*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Oikeus hyllytti RealDVD:n

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 6.10.2008 12:07 Kommentteja (1)

Oikeus hyllytti RealDVD:n Kiistanalainen RealDVD -kopiontiohjelma on poistettu myynnistä. RealNetworksin viime kuussa julkaisema dvd-levyjen kopiontiohjelma on poistettu yrityksen nettikaupasta, syyksi ohjelman sivuilta ilmenee meneillään oleva oikeustaistelu ohjelman laillisuudesta.
Viime viikolla uutisoimme kuinka RealNetworks ja MPAA (Motion Picture Association of America) käynnistivät kilvan oikeusprosesseja. MPAA syyttää RealDVD:n kiertävän DVD-elokuvissa käytettävää CSS-kopiontisuojausta ja täten rikkovan DMCA-lakia (Digital Millennium Copyright Act). RealNetworks etsii puolestaan parhaillaan oikeudesta päätöstä, jonka mukaan ohjelma olisi DVD CCA:n (DVD Copy Control Association) säännösten mukainen. Mikäli RealNetworks saa haluamansa päätöksen oikeudesta, niin sitä ei voida syyttää sopimusrikkomuksesta.

RealDVD:llä ei kuitenkaa voi tehdä samalla tavalla kopioita kuten AnyDVD- ja DVDshrink -ohjelmilla, sillä RealDVD:llä tehdyt kopiot ovat DRM-suojattuja ja siten katsottavissa ainoastaan RealNetworksin omilla maksullisilla ohjelmilla, eikä niitä voi esimerkiksi polttaa DVD-levylle ja katsoa tavallisella DVD-soittimella.

Muun muassa Newteevee.com ja Topix.com -sivustojen mukaan oikeus on määrännyt ohjelman jakelun lakkautettavaksi tiistaihin saakka, kunnes jatkotoimet selviävät.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.10.2008 20:44

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:15

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
6 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto