*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Flash-Joost ulkona

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.10.2008 13:54 Kommentteja (3)

Flash-Joost ulkona Aiemmin P2P-verkkoja ja erillistä katseluohjelmaa käyttänyt Joost-nettitelevisio on nyt rantautunut internet-selaimiin Flash-selainlaajennoksen avulla.
Flashin myötä kuluttajien ei tarvitse ladata muita ohjelmia koneelleen, vaan videoiden katselun voi aloittaa heti Joostiin rekisteröitymisen jälkeen. Aiemmin Joostia käyttäneet voivat kirjautua suoraan sisään omilla käyttäjätunnuksillaan.

Uuden mediasoittimen lisäksi Joost on kasvattanut palvelussa tarjolla olevan sisällön määrää ja Yhdysvalloissa katsottavissa on yli 8 000 tunnin edestä videoita. Valitettavasti Euroopassa ja Suomessa tilanne ei ole yhtä hyvä tekijänoikeudellisista rajoituksista johtuen, joten esim. CSI New Yorkin tai Daily Shown seuraaminen ei valitettavasti onnistu Suomessa.

Joost tarjoaa jatkossa myös parempia sosiaalisen verkostoitumisen työkaluja, joiden avulla palvelun käyttäjät voivat halutessaan kertoa ystävilleen mitä he katsovat. Näitä JoostFeed-virtoja voi käyttää myös muissa palveluissa RSS-muodossa, jolloin esim. Facebook-ystävien on helppo seurata toistensa suosikkisarjoja. Käyttäjät voivat myös kommentoida videoita ja lähettää niistä sähköpostivinkin tuttavilleen. Joostin toimitusjohtaja Mike Volpi pitää näitä uudistuksia tärkeinä, koska ihmiset ovat aina kuunnelleet ystäviensä suosituksia TV-sarjojen ja elokuvien kohdalla.

Monien analyytikkojen mielestä Joost ei ainakaan nykyisellään pysty kilpailemaan esim. Hulun kanssa, koska Joost tarjoaa vähemmän sisältöä, jonka lisäksi Hulun tarjoaman videon laatu on parempaa kuin Joostin vastaava.Katselussa The Young Master -elokuva

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

114.10.2008 19:25

Toimiikos välityspalvelimen kautta vaikkapa katsoa CSI New Yorkia. Alkoi kiinnostamaan jos saadaan tämmöistä suomeen asti (Y) !

214.10.2008 22:45

Jee! Suomeenkin saatetaan saada tällainen palvelu 10 vuoden sisällä. Siihen asti käytän The Pirate Bayta.

314.10.2008 23:45

Kuvanlaatu on kyllä perseestä vielä mutta eiköhän se tuosta parane ajan myötä. Smallvillen muutamaa jaksoa kokeilin ja toimihan se Suomestakin käsin kun kikkailee hieman. Tosin jotain codec erroria pukkasi välillä ja pyysi lähettämään Joostin support tiimille vikakoodin. Suosittelen Hulu.com palvelua ennemmin, kuvanlaatu on aivan eri universumista. Parasta streamiä mitä olen missään nähnyt.

Tämäkään ei näy ilman kikkailua. Koneelle pitää asentaa ensin esimerkiksi Hotspot Shield softa(tai joku muu vastaava) jonka jälkeen nuo Jenkkipalvelut toimivat normaalisti.

Uusimmat sarjat tulee seurattua Hulun kautta + leffat ja Warnerin kautta hieman vanhempia esim Frendit, Babylon 5 jne...

Youtube on myös aloittanut oman stream palvelunsa ja aluksi siellä on vain CBS:än tuotantoa esim Star Trek etc.. Kuvanlaatu on omasta mielestä paljon parempi kuin joostissa.

Internet movie databasen sivuilta pystyy katsomaan myös sarjoja. Ja Googlella löytyy lisää vastaavia palveluja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....

Uutisarkisto