*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

AMEX Digital ja Plextor esittelivät ulkoisia Blu-ray-asemia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.10.2008 14:58

AMEX Digital ja Plextor esittelivät ulkoisia Blu-ray-asemia Markkinoilla olevien Blu-ray-laitteiden määrä kasvaa tasaisesti ja tällä viikolla uusia ulkoisia Blu-ray-asemia ovat esitelleet sekä AMEX Digital että Plextor.
AMEX Digital julkaisi torstaina kaksi USB-liitäntäistä Blu-ray-asemaa, jotka on muotoiltu Applen kannettavia tietokoneita ajatellen. Mac OS X:n lisäksi asemat toimivat ainakin Windows XP- ja Windows Vista - käyttöjärjestelmillä.

Asemien erikoisuus on niiden pieni koko, sillä niiden mitat ovat 140 x 143 x 16 mm ja painoa asemilla on 340 grammaa. BD-RE- ja BD-R-levyjä polttavan BDR-2 Blu-ray Recorder -aseman suositushinta on Yhdysvalloissa 389 dollaria eli noin 289 euroa. BD-RE- ja BD-R-tallennusominaisuuksilta karsitun BDP-2 Blu-ray Player -aseman suositushinnaksi on Yhdysvalloissa annettu 289 dollaria eli noin 214 euroa. Molemmat asemat lukevat Blu-ray-levyjä maksimissaan 2x-nopeudella, DVD-levyjä maksimissaan 8x-nopeudella ja CD-levyjä maksimissaan 24x-nopeudella. DVD-levyjen kirjoittaminen onnistuu puolestaan maksimissaan 8x-nopeudella ja CD-levyjen 24x-nopeudella.

Käyttövoimansa asemat saavat joko USB:stä tai erillisestä 5V-tasavirtalähteestä. Molemmista asemista tulee myyntiin mustat ja valkoiset versiot.

Koska Apple ei julkaissut tällä viikolla Blu-ray-asemia tietokoneisiin, ovat AMEX Digitalin uutuustuotteet keränneet runsaasti huomiota, jonka seurauksena yrityksen kotisivu on ainakin uutisen kirjoitushetkellä ylittänyt sallitun tiedonsiirtokapasiteetin, jonka seurauksena sivustolle ei ainakaan toistaiseksi pääse lainkaan.

Plextorin ulkoinen Blu-ray- ja HD DVD -levyjä tukeva asema kulkee puolestaan PX-B920UF-mallinimellä. Asema on huomattavasti kookkaampi (161 x 52 x 252 mm ja 1 400 grammaa) kuin AMEX Digitalin uutukaiset, mutta suuren koon vastapainoksi se tarjoaa enemmän ominaisuuksia kuin AMEX Digitalin asemat.

PX-B920UF sisältää sekä FireWire- että USB-liitännät ja se soveltuu sekä Mac- että PC-tietokoneiden kaveriksi. Asema tallentaa Blu-ray-levyjä parhaimmillaan 4x-nopeudella, DVD-levyjä 16x-nopeudella ja CD-levyjä 40x-nopeudella. Blu-ray-levyiltä lukeminen onnistuu parhaimmillaan 6x-nopeudella, HD DVD -levyiltä 3x-nopeudella, DVD-levyiltä 16x-nopeudella ja CD-levyiltä 40x-nopeudella.

Asema tukee myös Lightscribe-ominaisuutta levyjen koristamista ajatellen. Windows-käyttöjärjestelmää varten aseman mukana toimitetaan InterVideon ja Uleadin ohjelmia, joiden avulla onnistuu teräväpiirtoelokuvien katselu ja omien Blu-ray-elokuvien luonti ja tallennus. Aseman suositushinta on toistaiseksi pimennossa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto