*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Toshiba esitteli DVD-elokuvia parantavan XDE-tekniikan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.8.2008 15:20 Kommentteja (11)

Toshiba esitteli DVD-elokuvia parantavan XDE-tekniikan HD DVD -formaatin kokeman tappion myötä Toshiba menetti runsaasti rahaa, mutta yritys ei aikonut luovuttaa taisteluaan Blu-ray-formaattia vastaan, vaan yritys ilmoitti toukokuun lopulla tuovansa markkinoille DVD-soittimia, joiden pitäisi parantaa selvästi elokuvien kuvanlaatua nykyisiin DVD-soittimiin verrattuna.
Nyt Toshiba on tuonut myyntiin ensimmäisen XDE-tekniikkaa (eXtended Detail Enhancement) tukevan DVD-soittimen, kun XD-E500 tuli tänään myyntiin Yhdysvalloissa 149 dollarin suositushinnalla. XD-E500 eroaa muista skaalaavista DVD-soittimista ainoastaan XDE:n osalta, joka tuo kuluttajalle kolme eri tekniikkaa, joiden avulla kuvanlaatua voi parantaa.

XDE pystyy parantamaan kuvan terävyyttä, värejä ja kontrastia. XDE parantaa kuvan terävyyttä analysoimalla koko kuvan ja tämän jälkeen se parantaa terävyyttä vain niissä kohdissa, joissa terävyyden parannus havaitaan hyväksi. Myös XDE:n värimuutos analysoi aluksi koko kuvan ja tämän jälkeen se muuttaa värisävyjä erityisesti vihreän ja sininen värin osalta niissä kohdin, joissa muutosta tarvitaan. Toshiban Louis Masses mukaan värisävyjen muutos ei tee kuvasta luonnottoman näköistä, kuten monien muiden laitteiden kohdalla tuppaa käymään ja Masses sanoo tekniikan näyttävän ihonvärit aikaisempaa luonnollisempina. Kontrastin muokkaus tapahtuu XDE:ssä niin ikään vain kuvan tummimmilla alueilla, mutta Masses lupaa, etteivät tummat kohdat muutu liian vaaleiksi, jolloin kuluttajat voivat erottaa enemmän yksityiskohtia kuvasta.

XDE:n tarjoamia parannustekniikoita voi käyttää joko yksitellen tai kuluttaja voi yhdistää terävyyden parannuksen joko värien tai kontrastin parannukseen. Kaikkia kolmea tilaa ei siis voi pitää samanaikaisesti päällä.

XDE:n tuomista parannuksista huolimatta Masses sanoo, ettei XDE kilpaile kuvanlaadun osalta Blu-ray-formaatin kanssa. Toshiba uskoo kuitenkin kuvanlaatua parantavien ominaisuuksien kiinnostavan kuluttajia ja yritys aikookin mainostaa uutta soitinta tammikuuhun asti kestävän breathe new life into your DVDs -kampanjan voimin. Toshiba aikoo myös avata erillisen toshibaxde.com-sivuston, jossa näytetään kuluttajille, mitä etua XDE:stä heille on.

XD-E500 sisältää mm. HDMI-ulostulon, joka tukee 1080p24-toistoa ja DVD-elokuvien lisäksi soitin toistaa DivX-videoita, JPEG-kuvia ja sekä WMA- että MP3-audiotiedostoja. Soittimen pitäisi tulla myyntiin myös Euroopassa ja sen suositushinnan pitäisi olla täällä 149 euroa.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

118.8.2008 15:44

Odottelempa pluurein halpenemista mieluummin.

218.8.2008 15:52

Turha Toshiban on enään potkia, Ray painaa päälle väistämättä. Pistäisivät vaa lapun luukulle tai siirtyisivät Blue-Ray markkinoille.

318.8.2008 16:00

Aivan turhaa rahaa palaa tuossakin...

418.8.2008 16:33
hentriz
Inactive

No jos vanha DVD-soitin ottaa lopputilin, niin eiköhän tollaista voisi harkita :]
Muussa tapauksessa ehdoton ei, vaan ääni Blu-Raylle.

518.8.2008 18:00

Kyllä tolla PS3:lla nuo dvd:t näyttää 1080p:n skaalattuna ihan jumalattoman hyvältä.

618.8.2008 20:17
Iguanodon
Inactive

Taas potkitaan eurooppalaista kuluttajaa päähän. 149$ --> 149€ ,tuntuu olevan ihan omat valuutta kurssit.

719.8.2008 12:14

SEn verran kalliita on nuo (vähäiset) B-R nimekkeet, että seuraava soitin saattaisi hyvinkin olla tuollainen Toshiban XDE-tekniikalla varustettu DVD-pyöritin.

819.8.2008 15:29

Tuolla tekniikalla varustettu BR-soitin olisi asiallinen, kehtaisi katsella vanhoja DVD-leffojakin. XDE tuskin parantaa DivX-videon laatua, mutta saahan sitäkin toivoa.

919.8.2008 19:36

Itse asiassa en näe mitään syytä miksi minkään laitteen pitäisi parantaa (jos se edes on mahdollista) divx videoiden laatua... yleensä kun ne ovat miltei 100% laittomia kopioita.

Laatua jos haluaa, ostaa originaalin.

1020.8.2008 18:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Itse asiassa en näe mitään syytä miksi minkään laitteen pitäisi parantaa (jos se edes on mahdollista) divx videoiden laatua... yleensä kun ne ovat miltei 100% laittomia kopioita.

Laatua jos haluaa, ostaa originaalin.
Niin just, eikä kuluttajille tarvis myydä CD- tai DVD-levyjä, ku niille lähinnä tallennetaan waretettuja pelejä, leffoja ja musaa.

Mitä joku soittimen valmistaja välittää siitä, mitä sen laitteella katotaan? Kunhan vaan menee kaupaksi. Ja DivX:in laatua parantava teknologia myisi varmasti muutaman laitteen.

1123.8.2008 0:03

Katselin 1080-juovaisella televisiolla vanhoja VHS videonauhoja, jotka vanha videonauhuri toisti. Kuvanparannustekniikka todella paransi kuvan paremmaksi kuin S-VHS, jopa kotikameralla kuvatut nauhat. Samoin yksi kaveri sanoo HD DVD soittimen esittävän 1080-juovaisella näytöllä DVD:n paljon parempana kuin tavallisen DVD-soittimen kuva. Kuvanparannuksella on teknistä taustaa, joten oikein toteutettuina eivät ole pelkkää mainoshöpinää. Videokuvan korjaus vaatii kunnollisen prosessorin, koska AMD 6600+ kone ei tahdo riittää reaaliaikaiseen korjailuun.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto