*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Operaattorin varoitus vähentäisi musiikin luvatonta lataamista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.10.2008 18:37 Kommentteja (10)

Operaattorin varoitus vähentäisi musiikin luvatonta lataamista Musiikkiteollisuuden edustajilla on monta syytä riemuun Isossa-Britanniassa, jos Entertainment Media Researchin (EMR) tekemän kyselyn tulokset pitävät paikkaansa.
Brittiläisten suhtautumista mm. luvattomaan lataukseen testannut kysely nimittäin kertoo, että lähes 75 prosenttia musiikkia luvattomasti lataavista tahoista lopettaisi kyseisen toiminnan, jos internet-operaattori lähettäisi näille huomautuksen musiikin luvattomasta lataamisesta. Briteissä on tällä hetkellä jo kuusi internet-operaattoria, jotka lähettelevät asiakkailleen huomautuksia, jos nämä lataavat tai jakelevat luvatta tekijänoikeudella suojattua materiaalia.

Briteissä tänä kesänä alkanut latauksien valvonta on jo säikäyttänyt monia henkilöitä, ja tämä näkyy myös EMR:n tekemässä kyselyssä, sillä 61 prosenttia luvatonta latausta harrastavista tahoista uskoo, että heidän internet-operaattorinsa vahtivat heidän latauksiaan. Kaksi kolmasosaa ei kuitenkaan usko jäävänsä kiinni luvattomista latauksistaan.

Toinen ilonaihe musiikkiteollisuuden edustajille on kyselyn mukaan laillisten musiikkikauppojen ja -palveluiden suosio, sillä 51 prosenttia vastaajista ilmoitti lataavansa musiikkia laillisista musiikkikaupoista. Luvaton lataaminen on kyselyn mukaan suosituinta nuorten keskuudessa, sillä 58 prosenttia 13-17 -vuotiaista nuorista ilmoitti ladanneensa luvatta tekijänoikeudella suojattua musiikkia.

Suurin syy laillisten latauspalveluiden syrjimiselle on kyselyn mukaan laillisten palveluiden heikko tarjonta, jonka takia kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta luvattomasta lataajasta ilmoitti suosivansa luvattomia keinoja.

Lailliset musiikkipalvelut ovat kyselyn mukaan erityisen suosittuja yli 35-vuotiaiden kuluttajien keskuudessa, sillä 40 prosenttia heistä ilmoitti ostavansa joka kuukausi ainakin yhden musiikkikappaleen.

Uuden musiikin löytämisen osalta suosituin verkkosivusto on YouTube 41 prosentin osuudella, jonka perässä toisena seuraa MySpace 25 prosentin osuudella. Verkkosivustot jäivät kuitenkin jälkeen radiosta, joka on edelleen suosituin tapa tutustua uuteen musiikkiin.

Kyselyyn otti osaa 1 500 brittiläistä kuluttajaa.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

113.10.2008 19:26

Tottahan se on, että ihminen oppii virheistään ja kun virhe on huomattu ja siitä huomautetaan, niin lopetetaan lataaminen. Itse haluaisi ostaa musiikkia verkosta, mutta DRM-suojaus on niin ärsyttävä juttu, että kappaleen skippaa, jos muuta vaihtoehtoa ei ole tarjolla.

213.10.2008 19:55

Kiinnostaa, että millä todistetaan salatussa p2p-liikenteessä mikä on tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia ja mikä ei..??

313.10.2008 20:08
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SSaarinen:
Kiinnostaa, että millä todistetaan salatussa p2p-liikenteessä mikä on tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia ja mikä ei..??

Minulla ei ole mitään faktaa eikä oikeastaan "kokemusten" perusteellista tietoa, mutta minulla on sellainen käsitys, että suurin osa on laitonta musiikkia, leffaa ja peliä jne... Mutta kuten sanoin, niin en harrasta P2P-verkkojen käyttöä enkä muutenkaan ole poerehtynyt asiaan, joten tietoa/luulo ei ole hyvä lähde.
Minusta on vain hyvä asia, jos ihmiset oikeasti ottavat varoituksesta opiskseen...

413.10.2008 20:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SSaarinen:
Kiinnostaa, että millä todistetaan salatussa p2p-liikenteessä mikä on tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia ja mikä ei..??
Tässä tapuksessa tuskin millään todisteltaisiinkaan vaan varoituksia varmaan läheteltäisiin satunnaisesti, kun vähänkin aiheelliseksi nähtäisiin. Ne jotka salattuja verkkoja ymmärtävät käyttää, eivät välttämättä juuri korvaansa tuolle hetkauttaisi, mutta netissä on edelleen suuri määrä "sunnuntai warettajia" limewiren tai vastaavan ohjelman parissa, jotka varmasti tuosta pelästyisivät.

