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin (25.3.2017 18:56)
Google Talk tuli monille tunnetuksi mm. Gmailin lisäominaisuutena, josta käytettiin usein mm. nimeä Gchat. Jo yli kymmenen vuotta vanhan sovelluksen käyttäjiä on yritetty siirtää uuteen Hangouts-alustaan ....
Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla (25.3.2017 17:17)
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla ....
Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja (25.3.2017 16:56)
Unicode Consortium on julkaissut tulevat uudet ja uudistuneet emojit. Omia tunnereaktioita voi lähettää pian entistä paremmin älylaitteilla, kun uudet kuvat saapuvat Emoji 5.0 -paketissa. ....
Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
8 kommenttia

Uutisarkisto