*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Kuukausimaksullinen musiikkipalvelu ei takaa kuunteluita kaikille artisteille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.10.2008 14:17

Kuukausimaksullinen musiikkipalvelu ei takaa kuunteluita kaikille artisteille Tanskalainen matkapuhelin- ja internet-operaattori TDC Group toi asiakkaidensa käyttöön keväällä PLAY-nimisen kauppapaikan, josta yrityksen asiakkaat voivat ladata DRM-suojattua musiikkia ilmaiseksi.
Puolitoista viikkoa sitten järjestetyssä Popkomm-tapahtumassa kyseistä PLAY-palvelua pyörittävä 24/7 Entertainment -yritys paljasti jotain tietoja palvelun suosiosta. Paljastettujen tietojen mukaan PLAY-palvelusta on ladattu jo yli 60 miljoonaa kappaletta sen avaamisen jälkeen, joten palvelun kautta on ladattu miljoonia kappaleita joka kuukausi sen avaamisen jälkeen. Ilmaisen palvelun suosio ei ole kuitenkaan yhtä yllättävää kuin se tieto, että palvelun tarjoamasta 4,5 miljoonasta eri kappaleesta noin 3 miljoonaa ei ole ladattu lainkaan.

Eli vaikka käyttäjät voisivat tutusta uuteen musiikkiin helposti palvelun kautta vain lataamalla uusia kappaleita ja kuuntelemalla niitä, eivät käyttäjät näe tätä tapaa vaivan arvoiseksi.

24/7 Entertainmentin Frank Taubert ei paljastanut kuinka monta kertaa suosituimpia kappaleita on ladattu palvelun kautta, mutta Taubert kertoi, että suurin osa latauksista tapahtuu tietokoneella. Matkapuhelinten latausosuus kokonaismäärästä on vain muutaman prosentin luokkaa.

eMusic-musiikkikauppa julkaisi myös omia myyntitietojaan, joiden mukaan vuoden aikana noin 75 prosenttia kappaleista ostetaan ainakin kertaalleen. eMusicin tarjonnasta löytyy noin neljä miljoonaa kappaletta, mutta valikoima on monilta osin erilainen PLAY-palveluun verrattuna, sillä monet suuret levy-yhtiöt eivät kauppaa musiikkiaan eMusicin kautta. eMusicin palvelu ei myöskään ole rajoittamaton, vaan kuluttaja voi ladata itselleen 12 dollarin kuukausimaksulla joka kuukausi 50 MP3-muodossa olevaa kappaletta.

eMusicin Euroopan toimintoja johtava Madeleine Milne sanoo, etteivät matkapuhelimet rajoittuneiden ominaisuuksien takia pysty tarjoamaan kuluttajille riittäviä mahdollisuuksia tutustua uuteen musiikkiin. Tämän takia Milne pitää tietokoneiden parempaa käytettävyyttä ja Web 2.0:n tarjoamia palveluita tärkeässä roolissa musiikin verkkomyynnissä, jonka vuoksi eMusicin palvelua tullaan jatkossa uudistamaan, jotta se pystyy auttamaan kuluttajia paremmin uuden musiikin löytämisessä.

Wiredin blogaaja Eliot Van Buskirk uskoo matkapuhelinten suosion uuden musiikin löytämisessä kasvavan, kunhan suosituimmille matkapuhelinalustoille saadaan enemmän Last.fm:n ja Pandoran kaltaisia sovelluksia, jotka osaavat suositella kuluttajille uutta musiikkia heidän oman musiikkimakunsa perusteella.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen (22.4.2017 20:50)
Markkinoiden suosituin BitTorrent-sovellus (ainakin länsimaissa) uTorrent (tai µTorrent) on tekemässä suuria uudistuksia. Vuonna 2005 ensimmäistä kertaa julkaistu sovellus on tarjonnut kuluttajille ....
Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla (22.4.2017 20:16)
Microsoftin viime vuosien onnistuneimmat laitteet ovat kantaneet Surface-brändin nimeä. Yhtiön Windows 10 -tabletit ja -läppärit ovat keränneet valtavasti kehuja, jonka lisäksi myyntilukematkin ....
Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? (22.4.2017 20:00)
Samsungin uutuuslaite Galaxy S8 on saapunut jo ensimmäisten ennakkotilaajien kätösiin ympäri maailman ja Suomessakin laite saapuu kauppoihin ensi viikolla, mutta Samsungilla on yhä yksi ongelma ....
Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian (22.4.2017 18:29)
Viime vuoden sensaatiopeli Pokémon Go on edelleen suosittu, ainakin silloin, kun päivityksiä saapuu. Päivityksiä ja sitä myöten uusia Pokémoneja on aiempien tietojen mukaan määrä odottaa vasta ....
OneDrive päivittyi iOS:llä, tukee nyt lähettämistä suoraan muista sovelluksista OneDrive päivittyi iOS:llä, tukee nyt lähettämistä suoraan muista sovelluksista (22.4.2017 18:14)
Suomessa Windows-puhelinten suhteellisen suosion siivittämänä on varmasti maailman muuhun väestöön verrattuna paljon ihmisiä, jotka käyttävät OneDriveä. Monet näistä ovat kuitenkin saattaneet ....

Uutisarkisto