*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Neuvottelut nettipiratismin vähentämisestä käynnistyvät myös Italiassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.9.2008 19:50 Kommentteja (11)

Neuvottelut nettipiratismin vähentämisestä käynnistyvät myös Italiassa Tekijänoikeuksien tiukemmat suojauskeinot ovat olleet jo pitkään puheenaihe maapallon eri kolkissa. Elokuussa suomalaisille ilmoitettiin, että Opetusministeriö (OPM) käynnistää keskustelut siitä, kuinka Suomessa voidaan edistää luovien sisältöjen sähköistä kaupankäyntiä. Näihin keskusteluihin kuuluvat myös keinot luvattomien latausten estämiseksi. Nyt vastaavaa on luvassa myös Italiassa, jossa tekninen komitea kokoontuu selvittämään vastaavia asioita lokakuun aikana.
Elokuva-alan etuja Yhdysvalloissa puolustavan Motion Picture Association of American (MPAA) johtaja Robert Pisano on käynyt jo Italiassa esittelemässä ideoita, joiden avulla nykyistä tilannetta voisi parantaa. Pisanon mukaan paras keino luvattomien latausten vähentämiseen on kannustaa käyttäjiä laillisten latauspalveluiden pariin. Pisanon kannustaminen tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että internet-operaattorit vahtisivat asiakkaiden latauksia, ja mahdollisten tekijänoikeusrikkomusten kohdalla varoittavat asiakkaita sähköpostilla sekä mahdollisesti laskevat hetkellisesti internet-yhteyden nopeutta.

Jos asiakkaat eivät ota opikseen internet-operaattorin antamista varoituksista, olisi edessä internet-liittymän sulkeminen. Pisanon mukaan tarkoitus ei ole rangaista ketään, vaan antaa kuluttajille syy laillisten latauspalveluiden käyttämiseen.

Muita Italiassa ehdotettuja keinoja ovat opinahjoihin tarkoitetut kampanjat, joissa koululaisille ja opiskelijoille kerrotaan luvattoman lataamisen aiheuttamista haitoista sekä Italian filmituottajain liiton johdossa toimivan Riccardo Tozzin ehdotus, jossa luvattomia lataamisia koetettaisiin hillitä alentamalla tuotteiden hintoja.

Italiassa on viime aikoina koetettu hillitä luvatonta lataamista mm. sulkemalla suosittu Colombo-BT-sivusto ja estämällä ihmisten pääsy The Pirate Bay -sivustolle.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

13.9.2008 20:05

Voisivat ensin neuvotella vaikka mafian poistamisesta ja sitten siirtyä tähän...

23.9.2008 20:22
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IhQnObO:
...mafian poistamisesta...

Jooh... Noh, Suomessa tästä ei voida puhua - onneksi :-)
- - -
Jos nyt joku viitsii minulle selittää, miten ihmeessä piratismi saadaan kitkettyä "teknillisillä" konesteilla? Se pitää alkaa niistä pirattien lataajista itsestään.

33.9.2008 20:25
jmpk
Inactive

Ei voi muuta sanoa, kuin että hra Tozz on fiksu kaveri.

43.9.2008 20:35
Henull
Inactive

Kahtotaanpa vaan ni kaikki muut toteutuu paits hintojen lasku.

53.9.2008 21:41

Jättäkää jo jumalauta rauhaan laittomat lataajat? en jaksa lähtee ostelee mitään cd-levyjä enkä aio viettää tunteja latailemassa niitä netistä surkeilla maksullisilla palveluilla. Käytän limeviree, nopeampi ja ilmainen. Nykyään se ei tosin toimi mul jostai ihmeen syyst, se ei saa yhteyttä nettiin mikä on melko perseestä. Ilmaista kamaa kaikille!!! jeeeee!!!! :D:D:D:D:D:D

64.9.2008 0:36

Minä ja arviolta miljoona muuta suomalaista lataamme Piratebaystä kamaa.

Piratabay on Suomen 29.suosituin sivusto Suomessa
http://www.alexa.com/site/ds/top_sites?c...untry&lang=none

Se on niin kivaa ja ilmaista.

74.9.2008 0:47

Sitten voisin harkita lataamisen lopettamista/vähentämistä jos hinnat laskisivat. Jota ei kuitenkaan tapahdu.

84.9.2008 1:08

Aivan sama mitä tekevät italiassa tai missään muuallakaan,piratismi on kuin voikukka pelto.Ymmärrän kuitenkin et on se helpompi jahdata nörttiä kuin mafioosoa;)
Viimeksi postin kautta tuli kyllä muistitikku,jolla oli musaa jota olin ettiny pitkään.Tämä ehkä vihjeenä OPM:lle(+muille) että seuraavana kannattaa alkaa läpi valaisemaan kaikki posti suomen sisällä ja maailmalla,voi hel...
Liberty bay!

94.9.2008 10:55

Lainaus:
Pisanon mukaan paras keino luvattomien latausten vähentämiseen on kannustaa käyttäjiä laillisten latauspalveluiden pariin.
Hyvä herra Pisano, minulla on paljon parempi ehdotus teille: Tehkää tuotteistanne haluttuja, maksamisen arvoisia, eli toisinsanoen kilpailkaa piratismia vastaan sen sijaan, että yrittäisitte tukahduttaa sen, sillä se ei tule onnistumaan.

104.9.2008 21:16

"Jos nyt joku viitsii minulle selittää, miten ihmeessä piratismi saadaan kitkettyä "teknillisillä" konesteilla?"

Niinmpä. Miksiköhän tuota nk. piratismia oli ennen internetti kaikkiin kotiin aikoja, jopa hivenen aiemminkin, eri muodossa, mutta oli.
Ja tulee varmasti olemaan vaikka sammuttaisivat koko netin.

114.9.2008 23:23

Ajanhaaskausta tuollainen neuvottelu. Helpompaa pakottaa ihmiset noudattamaan lakia.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita Itsestään ajavista autoista älykaupunkiin – Nvidian uusi Metropolis-alusta kerää uusia asiakkaita (26.9.2017 11:57)
Nvidia on ratsastanut tekoälyteknologioiden kehityksen kärjessä jo useamman vuoden ajan. Näkyvin esimerkki tekoälyn ja koneoppimisen saavutuksista on autojen itsenäinen ajaminen, mutta liikenteestä ....
Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä Snapchatiin taas uusia kikkoja – Tällaisia kuvia saat uusilla taivasfilttereillä (26.9.2017 10:45)
Laajennetun todellisuuden mahdollisuuksia ehkä kaikkein rohkeimmin ja kattavimmin on lähtenyt kokeilemaan Snap, jonka Snapchat-sovelluksella otettuja kuvia on voinut ehostaa erilaisilla kasvofilttereille ....
Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....

Uutisarkisto