*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

AMEX Digital ja Plextor esittelivät ulkoisia Blu-ray-asemia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.10.2008 14:58

AMEX Digital ja Plextor esittelivät ulkoisia Blu-ray-asemia Markkinoilla olevien Blu-ray-laitteiden määrä kasvaa tasaisesti ja tällä viikolla uusia ulkoisia Blu-ray-asemia ovat esitelleet sekä AMEX Digital että Plextor.
AMEX Digital julkaisi torstaina kaksi USB-liitäntäistä Blu-ray-asemaa, jotka on muotoiltu Applen kannettavia tietokoneita ajatellen. Mac OS X:n lisäksi asemat toimivat ainakin Windows XP- ja Windows Vista - käyttöjärjestelmillä.

Asemien erikoisuus on niiden pieni koko, sillä niiden mitat ovat 140 x 143 x 16 mm ja painoa asemilla on 340 grammaa. BD-RE- ja BD-R-levyjä polttavan BDR-2 Blu-ray Recorder -aseman suositushinta on Yhdysvalloissa 389 dollaria eli noin 289 euroa. BD-RE- ja BD-R-tallennusominaisuuksilta karsitun BDP-2 Blu-ray Player -aseman suositushinnaksi on Yhdysvalloissa annettu 289 dollaria eli noin 214 euroa. Molemmat asemat lukevat Blu-ray-levyjä maksimissaan 2x-nopeudella, DVD-levyjä maksimissaan 8x-nopeudella ja CD-levyjä maksimissaan 24x-nopeudella. DVD-levyjen kirjoittaminen onnistuu puolestaan maksimissaan 8x-nopeudella ja CD-levyjen 24x-nopeudella.

Käyttövoimansa asemat saavat joko USB:stä tai erillisestä 5V-tasavirtalähteestä. Molemmista asemista tulee myyntiin mustat ja valkoiset versiot.

Koska Apple ei julkaissut tällä viikolla Blu-ray-asemia tietokoneisiin, ovat AMEX Digitalin uutuustuotteet keränneet runsaasti huomiota, jonka seurauksena yrityksen kotisivu on ainakin uutisen kirjoitushetkellä ylittänyt sallitun tiedonsiirtokapasiteetin, jonka seurauksena sivustolle ei ainakaan toistaiseksi pääse lainkaan.

Plextorin ulkoinen Blu-ray- ja HD DVD -levyjä tukeva asema kulkee puolestaan PX-B920UF-mallinimellä. Asema on huomattavasti kookkaampi (161 x 52 x 252 mm ja 1 400 grammaa) kuin AMEX Digitalin uutukaiset, mutta suuren koon vastapainoksi se tarjoaa enemmän ominaisuuksia kuin AMEX Digitalin asemat.

PX-B920UF sisältää sekä FireWire- että USB-liitännät ja se soveltuu sekä Mac- että PC-tietokoneiden kaveriksi. Asema tallentaa Blu-ray-levyjä parhaimmillaan 4x-nopeudella, DVD-levyjä 16x-nopeudella ja CD-levyjä 40x-nopeudella. Blu-ray-levyiltä lukeminen onnistuu parhaimmillaan 6x-nopeudella, HD DVD -levyiltä 3x-nopeudella, DVD-levyiltä 16x-nopeudella ja CD-levyiltä 40x-nopeudella.

Asema tukee myös Lightscribe-ominaisuutta levyjen koristamista ajatellen. Windows-käyttöjärjestelmää varten aseman mukana toimitetaan InterVideon ja Uleadin ohjelmia, joiden avulla onnistuu teräväpiirtoelokuvien katselu ja omien Blu-ray-elokuvien luonti ja tallennus. Aseman suositushinta on toistaiseksi pimennossa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
2 kommenttia
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto