*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

AMEX Digital ja Plextor esittelivät ulkoisia Blu-ray-asemia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.10.2008 14:58

AMEX Digital ja Plextor esittelivät ulkoisia Blu-ray-asemia Markkinoilla olevien Blu-ray-laitteiden määrä kasvaa tasaisesti ja tällä viikolla uusia ulkoisia Blu-ray-asemia ovat esitelleet sekä AMEX Digital että Plextor.
AMEX Digital julkaisi torstaina kaksi USB-liitäntäistä Blu-ray-asemaa, jotka on muotoiltu Applen kannettavia tietokoneita ajatellen. Mac OS X:n lisäksi asemat toimivat ainakin Windows XP- ja Windows Vista - käyttöjärjestelmillä.

Asemien erikoisuus on niiden pieni koko, sillä niiden mitat ovat 140 x 143 x 16 mm ja painoa asemilla on 340 grammaa. BD-RE- ja BD-R-levyjä polttavan BDR-2 Blu-ray Recorder -aseman suositushinta on Yhdysvalloissa 389 dollaria eli noin 289 euroa. BD-RE- ja BD-R-tallennusominaisuuksilta karsitun BDP-2 Blu-ray Player -aseman suositushinnaksi on Yhdysvalloissa annettu 289 dollaria eli noin 214 euroa. Molemmat asemat lukevat Blu-ray-levyjä maksimissaan 2x-nopeudella, DVD-levyjä maksimissaan 8x-nopeudella ja CD-levyjä maksimissaan 24x-nopeudella. DVD-levyjen kirjoittaminen onnistuu puolestaan maksimissaan 8x-nopeudella ja CD-levyjen 24x-nopeudella.

Käyttövoimansa asemat saavat joko USB:stä tai erillisestä 5V-tasavirtalähteestä. Molemmista asemista tulee myyntiin mustat ja valkoiset versiot.

Koska Apple ei julkaissut tällä viikolla Blu-ray-asemia tietokoneisiin, ovat AMEX Digitalin uutuustuotteet keränneet runsaasti huomiota, jonka seurauksena yrityksen kotisivu on ainakin uutisen kirjoitushetkellä ylittänyt sallitun tiedonsiirtokapasiteetin, jonka seurauksena sivustolle ei ainakaan toistaiseksi pääse lainkaan.

Plextorin ulkoinen Blu-ray- ja HD DVD -levyjä tukeva asema kulkee puolestaan PX-B920UF-mallinimellä. Asema on huomattavasti kookkaampi (161 x 52 x 252 mm ja 1 400 grammaa) kuin AMEX Digitalin uutukaiset, mutta suuren koon vastapainoksi se tarjoaa enemmän ominaisuuksia kuin AMEX Digitalin asemat.

PX-B920UF sisältää sekä FireWire- että USB-liitännät ja se soveltuu sekä Mac- että PC-tietokoneiden kaveriksi. Asema tallentaa Blu-ray-levyjä parhaimmillaan 4x-nopeudella, DVD-levyjä 16x-nopeudella ja CD-levyjä 40x-nopeudella. Blu-ray-levyiltä lukeminen onnistuu parhaimmillaan 6x-nopeudella, HD DVD -levyiltä 3x-nopeudella, DVD-levyiltä 16x-nopeudella ja CD-levyiltä 40x-nopeudella.

Asema tukee myös Lightscribe-ominaisuutta levyjen koristamista ajatellen. Windows-käyttöjärjestelmää varten aseman mukana toimitetaan InterVideon ja Uleadin ohjelmia, joiden avulla onnistuu teräväpiirtoelokuvien katselu ja omien Blu-ray-elokuvien luonti ja tallennus. Aseman suositushinta on toistaiseksi pimennossa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto