*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360:n syyspäivitys ulos marraskuun 19. päivä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.10.2008 15:56 Kommentteja (6)

Xbox 360:n syyspäivitys ulos marraskuun 19. päivä Suuria uudistuksia Micoroftin Xbox 360 -pelikonsoliin tuovan syyspäivityksen julkaisupäivä on nyt lyöty lukkoon, kun Tokyo Game Show -messuilla Microsoft ilmoitti, että päivitys tulee kuluttajien ladattavaksi marraskuun 19. päivä.
Syyspäivityksen suurin uudistus liittyy uudistettuun käyttöliittymään, jonka pitäisi helpottaa kuluttajien navigointia konsolin eri toiminnallisuuksien välillä. "Perusajatus on, että se olisi entistä helppokäyttöisempi ja havainnollisempi. Eli ettei tarvitsisi niin paljon enää selata eri valikkoja" kommentoi Microsoftin Entertainment & Devices -yksikön maajohtaja Jari Keskitalo ITviikolle. Uuden käyttöliittymän toimintaan voi tutustua paremmin New Xbox Experience -sivuston kautta.

Uuden käyttöliittymän myötä konsolin omistajat pääsevät myös tekemään omat E3-messuilla esitellyt avatarit eli virtuaaliminänsä, joita voi jatkossa käyttää pelihahmoina tietyissä peleissä. Live Partyn myötä pelaajien tekemät avatarit voivat jutella keskenään, mutta Sonyn esittelemän PlayStation Homen tapaista virtuaalimaailmaa ei ainakaan toistaiseksi ole luvassa Xbox 360:lle.

Muita syyspäivityksen uudistuksia ovat Netflix-tuki, jonka myötä Yhdysvalloissa asuvat kuluttajat pääsevät konsolilla käsiksi videovuokraamo Netflixin nettielokuviin, mahdollisuus kopioida pelejä DVD-levyiltä konsolin kiintolevylle nopeampia latausaikoja ja hiljaisempaa pelaamista ajatellen sekä tuki 1440x900- 1680x1050-resoluutioille HDMI- ja VGA-ulostuloja käyttäessä.

Syyspäivityksen myötä myös XNA Creators Clubin jäsenien tekemät pelit pitäisivät ilmaantua Xbox LIVE Community Games -kauppapaikalle samalla tuplaten konsolin pelivalikoiman määrän.

Microsoft ei ole kuitenkaan vielä julkaissut tarkkaa listaa uudistuksista, joten esim. DivX-videoiden ja muiden mediatiedostojen toistoon mahdollisesti liittyvät parannukset ovat toistaiseksi pimennossa.

Syyspäivityksen lisäksi Tokiossa esiteltiin useita tulevia pelejä konsolille, joiden joukkoon lukeutuivat Microsoftin omat Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts, Fable II sekä Halo-saagaa jatkavat Halo 3: Recon ja Halo Wars. Näiden pelien lisäksi muut pelitalot esittelivät konsolille julkaistavia Resident Evil 5-, Tekken 6- ja The Last Remnant -pelejä.

Microsoft lupasi myös, että Yhdysvaltojen joulumarkkinoille julkaistaan pelibundleja, joista löytyy Xbox 360 -pelikonsolin ohella LEGO Indiana Jones: The Original Adventures- ja Kung Fu Panda -pelit.Vertailua GTA IV -pelin käynnistysnopeudesta DVD-aseman ja kiintolevyn välillä


Avatarien huumaa


Pelien esittelyä


Lisää pelien esittelyä


Avatar lähikuvassa

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

19.10.2008 17:23

Nuo bundlet tulevat tännekin. Xbox 360 Elite Value -paketti, johon kuuluvat yllä mainitut pelit julkaistaan 13.10. Suomessa. Ei tosin ihan heti välttämättä oikeasti saatavilla, mutta ainakin hinta näytti olevan sama :D

29.10.2008 18:43

Hmm tuleekohan ongelmia modatuille Boxeille.

310.10.2008 16:44

ja mistä vedot että ei vieläkään tukea divx teksteihin.

425.10.2008 12:08

Ite ostin Xbox 360 Pro;n jossa tuli mukana Lego Indiana Jones ja Kung Fu Panda pelit viime sunnuntaina eliih..19.10.
Näppärältä näyttää toi uus käyttis mut ois kiva jos tulis se tuki divx teksteihin..

525.10.2008 12:16

Mikäli yhtään on lukutaitoa suotu, niin tuo päivitys saapuu 19.11.

615.11.2008 17:15

- Tuki .mkv tiedostoille ja sen sisäisille tekstityksille. Ja tuki myös xvid ja divx irtoteksteille.
- Tuki ntfs tiedosto järjestelmälle jotta xbox ymmärtää ulkoisetkovot ja muistitikut paremmin : )
- Kiitos =)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Video: Näin uskomaton on Teslan täysin automaatinen ajomoodi Video: Näin uskomaton on Teslan täysin automaatinen ajomoodi (20.10.2016 21:26)
Tesla on pikku hiljaa lisännyt omien automalliensa autonomista toimintaa päivityksillä. Riippuen mallien kamerapaketeista jatkossa jo nyt myynnissä olevat Teslat voivat ajaa alusta loppuun täysin ....
Ensimmäinen traileri tulevasta Wolverine-saagan eeppisestä päätöselokuvasta Ensimmäinen traileri tulevasta Wolverine-saagan eeppisestä päätöselokuvasta (20.10.2016 21:01)
20th Century Fox on julkaissut uuden trailerin, joka esittelee yhden Marvelin suosituimman supersankarin viimeisiä otteita. Elokuva, joka kantaa yksinkertaisesti nimeä Logan, on Wolverine-trilogian ....
Kameroista tunnettu Kodak julkisti retrohenkisen Ektra-älypuhelimen Kameroista tunnettu Kodak julkisti retrohenkisen Ektra-älypuhelimen (20.10.2016 18:59)
Kodak on tänään kertonut tuovansa markkinoille uuden Android-käyttöjärjestelmällä varustetun Ektra-älypuhelimen. Älypuhelin tekee nimellään ja ulkomuodollaan kunniaa Kodakin 1941 Ektra -kameralle. ....
CCleanerin kykyä puhdistaa Edge- ja Firefox-selaimia parannettiin CCleanerin kykyä puhdistaa Edge- ja Firefox-selaimia parannettiin (20.10.2016 18:24)
Suosittua CCleaner-sovellusta kehittävä Piriform on julkaissut puhdistussovellukselle uuden päivityksen. Piriform päivittää CCleaneria kuukausittain. Tämänkertainen päivitys tuo parannuksia ....
Kotimaisen Seriouslyn 50 miljoonaa latausta kerännyt hittipeli sai jatko-osan Kotimaisen Seriouslyn 50 miljoonaa latausta kerännyt hittipeli sai jatko-osan (20.10.2016 17:15)
Helsinkiläinen Seriously on julkaissut Best Fiends Forever -pelin maailmanlaajuisesti Androidille ja iOS:lle. Peli on jatkoa paljon suosiota keränneelle Best Fiends -ötökkäpelille. Alkuperäinen ....

Uutisarkisto