*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nikonin uusin digijärkkäri tallentaa HD-videota

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 28.8.2008 10:16 Kommentteja (3)

Nikonin uusin digijärkkäri tallentaa HD-videota Nikon on yllättänyt julkaisemalla digitaalisen D90-järjestelmäkameran videokuvausominaisuuksilla. Nikonin video-ominaisuuksien myötä digijärjestelmien ominaisuudet alkavat lähentyä tavallisia pokkareita, kuvanlaadun kuitenkin pysytellessä astetta paremmalla tasolla.
Ei ole yllätys, että monet valokuvausharrastajat ja -ammattilaiset ovat jo ehtineet tuomita videokuvauksen järjestelmäkamerassa turhaksi pelleilyksi. Kun mietitään kuitenkin kuluttajia, saattaa uusi ominaisuus tehdä erillisen videokameran esimerkiksi lomamatkalla tarpeettomaksi.

Videokuvausominaisuus ei häpeile edes lähemmin tarkasteltuna. Kuvaa tallentuu muistikortille 1280 x 720 -pikselin tarkkuudella 24 kuvaa sekunnissa. Huonoina ominaisuuksina mainittakoon kuitenkin monoääni ja automaattitarkennuksen puuttuminen videokuvauksen aikana. Valokuvaus onnistuu sen sijaan 12,3 megapikselin tarkkuudella. Kamerasta löytyy myös HDMI-liitin, joten videoiden ja kuvien katselu onnistuu suoraan televisiosta.

"Innovatiivinen D-videotoiminto mahdollistaa elokuvien kuvaamisen Motion JPEG -muodossa. Kameran suuri kuvakenno (verrattuna tyypillisen kuluttajaluokan videokameran kuvakennoon) ja suuri ISO-herkkyys tekevät kuvanlaadusta poikkeuksellisen hyvän. Tuo kuvaustekniikat elokuvien tekemiseen ja käytä erilaisia keskenään vaihtokelpoisia NIKKOR-objektiiveja kalansilmäobjektiiveista laajakulma-, supertele- ja jopa Micro NIKKOR -objektiiveihin, jotka on tarkoitettu erikoislähikuvaukseen", kerrotaan Nikonin kotisivuilla.


D90:n tärkeimmät ominaisuudet:

- 12.9 megapikselin CMOS-kenno, jossa tehollisia pikseleitä 12,3 miljoonaa
- 3,0 tuuman TFT-LCD-näyttö VGA-tarkkuudella (sama kuin D3:ssa ja D300:ssa)
- Live-etsin kasvojentunnistuksella
- Kennon automaattinen puhdistus (tärinä)
- Videotallennus (720p ja monoääni)
- ISO 200-3200 (100-6400 laajennettuna)
- Sarjakuvausnopeus 4,5 kuvaa sekunnissa (bufferiin mahtuu joko 7 raakakuvaa, 25 parasta JPEG-kuvaa tai 100 huonompaa JPEG-kuvaa)
- Expeed-kuvankäsittelyjärjestelmä
- 11 valaistua tarkennuspistettä
- Nopea käynnistys
- Paranneltu etsin (näyttää 96 prosenttia kuva-alasta)
- Paranneltu valikkorakenne


D90 ei sijoitu noin tuhannen euron hinnallaan aivan halvimpiin digirunkoihin. Videokuvausmahdollisuus yhdistettynä uusimpaan valokuvaustekniikkaan tuskin kuitenkaan jättänee kameroita kauppojen hyllyille pölyttymään. Myyntiin kameran odotetaan ehtivän syyskuun lopulla.

Lue lisää D90:sta Nikonin sivuilta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

128.8.2008 13:13
zonezzz
Inactive

Hmm... testikin oli labrassa simuloitu, eikä oikea käyttötilanne. Testimetodeista ei kerrota mitään, saati sitten siitä miten ne vastaavat puhelimen normaalikäyttöä. Sen verran oon itse ollut mukana tutkimustyössä, että tuollainen "laitetaan puhelin eristettyyn ympäristöön ja mitataan sen 3G-antennin voimakkuus"-testi ei oikein vielä vakuuta. Varsinkin jos käyttäjien kokemukset kertovat toista.

228.8.2008 15:29
hentriz
Inactive

Harmi, jos tuo automaattitarkennus ei toimi. Mutta entäs manuaallinen? Saisi muuten kivan zoomin "kuluttajavideokameraan".

329.8.2008 0:24

Nikon_on hyvä järjestelmä kamera merkki mut en oikein usko tohon keksintöön että olis hyvä kuvan laatu siis tossa liikuvan kuvan puolella

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Arvostelussa yllätys Creativelta: mekaaninen Vanguard K08 -pelinäppäimistö Arvostelussa yllätys Creativelta: mekaaninen Vanguard K08 -pelinäppäimistö (21.10.2017 12:00)
Creative tunnetaan parhaiten muun muassa äänikorteistaan, kuulokkeistaan, kaiuttimistaan ja kannettavista soittimistaan. Nyt yhtiö on päättänyt lähteä kokeilemaan siipiään myös pelinäppäimistöjen parissa. ....
Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
1 kommentti
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
4 kommenttia
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....

Uutisarkisto