*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Prinsessa Ruususen Blu-ray-julkaisussa 120 sivua sopimusehtoja

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.10.2008 13:51 Kommentteja (10)

Prinsessa Ruususen Blu-ray-julkaisussa 120 sivua sopimusehtoja Monista tietokoneohjelmista tutut lisenssiehdot ovat nyt vihdoin ja viimein rantautuneet myös Blu-ray-elokuviin, kun Disneyn Sleeping Beauty -elokuva (Prinsessa Ruusunen) saapui Yhdysvalloissa kauppojen hyllyille Blu-ray-julkaisuna.
Blu-ray-julkaisu sisältää yhteensä noin 120 sivua sopimusehtoja, jotka kuluttajan täytyy hyväksyä, jotta hän voi käyttää elokuvan BD-Live-ominaisuuksia. 57- ja 63-sivuisten sopimusehtojen lukeminen esim. televisiosta tuskin liiemmin kiinnostaa kuluttajia, joten tiekoneohjelmien puolelta tuttu Next, Next, Accept -mantra saanee pian suosiota myös Blu-ray-elokuvien parissa. Kuluttajien onneksi itse elokuvan katselu ei vaadi näiden sopimusehtojen lukemista tai hyväksymistä.

Disney-elokuvien suurinta kohderyhmää eli lapsia asia saattaa hieman harmittaa, sillä elokuva ei sisällä ominaisuutta, joka lukisi sopimusehdon ääneen, joten vanhempien kannattaa tulevaisuudessa varata hieman aikaa, jotta sopimusehtojen maagisen tarinan saa kerrottua perheen pienemmille.

Suomalaisten kuluttajien ei tarvitse asiasta onneksi liiemmin murehtia, sillä Suomen Walt Disney Studios Home Entertainmentin tuotepäällikkö Tea Granlund kertoi Digitoday-verkkojulkaisulle, ettei elokuvan Suomessa myytävä Blu-ray-julkaisu sisällä lainkaan BD-Live-ominaisuuksia, joten Suomessa kuluttajille kaupataan erikoisominaisuuksiltaan karsittua Blu-ray-julkaisua.

Granlundin mukaan Suomessa Disneyn BD-Live-ominaisuuksia tukevia julkaisuja nähdään vasta ensi syksynä. Tuolloin myös nähdään millaiset sopimusehdot Suomessa myytävien Disneyn Blu-ray-elokuvien BD-Live-ominaisuudet saavat.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

113.10.2008 14:39

jep on se hienoa että bluray voitti

213.10.2008 14:57

Että tämmöinen tapaus tällä kertaa...

Olisihan se pitänyt tietää, että Disney ampuu ylitse heti alussa.

313.10.2008 15:55
hentriz
Inactive

Lainaus:
Disney-elokuvien suurinta kohderyhmää eli lapsia asia saattaa hieman harmittaa, sillä elokuva ei sisällä ominaisuutta, joka lukisi sopimusehdon ääneen, joten vanhempien kannattaa tulevaisuudessa varata hieman aikaa, jotta sopimusehtojen maagisen tarinan saa kerrottua perheen pienemmille.

Olisi ollut varmasti hyvä iltasatu lapsille :-) Juu, ei kiitos, en tahtoisi lukea enkä varmaankaan ole ainut =P

413.10.2008 15:55

Lainaus:

Suomalaisten kuluttajien ei tarvitse asiasta onneksi liiemmin murehtia, sillä Suomen Walt Disney Studios Home Entertainmentin tuotepäällikkö Tea Granlund kertoi Digitoday-verkkojulkaisulle, ettei elokuvan Suomessa myytävä Blu-ray-julkaisu sisällä lainkaan BD-Live-ominaisuuksia

No joo, onneksi ja onneksi. Eiköhän Suomessakin joku olisi kuitenkin halunnut noita BD-Liven ominaisuuksia käyttää.

513.10.2008 21:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tubbana:
jep on se hienoa että bluray voitti

Jep jep, formaatin vikahan tämä....

613.10.2008 22:27

Eihän noissa kirjoitetuissa käyttöehdoissa sinäänsä ole mitään vikaa.. mutta 120 sivua :D

713.10.2008 22:27

Eihän noissa kirjoitetuissa käyttöehdoissa sinäänsä ole mitään vikaa.. mutta 120 sivua :D

814.10.2008 6:55

Loppupeleissä noi BD-Live ominaisuudet on aika turhia. Esimerkiksi mitä oli iron manissa, joku kämänen tietovisa. Eikä noi ominaisuudet sen kummempia ollu jo kuopatulla hd-dvd:llä mitä niitä ehti transformerssissa kokeilla.

914.10.2008 9:36

Kertoo kyllä jälleen näistä tahoista kaiken olennaisen. Kehittäisivät nyt kiireesti vielä lisää ominaisuuksia blu-ray levyihin ja siirtyisivät noista 5000 sivun käyttökieltopapereista suoraan käräjähaasteisiin. Tai sovitteluvaihtoehtona 10k€ korvaukset suoraan lapussa olevalle tilille ja isäaurinkoiset lupaavat, että vasta 2 katsomiskerran jälkeen tulee uusi haaste postissa. Koska mitään muutakaan varten noita sepustuksia ei ole kuin pyrkimyksiä haastaa levynostaneitakin jollain vippaskonstilla.

*EDIT:typo*

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.10.2008 @ 09:40

home cooking is killing the restaurant industry

1016.10.2008 15:01

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:32

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Mitä uutta Netflixistä löytyy? HIGH.FI kertoo kaikki uusimmat lisäykset Mitä uutta Netflixistä löytyy? HIGH.FI kertoo kaikki uusimmat lisäykset (9.12.2016 16:51)
Uutisvahtipalvelu HIGH.FI:hin on tänään lisätty uusi sisältökategoria. Vaikka päivitys on periaatteessa pieni, saattaa siitä olla keskimääräistä enemmän iloa palvelun käyttäjille. Palvelun ....
Näin estät henkilöitä WhatsAppissa Näin estät henkilöitä WhatsAppissa (9.12.2016 14:01)
Mikäli et halua enää vastaanottaa puheluita tai tekstiviestejä WhatsApp-kontaktiltasi, voit estää yhteystiedon erittäin helposti. Kun asetat henkilölle eston WhatsAppissa, hän ei enää näe viimeksi ....
Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa (9.12.2016 11:58)
Jos WhatsAppissa estämältäsi henkilöltä alkaa tulla häirikköpuheluita ja -tekstiviestejä tai olet joutunut esimerkiksi aggressiivisen telemarkkinoinnin maalitauluksi, voi omaa arkea helpottaa ....
Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle (9.12.2016 10:08)
Suomalaisen Fingersoftin kehittämä Hill Climb Racing 2 -mobiilipeli on julkaistu iPhonelle ja iPadille. Peli julkaistiin Andridille jo viime viikolla. Androidilla Hill Climb Racing 2 on menestynyt ....
Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen (9.12.2016 09:37)
Kun markkinoille pääsee mahdollisesti vaarallisia laitteita, pyritään kaikki myydyt tuotteet tietysti kutsumaan takaisin. Entä jos kaikkia myytyjä laitteita ei saadakaan kerättyä takaisin, vaan ....
3 kommenttia

Uutisarkisto