*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokian N96 tukemaan BBC:n iPlayer-katselua

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.9.2008 09:53

Nokian N96 tukemaan BBC:n iPlayer-katselua BBC:n televisio-ohjelmien seuraamisen internetin kautta mahdollistava iPlayer-ohjelmisto on tietokoneiden ohella käytettävissä myös Apple iPhone-matkapuhelimilla ja Nintendon Wii-pelikonsoleilla. Nyt tämä tuettujen laitteiden kirjo on jälleen kasvamassa, kun BBC ilmoitti Nokian kanssa tehtävästä yhteistyöstä, jonka myötä iPlayerin käyttö onnistuu tulevaisuudessa Nokian N96-matkapuhelimella.
Puhelimille ladattava ilmainen katseluohjelma ilmaantuu kuluttajien saataville lokakuun ensimmäinen päivä ja BBC:n sivujen kautta tapahtuvan jakelun lisäksi ohjelman valmiiksi sisältäviä N96-puhelimia kaupataan Isossa-Britanniassa joidenkin jälleenmyyjien kautta.

N96:n iPlayer-sovellus osaa ladata TV-ohjelmia 3G- tai WLAN-verkon avulla. Sovellus eroaa kuitenkin esim. iPhone-sovelluksesta siltä osin, että N96:lla TV-ohjelmia voi suoran katselun ohella ladata myös puhelimen omalle muistille tai muistikortille myöhempään katselua varten, joten lempisarjan seuraaminen onnistuu myös paikoissa, joissa internet-yhteyttä ei ole saatavilla tai 3G-verkko ei ole käytettävissä. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että koskeeko iPlayerin ladattujen ohjelmien 30 päivän katseluraja myös N96-sovellusta, mutta huhujen mukaan N96:ssa ei tätä rajoitusta olisi, vaan ladatut ohjelmat säilyisivät puhelimessa ikuisesti.

Vaikka N96 on toistaiseksi ainoa Nokian puhelin, jota BBC on sanonut tukevansa, on todennäköistä, että N96:n sovellus toimii muissakin S60-yhteensopivissa puhelimissa, jotka pystyvät toistamaan H.264-pakattuja videoita.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Vieläkin nopeampaa on tulossa – USB 3.2 -standardi valmistuu pian Vieläkin nopeampaa on tulossa – USB 3.2 -standardi valmistuu pian (26.7.2017 10:24)
Jotta kehitys ei pysähtyisi, luodaan vähän väliä uusia tiedonsiirtostandardeja nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonvälitystä varten. USB:kin on etenemässä 3.2-versioon tulevan syksyn aikana. ....
1 kommentti
Toyota teki läpimurron akuissa – Lupaa parempia ominaisuuksia sähköautoihin Toyota teki läpimurron akuissa – Lupaa parempia ominaisuuksia sähköautoihin (26.7.2017 09:42)
Toyota on edennyt niin sanottuun production engineering -kehitysvaiheeseen sähköautomallissaan, jossa hyödynnetään uudenlaista kiinteää elektrolyyttiä käyttävää akkuteknologiaa. Elektrolyytin ....
5 kommenttia
Trump kehuu – Apple rakentaa kolme valtavaa tehdasta Yhdysvaltoihin Trump kehuu – Apple rakentaa kolme valtavaa tehdasta Yhdysvaltoihin (26.7.2017 09:12)
Apple rakentaa Yhdysvaltoihin kolme suurta tuotantolaitosta, väittää Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Wall Street Journalin haastattelussa. Trumpin mukaan Applen toimitusjohtaja Tim ....
Odotettu uutinen – Adobe lopettaa Flashin kehittämisen 2020 Odotettu uutinen – Adobe lopettaa Flashin kehittämisen 2020 (26.7.2017 08:43)
Jo vuosia nettinatiivit ovat odottaneet sitä päivää, kun Adobe kertoo ajankohdan Flashin kuolemalle. Nyt se on koittanut: vuoden 2020 jälkeen Adobe ei aio enää kehittää Flashia eikä täten myöskään ....
Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman (25.7.2017 11:23)
Kiinan valtioneuvosto on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen, jonka mukaan maa olisi tekoälytutkimuksen johtava valtio vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on rakentaa tekoälyn ympärille kokonainen ....

Uutisarkisto