Itse ostan levyjä niin paljon kuin opiskelija budjettiin mahtuu. Aluksi täytyy vaan saada seuloa jyvät akanoista. ;)

513.10.2008 21:09

Jos itselleni kirje tulisi lataamisesta, vaihtaisin liitymää. Operaattorin pussista tuo on pois, ei omasta.

613.10.2008 21:55

Eipä kyllä vaikuttais yhtään mitään minun netin käyttöön operaattorin turhat varotukset, jos haluavat siihen aikaa ja rahaa tuhlata nii aivan vapaasti. Eivät saa mitää muuta tehdä ku varottaa muutenkaan joten mitä väliä. Suomessa ei ole mpaa/riaa resursseja omaavia idiootteja jotka haastaa kaikki oikeuteen jopa yhden biisin hakemisesta joten varotus on ainoa vaihtoehto.

714.10.2008 0:19

Youtube ja MySpace yleisin tapa löytää uutta musiikkia radion jälkeen. Tuo MySpace oli minulle aika yllättävä :P

Itse varmaan tulee suurin osa uusista tuttavuuksista löydettyä last.fm kautta ja toiseksi eniten varmaan sitten kavereiden suosituksen pohjalta.

814.10.2008 9:30

Herttaisen yksi ja hailea olisi tuollaiset varoitukset. Mikäli vinkuminen jatkuisi niin operaattorinvaihto auttaa aina asiaa kummasti, aina nimittäin löytyy operaattoreita, jotka eivät ole vielä omaksuneet to-vouhkien kuolaamia ajatuspoliisin arvoja.

914.10.2008 9:55
Alupark
Inactive
1014.10.2008 19:00

Samanlaista toitotusta on kuultu jokaisen lakimuutoksen jälkeen ilman mitään käytännön muutosta. Hauska muutenkin katsoa miten totuus halutaan muokata tutkimuksella, vaikka laki onkin todettu toimimattomaksi juuri siellä mistä se on lähtöisinkin, eli Amerikassa. Jos DMCA:n varoituskirjeet eivät ole purreet latailuun siellä, niin miksi ne sitten toimisivat Britanniassakaan?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.10.2008 @ 19:13

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huwei julkisti P10- ja P10 Plus -huippupuhelimet – tältä ne näyttävät ja tuntuvat Huwei julkisti P10- ja P10 Plus -huippupuhelimet – tältä ne näyttävät ja tuntuvat (26.2.2017 15:52)
Huawei on julkaissut Barcelonan MWC-messuilla uudet P10- ja P10 Plus -älypuhelimen. Puhelinvertailu.com pääsi kokeilemaan P10-perusmallia jo aiemmin tällä viikolla. Ensituntumien perusteella ....
LG esitteli G6-huippuälypuhelimen: Iso näyttö kompaktissa paketissa LG esitteli G6-huippuälypuhelimen: Iso näyttö kompaktissa paketissa (26.2.2017 14:03)
LG on esitellyt Barcelonassa pidettävillä MWC-messuilla LG G6 -huippuälypuhelimen. LG G6 erottautuu kilpailijoistaan näytöllään. 5,7 tuuman näyttö on iso, mutta sen reunukset ovat niin pienet, ....
2 kommenttia
Arvostelussa Samsung Gear 360 – Ensimmäisen sukupolven laite 360 asteen videokuvaukseen Arvostelussa Samsung Gear 360 – Ensimmäisen sukupolven laite 360 asteen videokuvaukseen (25.2.2017 21:52)
Gear 360 julkaistiin jo viime vuoden huhtikuussa ja Suomeen se saapui käytännössä vasta vuoden lopulla. Pallokamera saapui myyntiin 399 euron suositushinnalla, mutta hinta on arvostelua tehdessä ....
1 kommentti
Näin seuraat huomista supersunnuntaita – Luvassa älypuhelimien vyöry Näin seuraat huomista supersunnuntaita – Luvassa älypuhelimien vyöry (25.2.2017 16:45)
MWC-messut alkavat ensi viikolla, mikä tietää taas vilkasta uutisvirtaa mobiililaitteiden rintamalta. Uutisähkyä ei helpota lainkaan se, että vaikka messut kestävät neljä päivää (ensi viikon ....
3 kommenttia
Nelosen kanavat eivät pimenekään kaapeliverkoissa – Lisäaikaa pari kuukautta Nelosen kanavat eivät pimenekään kaapeliverkoissa – Lisäaikaa pari kuukautta (24.2.2017 18:44)
Nelonen Median vapaasti katsottavat kanavat, Jim, Liv ja Hero, eivät pimenekään DNA:n ja Soneran kaapeliverkoissa vielä helmikuun lopulla. Nelonen Median omistavan Sanoman mukaan se on sopinut ....
2 kommenttia

Uutisarkisto