*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

BDA suuttui television teräväpiirrosta

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 27.8.2008 11:14 Kommentteja (4)

BDA suuttui television teräväpiirrosta Yhdysvalloissa kilpailevien kahden suuren satelliittitelevisioyhtiön ja ranskalaisen kaapelioperaattorin teräväpiirtolähetykset ovat aiheuttaneet keskustelua Blu-ray-etujärjestö Blu-ray Disc Associationin sisällä. Erityisesti yhdysvaltalaisten televisioyhtiöden harhaanjohtava mainonta kyseenalaistetaan. Sekä Dish Network että DirecTV mainostavat omia teräväpiirtokanaviaan "1080p resoluutiolla, joka on samaa laatua kuin Blu-ray-levyillä".
Analyytikko David Mercer kertoo blogissaan BDA:n kiukkuisesta vastauksesta tv-yhtiöiden väitteille. "Moni yhtiö on kampanjoissaan väittänyt, että heidän tuotteensa kuvan- ja äänenlaatu on vastaava kuin Blu-ray-elokuvissaa. Nämä vertaukset ovat vastuuttomia ja kuluttajia harhaajohtavia. Ylöspäin skaalattu ja satelliitin välityksellä lähetetty materiaali ei voi vastata Blu-ray-teräväpiirtokokemusta".

BDA aikoo ottaa selvää tv-yhtiöiden materiaalin todellisesta laadusta ja varmistaa ettei täydellistä teräväpiirtokokemusta etsiviä kuluttajia huijata tulevaisuudessa.

Kuluttajia hämmentää lisäksi vielä se, että HD-kanavilla näkyvät ohjelmat eivät ole läheskään aina oikeata HD-sisältöä. HD-kanavien ohjelmista osa on oikeata teräväpiirtoa, jolloin lähdemateriaali ja lähetys ovat kumpikin HD-tasoisia, osa ennen pakkausta SD-lähetyksestä ylöspäin skaalattua lähetystä ja osa jopa täysin tavallista SD-lähetystä.

Suomessa Welhon kaapeliverkossa lähetettävä Nelonen HD on skaalattua SD-materiaalia. Ennen pakkausta tehtävä skaalaus parantaa kuvanlaatua huomattavasti, mutta kuvan tarkkuus ei parane. Nelonen Median Juha-Pekka Louhelainen kertoi kesällä Tietokone-lehdelle että lähetys "on lähes hd-tasoa, tavallisesta resoluutiosta parannettua kuvaa".

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

127.8.2008 12:27

Lainaus:
Nelonen Median Juha-Pekka Louhelainen kertoi kesällä Tietokone-lehdelle että lähetys "on lähes hd-tasoa, tavallisesta resoluutiosta parannettua kuvaa".
Ei ole JP tainnut nähdä oikeaa 1080p-matskua

227.8.2008 15:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SSaarinen:
Ei ole JP tainnut nähdä oikeaa 1080p-matskua

Tuo "on lähes hd-tasoa" väite on yhtä todenmukainen kuin torrentmaailman "R5 on lähes DVDRip tasoa" lause.
Eli todellisuudessa eroa on kuin yöllä ja päivällä.

Tai saattaa se olla osittain tottakin. Ainakin jos noita laatuja vertaillaan 15" mustavalkoisesta matkatelvisiosta :p
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.8.2008 @ 15:30

327.8.2008 16:22
hentriz
Inactive

Taitaa mennä Blu-Rayllä odotettua huonommin? Kylläkai edes osa Amerikkalaista operaatoreista tarjoaa täyttä 1080p:n tarkuutta monikanavaäänillä? Itse olisin vieläkin haluunnut sen HD-DVDn, mutta mitä tässä enää voi tehdä, ei Blu-Rayn prostetoiminen auta pätkääkään.
- - -
Ottaa myös päähän sana HD ja Full-HD. Mainostetaan HD-kanavia, mutta kuitenkin sanotaan täysteräväpiirto. Eikö termit mene hieman sevakaksi, kun puhutaan "normaalista" HD-laadusta, mutta kuitenkin käytetään sanaa täysiteräväpiirto? Ihme puuhaa myyjiltä ja mainostajilta.

428.8.2008 8:56

hentriz, jos nyt Japani otetaan esimerkkinä, niin siellä ainakin HD-kanavien lähetykset ovat pääosin anamorfista 1080i (1440x1080) -kuvaa MPEG-2-koodekilla pakattua 10-18 Mbps video bitratella, joka ei todellakaan vastaa täyttä 20-40 Mbps H.264/VC-1/MPEG-2 1080p Blu-ray-laatua.

Tiedä sitten millaiset systeemit jenkeillä on, mutta näin ainakin Japanissa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin (2.12.2016 13:01)
PC-pelikehittäjät ovat viime aikoina laajentuneet mobiilipelimarkkinoille ostamalla sektorilla jo markkinaosuuksia kahmineita yrityksiä. Esimerkiksi Activision Blizzard osti Candy Crush -pelejä ....
Omistatko Huawein puhelimen? Tarkista saatko Android Nougat -päivityksen Omistatko Huawein puhelimen? Tarkista saatko Android Nougat -päivityksen (2.12.2016 12:26)
Huawei aikoo päivittää ensi vuoden alussa kaikkiaan kuusi puhelinmallia Android 7.0 Nougatiin. Näin kertovat HDBlog.it- ja Android Central -sivustot, jotka eivät kuitenkaan paljasta tietojensa lähdettä. ....
Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een (2.12.2016 11:16)
Steamin marraskuisten tilastotietojen mukaan lähes puolet pelaajista on siirtynyt Windows 10:een. Satunnaisotantaan perustuvien lukemien mukaan 48,37 prosenttia PC-pelaajista käyttää 64-bittistä ....
2 kommenttia
Älykaiuttimet tulevat – Amazon ja Intel sopivat yhteistyöstä Älykaiuttimet tulevat – Amazon ja Intel sopivat yhteistyöstä (2.12.2016 10:53)
Vielä pari vuotta sitten Internet of Things oli hyvin epämääräinen käsite, jota käytettiin lähes kaikissa pöhinäpuheissa, mutta kukaan ei oikein tuntunut käsittävän mitä se käytännössä oikein ....
Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit (2.12.2016 10:32)
Taiwanilainen mobiilipiirikehittäjä MediaTek on esitellyt kaksi uutta suorituskykyisiin älypuhelimiin suunnattua järjestelmäpiiriä. Helio X23 ja Helio X27 ovat muun Helio X20 -malliston mukaisesti ....

Uutisarkisto