*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

LG:n N4B1 on NAS tallentavalla Blu-ray-asemalla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.8.2008 10:05 Kommentteja (2)

LG:n N4B1 on NAS tallentavalla Blu-ray-asemalla Vaikka tämän vuoden IFA 2008 -messut eivät ole vielä päässeet käyntiin, ovat ensimmäiset tiedot messuilla nähtävistä uutuustuotteista ilmaantuneet jo nettiin. Yksi näistä uutuuksista on elektroniikkajätti LG:n N4B1, joka on verkkolevy eli NAS-laite (Network Attached Storage), josta kiintolevyjen ohella löytyy myös tallentava Blu-ray-asema.
N4B1:ssä on paikat neljälle SATA-liitännäiselle kiintolevylle, ja laite tukee maksimissaan 4 teratavun tallennuskapasiteetilla varustettuja kiintolevyjä. N4B1 tukee RAID 5-, 0-, 1-, 1+0- ja JBOD-tiloja, joten kuluttaja voi valita itselle parhaimmin sopivan vaihtoehdon tallennuskapasiteetin määrän, tiedonsiirtonopeuden ja vikasietoisuuden välillä. Laite tukee Hot swap -ominaisuutta, joten levyjä voi tarvittaessa vaihtaa laitteen ollessa käynnissä.

Blu-ray-aseman osalta LG ei ole vielä paljastanut tarkempia tietoja, mutta tiettävästi Blu-ray-asemalla onnistuu tallennus sekä yksi- että kaksikerroksisille Blu-ray-levyille. Myös Blu-ray-asema voidaan jakaa kaikille N4B1:tä käyttäville laitteille, mutta toistaiseksi ei ole varmaa, että onnistuuko jaetulla asemalla kaupallisten Blu-ray-levyjen toistaminen ilman kopiointisuojauksien kiertämistä. Blu-ray-levyjen ohella asema lukee myös DVD- ja CD-levyjä, ja laitteen kiintolevyille tallennettua informaatiota voi varmuuskopioida ajastetusti Blu-ray-levyille.

Ulkoista tiedonsiirtoa varten N4B1 sisältää gigabitin ethernet-liitännän, kolme USB 2.0 -porttia ja e-SATA-liitännän. N4B1 on yhteensopiva Windows-, Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmien kanssa ja tietokoneiden ohella laitteelle voi kopioida dataa mm. kannettavilta mediasoittimilta ja digikameroilta. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, että tukeeko N4B1 mediatiedostojen jakamista helpottavaa DLNA-standardia.

Laitteen fyysiset mitat ovat 190 x 289 x 280mm ja sen on tarkoitus tulla myyntiin joulukuussa. LG ei kuitenkaan ole paljastanut laitteen suositushintaa.Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

126.8.2008 16:59
hentriz
Inactive

Ihan kiinnostava laite, kieltämättä. Vaihoehtoja löytyy ostajalle, joten tiettyä asiakasryhmää tulee kiinnostamaan varmasti. Tosin itse pidän Blu-Ray-asemaa kiintolevyssä tarpeettomana. Jos joku selittää, miksi sellainen tarvitaan ulkoiseen KIINTOLEVYYN, niin kerro pois. Parempi ostaa ja vaihtaa DVD-asema sellaiseksi, kuin ottaa verkkokiintolevy ja tunkea siihen Blu-Ray-asema. Tosiaan, jos joku kertoo, miksi tarvisin ulkoisen kiintolevyn, niin kerro pois. Ehkä itsekkin muutan mieltäni :-)

226.8.2008 17:46

Jos Blu-Ray elokuvan voi jakaa ja katsoa kotiverkossa DLNA laitteiden kassa, niin ei tarvitse ostaa soitinta kaikille perheen jäsenille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen Huippusuosittu CCleaner meni myyntiin – Avast osti sen (21.7.2017 09:36)
Ilmaista virustorjuntaohjelmistoa kehittävä Avast on päättänyt ostaa huippusuosittua CCleaner-siivousohjelmaa kehittävän Piriformin. Tarkoituksena on tarjota CCleaneria jatkossakin omana tuotteenaan, ....
6 kommenttia
Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? Applen ja akkuvalmistaja sopimukseen – Poikiiko tuotantoa Uudenkaupungin tehtaalle? (21.7.2017 08:54)
Apple ja kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology (CATL) ovat solmineet salassapitosopimuksen, uutisoi Yicai Global . Mielenkiintoiseksi sopimuksen tekee suomalaisten näkökulmasta ....
Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä Samsungin syksyn kovin julkistus nähdään elokuun 23. päivä (21.7.2017 08:26)
Ei tarvitse olla kovin kummoinen meedio arvatakseen, että Samsungin seuraava Note-malliston älypuhelin julkistetaan viime vuoden tapaan elokuussa. Vielä vähemmän selvännäkijän taitoja tarvitaan ....
2 kommenttia
OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman OnePlussalta päivitys huippupuhelimelle, korjaa hätäpuheluongelman (20.7.2017 23:10)
OnePlus on julkaissut päivityksen OnePlus 5 -huippupuhelimelleen. Oxygen OS 4.5.6 on kuitenkin vain minimaalinen päivitys, joka ainoastaan korjaa yhden, mutta mahdollisesti sitäkin kohtalokkaamman ongelman. ....
Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa Windows levittäytyy kaikkialle – Tältä näyttää Windows termostaatissa (20.7.2017 12:16)
Älypuhelinbuumin laantuessa teknologiayhtiöiden fokus on siirtynyt levittämään langattoman tiedonsiirron mahdollisuuksia arkipäiväisempiin laitteisiin, joissa tiedonkäsittelyllä saadaan aikaa ....
10 kommenttia

Uutisarkisto