*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Norjalaisille korealainen mobiilitelevisio

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 21.8.2008 15:56 Kommentteja (2)

Norjalaisille korealainen mobiilitelevisio Norjan yleisradioyhtiö NRK, TV2 ja ruotsalainen mediayhtiö MTG ovat valinneet mobiilitelevisioteknologiakseen korealaisen t-dmb:n ohi Nokian tukeman dvb-h-standardin. Yhtiöiden perustaman NMTV-yhteisyrityksen on tarkoitus aloittaa yhdeksän ilmaisen kanavan lähetys tänä talvena.
NMTV:n esityksen mukaan t-dmb on oikea valinta sen tavoittavuuden johdosta. Mobiilitelevision koelähetysten on tarkoitus tavoittaa 1,4 miljoonaa norjalaista Oslon seudulta, jossa asuu noin kolmannes maan väestöstä. EU-standardiksi maaliskuussa hyväksytty dvb-h, ei ole saanut aivan kaikkien muidenkaan tukea taakseen, sillä Iso-Britannia otti käyttöön viime keväänä Qualcommin MediaFLO-teknologian. Kaikki norjalaiset yritykset eivät kuitenkaan ole t-dmb:n kannalla. Norjalaislehti Kampanjen mukaan maan suurin teleoperaattori Telenor pitää t-dmb:n valintaa vääränä.

Nokialla ei olla kuitenkaan huolissaan. Dvb-h-standardin liikkeelle lähtö on tapahtunut hyvin, Nokian mobiilitelevisioliiketoiminnan kehitysjohtaja Jarl Eklund kertoi Digitodaylle. Hollannissa, Sveitsissä ja Itävallassa käytetään jo dvb-h:ta kaupalliseen mobiilitelevisioon ja t-dmb:n ainoa aluevaltaus on puolestaan Korea. Matkapuhelinvalmistajista ainoastaan korealaiset LG ja Samsung ovat julkaisseet t-dmb-yhteensopivia puhelimia.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

121.8.2008 16:54

MobiiliTV on hyvä idea, mutta eipä se kovaan suosioon nouse kun protokollat kilpailee markkinoista. Yhdelläkään ei ole valtaosaa maailman markkinoista ja siksi laitteiden kehitys on nihkeää ja laitteet kalliita.

222.8.2008 0:49

Mobiilitv tän vuosikymmenen suurin floppi. Oikea digiviritin kännyköissä olisi asiaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto