*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Prinsessa Ruususen Blu-ray-julkaisussa 120 sivua sopimusehtoja

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.10.2008 13:51 Kommentteja (10)

Prinsessa Ruususen Blu-ray-julkaisussa 120 sivua sopimusehtoja Monista tietokoneohjelmista tutut lisenssiehdot ovat nyt vihdoin ja viimein rantautuneet myös Blu-ray-elokuviin, kun Disneyn Sleeping Beauty -elokuva (Prinsessa Ruusunen) saapui Yhdysvalloissa kauppojen hyllyille Blu-ray-julkaisuna.
Blu-ray-julkaisu sisältää yhteensä noin 120 sivua sopimusehtoja, jotka kuluttajan täytyy hyväksyä, jotta hän voi käyttää elokuvan BD-Live-ominaisuuksia. 57- ja 63-sivuisten sopimusehtojen lukeminen esim. televisiosta tuskin liiemmin kiinnostaa kuluttajia, joten tiekoneohjelmien puolelta tuttu Next, Next, Accept -mantra saanee pian suosiota myös Blu-ray-elokuvien parissa. Kuluttajien onneksi itse elokuvan katselu ei vaadi näiden sopimusehtojen lukemista tai hyväksymistä.

Disney-elokuvien suurinta kohderyhmää eli lapsia asia saattaa hieman harmittaa, sillä elokuva ei sisällä ominaisuutta, joka lukisi sopimusehdon ääneen, joten vanhempien kannattaa tulevaisuudessa varata hieman aikaa, jotta sopimusehtojen maagisen tarinan saa kerrottua perheen pienemmille.

Suomalaisten kuluttajien ei tarvitse asiasta onneksi liiemmin murehtia, sillä Suomen Walt Disney Studios Home Entertainmentin tuotepäällikkö Tea Granlund kertoi Digitoday-verkkojulkaisulle, ettei elokuvan Suomessa myytävä Blu-ray-julkaisu sisällä lainkaan BD-Live-ominaisuuksia, joten Suomessa kuluttajille kaupataan erikoisominaisuuksiltaan karsittua Blu-ray-julkaisua.

Granlundin mukaan Suomessa Disneyn BD-Live-ominaisuuksia tukevia julkaisuja nähdään vasta ensi syksynä. Tuolloin myös nähdään millaiset sopimusehdot Suomessa myytävien Disneyn Blu-ray-elokuvien BD-Live-ominaisuudet saavat.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

113.10.2008 14:39

jep on se hienoa että bluray voitti

213.10.2008 14:57

Että tämmöinen tapaus tällä kertaa...

Olisihan se pitänyt tietää, että Disney ampuu ylitse heti alussa.

313.10.2008 15:55
hentriz
Inactive

Lainaus:
Disney-elokuvien suurinta kohderyhmää eli lapsia asia saattaa hieman harmittaa, sillä elokuva ei sisällä ominaisuutta, joka lukisi sopimusehdon ääneen, joten vanhempien kannattaa tulevaisuudessa varata hieman aikaa, jotta sopimusehtojen maagisen tarinan saa kerrottua perheen pienemmille.

Olisi ollut varmasti hyvä iltasatu lapsille :-) Juu, ei kiitos, en tahtoisi lukea enkä varmaankaan ole ainut =P

413.10.2008 15:55

Lainaus:

Suomalaisten kuluttajien ei tarvitse asiasta onneksi liiemmin murehtia, sillä Suomen Walt Disney Studios Home Entertainmentin tuotepäällikkö Tea Granlund kertoi Digitoday-verkkojulkaisulle, ettei elokuvan Suomessa myytävä Blu-ray-julkaisu sisällä lainkaan BD-Live-ominaisuuksia

No joo, onneksi ja onneksi. Eiköhän Suomessakin joku olisi kuitenkin halunnut noita BD-Liven ominaisuuksia käyttää.

513.10.2008 21:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tubbana:
jep on se hienoa että bluray voitti

Jep jep, formaatin vikahan tämä....

613.10.2008 22:27

Eihän noissa kirjoitetuissa käyttöehdoissa sinäänsä ole mitään vikaa.. mutta 120 sivua :D

713.10.2008 22:27

Eihän noissa kirjoitetuissa käyttöehdoissa sinäänsä ole mitään vikaa.. mutta 120 sivua :D

814.10.2008 6:55

Loppupeleissä noi BD-Live ominaisuudet on aika turhia. Esimerkiksi mitä oli iron manissa, joku kämänen tietovisa. Eikä noi ominaisuudet sen kummempia ollu jo kuopatulla hd-dvd:llä mitä niitä ehti transformerssissa kokeilla.

914.10.2008 9:36

Kertoo kyllä jälleen näistä tahoista kaiken olennaisen. Kehittäisivät nyt kiireesti vielä lisää ominaisuuksia blu-ray levyihin ja siirtyisivät noista 5000 sivun käyttökieltopapereista suoraan käräjähaasteisiin. Tai sovitteluvaihtoehtona 10k€ korvaukset suoraan lapussa olevalle tilille ja isäaurinkoiset lupaavat, että vasta 2 katsomiskerran jälkeen tulee uusi haaste postissa. Koska mitään muutakaan varten noita sepustuksia ei ole kuin pyrkimyksiä haastaa levynostaneitakin jollain vippaskonstilla.

*EDIT:typo*

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.10.2008 @ 09:40

home cooking is killing the restaurant industry

1016.10.2008 15:01

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:32

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....

Uutisarkisto