*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kuukausimaksullinen musiikkipalvelu ei takaa kuunteluita kaikille artisteille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.10.2008 14:17

Kuukausimaksullinen musiikkipalvelu ei takaa kuunteluita kaikille artisteille Tanskalainen matkapuhelin- ja internet-operaattori TDC Group toi asiakkaidensa käyttöön keväällä PLAY-nimisen kauppapaikan, josta yrityksen asiakkaat voivat ladata DRM-suojattua musiikkia ilmaiseksi.
Puolitoista viikkoa sitten järjestetyssä Popkomm-tapahtumassa kyseistä PLAY-palvelua pyörittävä 24/7 Entertainment -yritys paljasti jotain tietoja palvelun suosiosta. Paljastettujen tietojen mukaan PLAY-palvelusta on ladattu jo yli 60 miljoonaa kappaletta sen avaamisen jälkeen, joten palvelun kautta on ladattu miljoonia kappaleita joka kuukausi sen avaamisen jälkeen. Ilmaisen palvelun suosio ei ole kuitenkaan yhtä yllättävää kuin se tieto, että palvelun tarjoamasta 4,5 miljoonasta eri kappaleesta noin 3 miljoonaa ei ole ladattu lainkaan.

Eli vaikka käyttäjät voisivat tutusta uuteen musiikkiin helposti palvelun kautta vain lataamalla uusia kappaleita ja kuuntelemalla niitä, eivät käyttäjät näe tätä tapaa vaivan arvoiseksi.

24/7 Entertainmentin Frank Taubert ei paljastanut kuinka monta kertaa suosituimpia kappaleita on ladattu palvelun kautta, mutta Taubert kertoi, että suurin osa latauksista tapahtuu tietokoneella. Matkapuhelinten latausosuus kokonaismäärästä on vain muutaman prosentin luokkaa.

eMusic-musiikkikauppa julkaisi myös omia myyntitietojaan, joiden mukaan vuoden aikana noin 75 prosenttia kappaleista ostetaan ainakin kertaalleen. eMusicin tarjonnasta löytyy noin neljä miljoonaa kappaletta, mutta valikoima on monilta osin erilainen PLAY-palveluun verrattuna, sillä monet suuret levy-yhtiöt eivät kauppaa musiikkiaan eMusicin kautta. eMusicin palvelu ei myöskään ole rajoittamaton, vaan kuluttaja voi ladata itselleen 12 dollarin kuukausimaksulla joka kuukausi 50 MP3-muodossa olevaa kappaletta.

eMusicin Euroopan toimintoja johtava Madeleine Milne sanoo, etteivät matkapuhelimet rajoittuneiden ominaisuuksien takia pysty tarjoamaan kuluttajille riittäviä mahdollisuuksia tutustua uuteen musiikkiin. Tämän takia Milne pitää tietokoneiden parempaa käytettävyyttä ja Web 2.0:n tarjoamia palveluita tärkeässä roolissa musiikin verkkomyynnissä, jonka vuoksi eMusicin palvelua tullaan jatkossa uudistamaan, jotta se pystyy auttamaan kuluttajia paremmin uuden musiikin löytämisessä.

Wiredin blogaaja Eliot Van Buskirk uskoo matkapuhelinten suosion uuden musiikin löytämisessä kasvavan, kunhan suosituimmille matkapuhelinalustoille saadaan enemmän Last.fm:n ja Pandoran kaltaisia sovelluksia, jotka osaavat suositella kuluttajille uutta musiikkia heidän oman musiikkimakunsa perusteella.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Mitä uutta Netflixistä löytyy? HIGH.FI kertoo kaikki uusimmat lisäykset Mitä uutta Netflixistä löytyy? HIGH.FI kertoo kaikki uusimmat lisäykset (9.12.2016 16:51)
Uutisvahtipalvelu HIGH.FI:hin on tänään lisätty uusi sisältökategoria. Vaikka päivitys on periaatteessa pieni, saattaa siitä olla keskimääräistä enemmän iloa palvelun käyttäjille. Palvelun ....
Näin estät henkilöitä WhatsAppissa Näin estät henkilöitä WhatsAppissa (9.12.2016 14:01)
Mikäli et halua enää vastaanottaa puheluita tai tekstiviestejä WhatsApp-kontaktiltasi, voit estää yhteystiedon erittäin helposti. Kun asetat henkilölle eston WhatsAppissa, hän ei enää näe viimeksi ....
Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa (9.12.2016 11:58)
Jos WhatsAppissa estämältäsi henkilöltä alkaa tulla häirikköpuheluita ja -tekstiviestejä tai olet joutunut esimerkiksi aggressiivisen telemarkkinoinnin maalitauluksi, voi omaa arkea helpottaa ....
Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle (9.12.2016 10:08)
Suomalaisen Fingersoftin kehittämä Hill Climb Racing 2 -mobiilipeli on julkaistu iPhonelle ja iPadille. Peli julkaistiin Andridille jo viime viikolla. Androidilla Hill Climb Racing 2 on menestynyt ....
Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen (9.12.2016 09:37)
Kun markkinoille pääsee mahdollisesti vaarallisia laitteita, pyritään kaikki myydyt tuotteet tietysti kutsumaan takaisin. Entä jos kaikkia myytyjä laitteita ei saadakaan kerättyä takaisin, vaan ....
3 kommenttia

Uutisarkisto