*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Jälleen yksi Warez-levittäjä ehdolliseen vankeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.9.2008 16:14

Jälleen yksi Warez-levittäjä ehdolliseen vankeuteen Yhdysvaltain oikeusministeriö (DOJ) on jatkanut Warez-levittäjien tuomitsemisia ja tällä kertaa rangaistuksensa sai kuulla 55-vuotias Steven Fiatarone, joka sai kolmen vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen tekijänoikeusrikosten avustamisista.
Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi Fiatarone saa maksettavakseen 2 000 dollarin eli noin 1 370 euron sakot. Alan piireissä kidzap-nimimerkillä paremmin tunnettu Fiatarone myönsi oikeudelle pyörittäneensä Nite Ranger Hideout -nimistä palvelinta Emporian kaupungissa Virginian osavaltiossa. Kyseisen palvelimen kautta jaeltiin luvatta mm. tekijänoikeudella suojattuja ColdFusion MX- ja Pro/Concept-ohjelmia. Fiatarone myönsi myös lähettäneensä palvelimelle 23 000 tekijänoikeudella suojattua tiedostoa ja ladanneensa sieltä noin 40 000 tekijänoikeudella suojattua tiedostoa.

Fiatarone on yksi niistä viidestä henkilöstä, jotka jäivät viranomaisten haaviin tänä keväänä osana Higher Education -operaatiota. Kaikkia miehiä epäiltiin Warez-piireissä tapahtuneista tekijänoikeusrikoksista, ja Fiataronen ohella syyllisyytensä on myöntänyt Robert Hardick, joka sai myös kolmen vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen toimistaan.

Kolmen muun epäillyn osalta tapausten käsittelyt ovat vielä kesken, mutta oikeusministeriön voitokkaan historian valossa on todennäköistä, että nämäkin miehet joko myöntävät syyllisyytensä tai heidät todetaan syyllisiksi oikeudenkäynnin tuloksena. Kyseisistä tekijänoikeusrikoksista voi saada Yhdysvalloissa jopa viiden vuoden vankeustuomion ja 250 000 dollarin eli noin 171 000 euron sakot. Näiden rangaistusten lisäksi oikeudenhaltijat voivat vaatia tuomituilta vahingonkorvauksia.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia
WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus (22.8.2017 10:20)
WhatsAppin Oma tila -ominaisuus saa uusia ominaisuuksia, kun Facebook on lisännyt siihen mahdollisuuden luoda värikkäitä tekstimuotoisia tilapäivityksiä. Alun perin tilapäivitys oli lähinnä ....

Uutisarkisto