*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Prinsessa Ruususen Blu-ray-julkaisussa 120 sivua sopimusehtoja

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.10.2008 13:51 Kommentteja (10)

Prinsessa Ruususen Blu-ray-julkaisussa 120 sivua sopimusehtoja Monista tietokoneohjelmista tutut lisenssiehdot ovat nyt vihdoin ja viimein rantautuneet myös Blu-ray-elokuviin, kun Disneyn Sleeping Beauty -elokuva (Prinsessa Ruusunen) saapui Yhdysvalloissa kauppojen hyllyille Blu-ray-julkaisuna.
Blu-ray-julkaisu sisältää yhteensä noin 120 sivua sopimusehtoja, jotka kuluttajan täytyy hyväksyä, jotta hän voi käyttää elokuvan BD-Live-ominaisuuksia. 57- ja 63-sivuisten sopimusehtojen lukeminen esim. televisiosta tuskin liiemmin kiinnostaa kuluttajia, joten tiekoneohjelmien puolelta tuttu Next, Next, Accept -mantra saanee pian suosiota myös Blu-ray-elokuvien parissa. Kuluttajien onneksi itse elokuvan katselu ei vaadi näiden sopimusehtojen lukemista tai hyväksymistä.

Disney-elokuvien suurinta kohderyhmää eli lapsia asia saattaa hieman harmittaa, sillä elokuva ei sisällä ominaisuutta, joka lukisi sopimusehdon ääneen, joten vanhempien kannattaa tulevaisuudessa varata hieman aikaa, jotta sopimusehtojen maagisen tarinan saa kerrottua perheen pienemmille.

Suomalaisten kuluttajien ei tarvitse asiasta onneksi liiemmin murehtia, sillä Suomen Walt Disney Studios Home Entertainmentin tuotepäällikkö Tea Granlund kertoi Digitoday-verkkojulkaisulle, ettei elokuvan Suomessa myytävä Blu-ray-julkaisu sisällä lainkaan BD-Live-ominaisuuksia, joten Suomessa kuluttajille kaupataan erikoisominaisuuksiltaan karsittua Blu-ray-julkaisua.

Granlundin mukaan Suomessa Disneyn BD-Live-ominaisuuksia tukevia julkaisuja nähdään vasta ensi syksynä. Tuolloin myös nähdään millaiset sopimusehdot Suomessa myytävien Disneyn Blu-ray-elokuvien BD-Live-ominaisuudet saavat.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

113.10.2008 14:39

jep on se hienoa että bluray voitti

213.10.2008 14:57

Että tämmöinen tapaus tällä kertaa...

Olisihan se pitänyt tietää, että Disney ampuu ylitse heti alussa.

313.10.2008 15:55
hentriz
Inactive

Lainaus:
Disney-elokuvien suurinta kohderyhmää eli lapsia asia saattaa hieman harmittaa, sillä elokuva ei sisällä ominaisuutta, joka lukisi sopimusehdon ääneen, joten vanhempien kannattaa tulevaisuudessa varata hieman aikaa, jotta sopimusehtojen maagisen tarinan saa kerrottua perheen pienemmille.

Olisi ollut varmasti hyvä iltasatu lapsille :-) Juu, ei kiitos, en tahtoisi lukea enkä varmaankaan ole ainut =P

413.10.2008 15:55

Lainaus:

Suomalaisten kuluttajien ei tarvitse asiasta onneksi liiemmin murehtia, sillä Suomen Walt Disney Studios Home Entertainmentin tuotepäällikkö Tea Granlund kertoi Digitoday-verkkojulkaisulle, ettei elokuvan Suomessa myytävä Blu-ray-julkaisu sisällä lainkaan BD-Live-ominaisuuksia

No joo, onneksi ja onneksi. Eiköhän Suomessakin joku olisi kuitenkin halunnut noita BD-Liven ominaisuuksia käyttää.

513.10.2008 21:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tubbana:
jep on se hienoa että bluray voitti

Jep jep, formaatin vikahan tämä....

613.10.2008 22:27

Eihän noissa kirjoitetuissa käyttöehdoissa sinäänsä ole mitään vikaa.. mutta 120 sivua :D

713.10.2008 22:27

Eihän noissa kirjoitetuissa käyttöehdoissa sinäänsä ole mitään vikaa.. mutta 120 sivua :D

814.10.2008 6:55

Loppupeleissä noi BD-Live ominaisuudet on aika turhia. Esimerkiksi mitä oli iron manissa, joku kämänen tietovisa. Eikä noi ominaisuudet sen kummempia ollu jo kuopatulla hd-dvd:llä mitä niitä ehti transformerssissa kokeilla.

914.10.2008 9:36

Kertoo kyllä jälleen näistä tahoista kaiken olennaisen. Kehittäisivät nyt kiireesti vielä lisää ominaisuuksia blu-ray levyihin ja siirtyisivät noista 5000 sivun käyttökieltopapereista suoraan käräjähaasteisiin. Tai sovitteluvaihtoehtona 10k€ korvaukset suoraan lapussa olevalle tilille ja isäaurinkoiset lupaavat, että vasta 2 katsomiskerran jälkeen tulee uusi haaste postissa. Koska mitään muutakaan varten noita sepustuksia ei ole kuin pyrkimyksiä haastaa levynostaneitakin jollain vippaskonstilla.

*EDIT:typo*

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.10.2008 @ 09:40

home cooking is killing the restaurant industry

1016.10.2008 15:01

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:32

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan (27.5.2017 15:03)
Seriously julkaisi tällä viikolla suosittuihin Best Fiends -ötökkäpeleihin perustuvan lyhytelokuvan. Seriously on tähän mennessä julkaissut Best Fiends- (2014) ja Best Fiends Forever -pelit ....
Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku (27.5.2017 14:12)
Xiaomi Mi Max 2 on suunnattu isoa näyttöä ja hyvää akunkestoa kaipaaville. Xiaomin mukaan Mi Max 2:n akku kestää kaksi päivää. Pikalatauksella akun voi ladata tunnissa nollasta 68 prosenttiin ....
Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten (27.5.2017 09:23)
Apple on syventänyt tekoälylaskennan tutkimusta myös mikropiirien puolelle. Bloombergin saamien tietojen mukaan IT-jätti kehittäisi Apple Neural Engine -nimistä mikropiiriä, jonka avulla yhtiö ....
Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin (26.5.2017 11:51)
Journal of Personalized Medicinessä julkaistussa uudessa tutkimuksessa on selvitetty markkinoilla olevine älykellojen mittaustarkkuutta niin pulssin kuin palaneiden kaloreiden mittauksessa. ....
Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian (26.5.2017 11:05)
Androidin perustajan Andy Rubinin pystyyn polkaisema Essential-kasvuyritys on paljastanut aikovansa esitellä ensimmäisen älypuhelimensa toukokuun 30. päivänä. Julkaistujen kiusoittelukuvien ....

Uutisarkisto