*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

LG:n N4B1 on NAS tallentavalla Blu-ray-asemalla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.8.2008 10:05 Kommentteja (2)

LG:n N4B1 on NAS tallentavalla Blu-ray-asemalla Vaikka tämän vuoden IFA 2008 -messut eivät ole vielä päässeet käyntiin, ovat ensimmäiset tiedot messuilla nähtävistä uutuustuotteista ilmaantuneet jo nettiin. Yksi näistä uutuuksista on elektroniikkajätti LG:n N4B1, joka on verkkolevy eli NAS-laite (Network Attached Storage), josta kiintolevyjen ohella löytyy myös tallentava Blu-ray-asema.
N4B1:ssä on paikat neljälle SATA-liitännäiselle kiintolevylle, ja laite tukee maksimissaan 4 teratavun tallennuskapasiteetilla varustettuja kiintolevyjä. N4B1 tukee RAID 5-, 0-, 1-, 1+0- ja JBOD-tiloja, joten kuluttaja voi valita itselle parhaimmin sopivan vaihtoehdon tallennuskapasiteetin määrän, tiedonsiirtonopeuden ja vikasietoisuuden välillä. Laite tukee Hot swap -ominaisuutta, joten levyjä voi tarvittaessa vaihtaa laitteen ollessa käynnissä.

Blu-ray-aseman osalta LG ei ole vielä paljastanut tarkempia tietoja, mutta tiettävästi Blu-ray-asemalla onnistuu tallennus sekä yksi- että kaksikerroksisille Blu-ray-levyille. Myös Blu-ray-asema voidaan jakaa kaikille N4B1:tä käyttäville laitteille, mutta toistaiseksi ei ole varmaa, että onnistuuko jaetulla asemalla kaupallisten Blu-ray-levyjen toistaminen ilman kopiointisuojauksien kiertämistä. Blu-ray-levyjen ohella asema lukee myös DVD- ja CD-levyjä, ja laitteen kiintolevyille tallennettua informaatiota voi varmuuskopioida ajastetusti Blu-ray-levyille.

Ulkoista tiedonsiirtoa varten N4B1 sisältää gigabitin ethernet-liitännän, kolme USB 2.0 -porttia ja e-SATA-liitännän. N4B1 on yhteensopiva Windows-, Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmien kanssa ja tietokoneiden ohella laitteelle voi kopioida dataa mm. kannettavilta mediasoittimilta ja digikameroilta. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, että tukeeko N4B1 mediatiedostojen jakamista helpottavaa DLNA-standardia.

Laitteen fyysiset mitat ovat 190 x 289 x 280mm ja sen on tarkoitus tulla myyntiin joulukuussa. LG ei kuitenkaan ole paljastanut laitteen suositushintaa.Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

126.8.2008 16:59
hentriz
Inactive

Ihan kiinnostava laite, kieltämättä. Vaihoehtoja löytyy ostajalle, joten tiettyä asiakasryhmää tulee kiinnostamaan varmasti. Tosin itse pidän Blu-Ray-asemaa kiintolevyssä tarpeettomana. Jos joku selittää, miksi sellainen tarvitaan ulkoiseen KIINTOLEVYYN, niin kerro pois. Parempi ostaa ja vaihtaa DVD-asema sellaiseksi, kuin ottaa verkkokiintolevy ja tunkea siihen Blu-Ray-asema. Tosiaan, jos joku kertoo, miksi tarvisin ulkoisen kiintolevyn, niin kerro pois. Ehkä itsekkin muutan mieltäni :-)

226.8.2008 17:46

Jos Blu-Ray elokuvan voi jakaa ja katsoa kotiverkossa DLNA laitteiden kassa, niin ei tarvitse ostaa soitinta kaikille perheen jäsenille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle Tinder toimii myös netissä: Ei enää tarvetta mobiilisovellukselle (29.3.2017 09:51)
Suosittu deittipalvelu Tinder on toiminut toistaiseksi ainoastaan mobiililaitteilla, joiden kautta sovellus pystyy hankkimaan GPS:n ansiosta tarkkaa sijaintidataa etäisyyksien määrittämistä ....
Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
8 kommenttia
Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. Massiivinen ....
1 kommentti
Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen (28.3.2017 10:51)
Elon Musk on miljoonan idean mies, joka tuntuu tarttuvan kiinni yhä utopistisimmista projekteista. Wall Street Journalin mukaan Musk aikoo seuraavaksi kehittää teknologiaa, jonka avulla aivoihin ....
Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa (28.3.2017 09:55)
Kun uusi tekniikka tai uudet toimintatavat kohtaavat vanhan maailman lainsäädännön, niin tuloksena syntyy helposti absurdeja tilanteita. Tästä hyvänä esimerkkinä tuore tapaus Saksasta. Saksalaisten ....
3 kommenttia

Uutisarkisto