*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CSS-suojauksella varustettuja DVD-levyjä polttavat asemat pian markkinoilla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.9.2008 18:50 Kommentteja (8)

CSS-suojauksella varustettuja DVD-levyjä polttavat asemat pian markkinoilla Vaikka kuluttajat ovat voineet työstää omia DVD-elokuvia jo vuosien ajan, eivät kotikäytössä olevat tallentavat DVD-asemat tai DVD-levyt ole tukeneet kaupallisilla levyillä käytettävien kopiointisuojausten käyttöä. Täten suuret elokuvastudiot eivät ole juuri myyneet kuluttajille internetin kautta elokuvia, joita he voivat itse tallentaa DVD-levyille, koska ilman kopiointisuojauksia olevat elokuvat ovat studioiden mukaan ongelmallisia luvattoman kopioinnin osalta.
Nyt tämän asian muuttuminen on jälleen askeleen lähempänä, kun tietokoneita valmistava Dell on ilmoittanut lisäävänsä option tilata tiettyjä tietokoneitaan CSS-suojauksen kirjoittamista tukevalla DVD-asemalla. Asema tuo koneisiin lisää hintaa noin 120 dollaria eli noin 85 euroa. Aseman lisäksi tietokoneisiin tulee mukaan Sonicin poltto-ohjelma, jolla CinemaNow-palvelusta ladatut elokuvat voi polttaa DVD-levyille katselua varten.

CinemaNow-palvelu tarjoaa kuluttajille ladattavaksi ja DVD-levylle poltettavaksi hieman yli 100 elokuvaa. Näiden ladattavien ja poltettavien elokuvien hinta on ainakin aluksi alle 10 dollaria per elokuva. Tarjonnasta löytyy elokuvia Warnerilta, Sonylta, Universalilta, Paramountilta ja Lionsgatelta. Isoista nimistä toistaiseksi kadoksissa ovat Fox, Disney ja MGM, joiden kanssa CinemaNow neuvottelee parhaillaan, jotta myös näiden studioiden elokuvia saataisiin kuluttajille poltettavaksi.

CSS-tallennusta tukevan DVD-aseman lisäksi kuluttajan on hankittava itselleen CSS-tallennusta tukevia DVD-levyjä, joiden hinnat tulevat olemaan korkeampia kuin tavallisten tallentavien DVD-levyjen hinnat. CinemaNow-palvelun ohella Sonic on kauppaamassa kehittämäänsä tekniikkaa muillekin internetin videokaupoille, jolloin tekniikka voisi yleistyä ainakin Yhdysvalloissa, jolloin laitteiden hinnat toivottavasti laskevat alemmaksi. Tällä hetkellä tekniikan mahdollisesta rantautumisesta Yhdysvaltojen ulkopuolelle ei ole kerrottu mitään.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

115.9.2008 19:11

Ja taas voisi kysyä, että kuka näinkin loistavan idean on saanut aikaan. Mitä järkeä on enää markkinoida suojausta, joka on murtunut vuosia sitten?
On taas joku insinööri saanut vuoden älynväläyksen...

215.9.2008 20:05

Jos hiukan ajattelisit, niin ymmärtäisit, että tämä ei todellakaan ole insinöörien älynväläys vaan täysin tekniikkaa ymmärtämättömien johtajien. Heillä kun ei ole pienintäkään käsitystä kopiosuojauksien ja DRM:n fundamentaalisista ongelmista.

Jokainen insinööri, joka työskentelee kopiosuojausten ym. parissa tietää tekevänsä täysin turhaa työtä. Asiakas on kuitenkin siitä halukas maksamaan, joten rahat kannattaa kiskoa pois.

315.9.2008 20:48

Tämä on niin typerä idea, etten viitsi edes kritisoida sitä.

415.9.2008 20:57

Olisko kannattanut esim myydä noita asemia ja levyjä puolet halvemmalla, kuin normaalit, jolloin saataisin kuluttajat ostamaan ko härppeet?. Tai no...löytyyhän noita "idiootteja", jotka ovat valmiita maksamaan itselleen aiheutuvasta harmista.

515.9.2008 21:52

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:32

615.9.2008 22:05
pezkuu
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
Ja taas voisi kysyä, että kuka näinkin loistavan idean on saanut aikaan. Mitä järkeä on enää markkinoida suojausta, joka on murtunut vuosia sitten?
On taas joku insinööri saanut vuoden älynväläyksen...
Haluavat repästä rahaa jostakin

716.9.2008 8:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:
Tämä on niin typerä idea, etten viitsi edes kritisoida sitä.
Komppaan!

81.11.2008 9:51

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:
Tämä on niin typerä idea, etten viitsi edes kritisoida sitä.
Komppaan!
Eihän tuossa ole mitään järkeä OSTAA dvd-leffa ja sen jälkeen polttaa se kotona dvd:lle. Miksi?

Koska vaikka ostaisit TDK:n tai muun vastaavan laadukkaan tyhjien levyjen valmistajien levyjä niin 5 vuoden päästä ne eivät enää toimi kunnolla. Eli et saa ns. pysyvää leffakokoelmaa, vaan joka leffa pitäisi varastoida kovalevylle ja polttaa uudelleen levylle noin 5 vuoden välein.

Ja voi sitä itkua jos kovalevy sattuu menemään rikki... muutama sata gigaa ostettuja ja laillisia leffoja mitkä meni sen siliän tien.

Tietysti jos homma toimii niin että jos olet kerran ostanut leffan niin voit käyttäjätunnuksillasi sitä imuroida niin monta kertaa kuin haluat niin eipä siinä mitään. Mutta tuo taas tietysti katsottaisiin piratismia edistäväksi hommaksi..

Nyt kun tästä suojaushössötystä ja piraattisotaa koskevaa hommaa on katsellut jo vuosia niin kyllä tulee mielikuva päähän levy-yhtiön äijästä joka juoksee metrin betoniseinää päin aina uudestaan ja uudestaan ja vielä luulee että joku päivä pääsee läpi. :/

Mehän kuluttajathan tämän kaikki kuitenkin loppupeleissä maksamme.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
2 kommenttia
Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. Massiivinen ....
Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen (28.3.2017 10:51)
Elon Musk on miljoonan idean mies, joka tuntuu tarttuvan kiinni yhä utopistisimmista projekteista. Wall Street Journalin mukaan Musk aikoo seuraavaksi kehittää teknologiaa, jonka avulla aivoihin ....
Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa (28.3.2017 09:55)
Kun uusi tekniikka tai uudet toimintatavat kohtaavat vanhan maailman lainsäädännön, niin tuloksena syntyy helposti absurdeja tilanteita. Tästä hyvänä esimerkkinä tuore tapaus Saksasta. Saksalaisten ....
Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin (28.3.2017 09:38)
Bungie ja Activision ovat aloittaneet Destiny 2:n kiusoittelukampan Twitterissä julkaistulla viestillä. Markkinointikampanja lähti käyntiin yksinkertaisella kuvalla, jossa näkyy Destiny-teksti ....

Uutisarkisto