*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Jenkeissä satoja HD-kanavia, entä meillä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 15.8.2008 12:17 Kommentteja (17)

Jenkeissä satoja HD-kanavia, entä meillä Yhdysvaltojen suurin satelliitti-tv-tarjoaja DIRECTV kertoi juuri lisänneensä kanavavalikoimaansa 30 uutta teräväpiirtokanavaa ja siten lähettää nykyään yhteensä 130 HD-televisiokanavaa. Suomessa tarjottavia teräväpiirtokanavia on vasta kourallinen, joista yksikään ei ole suomalainen ja joiden ohjelmatarjonta on hyvin suppeaa.
DIRECTV kertoi samalla myös, että vanha teräväpiirtolaatu ei riitä heille vaan yritys vaihtaa ensimmäisenä maailmassa parempaan MPEG-4 AVC -formaattiin. Lisäksi kuukauden loppuun mennessä äänenlaatua parannetaan Dolby Digital 5.1 -tasolle ja vuoden loppuun mennessä elokuvia voi nauttia Full HD (1080p) -resoluutiolla. Yritys ei aio jättää tietystikään tähän vaan ensi vuoteen mennessä jälleen yksi satelliitti otetaan käyttöön ja satelliittikapasiteetti ylittää 200 teräväpiirtokanavan.

Saattaako tämä tekniikan huipulla ratsastava amerikkalaisyritys teknologiakansamme häpeään? Eivätkö suomalaiset ole valmiita teräväpiirrolle ennen vuotta 2016? Kumpi sinua harmittaa enemmän, taulutelevisiosi käyttämätön potentiaali vai lisäsijoitus teräväpiirtodigiboksiin? Kerro mielipiteesi kommenteissa.

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

115.8.2008 12:24

Eniten harmittaa se, ettei omaan kämppään ole fyysisesti mahdollista pultata lautasta seinään, ja kaapelitelevisiokin uupuu. :/

215.8.2008 12:30

Toivottavasti kämppä oli halpa.

--

Toivotaan että Ylen HD kokeilu nopeuttaisi raakasti aikataulua, viimeistään ensi kesänä olisi Ylen suotavaa ruveta tuuppaamaan haravaan jotain muuta kuin vcd laatua.

315.8.2008 12:31

Harmittaa Suomen hd-tveiden osuus tv-kannasta. Vielä kun muistaa kuinka harvalla on fullhd paneelia. Jenkeissä on varmasti potentiaalisia asiakkaita ihan eri suhteessa.

415.8.2008 13:03

Jos vaan ilmaisia (tai edullisia) FullHD kanavia olisi saatavilla, niin heti olisin valmis vaihtamaan taulutöllöön.

Toistaiseksi tuntuu turhalta vaihtaa töllöä vain sen painon ja paksuuden perusteella, joten odottelen ensin kanavien ilmestymistä.

Käsittääkseni analoginen lopetettiin sen takia, että saataisiin kaistaa digitaalisille ja paremmalle laadulle?

Valitettavasti ei taida noita USAn lähetyksiä tänne pohjolaan saada.
Kyllähän se harmittaa, että tässä asiassa ollaan "kehitysmaa"...

515.8.2008 13:40

Lainaus:
Kumpi sinua harmittaa enemmän...
Itseäni ei harmita kumpikaan, sillä HD-lähetyksiä on Suomessa tarjolla (muistaakseni) ainakin Canalilla, Viasatilla ja Elisalla. Eli halukkaille on muutama ihan laadukaskin kanava saatavilla.

Ylen taloudessa ei ole hurraamista ja tv-lupa-maksu vain jatkaa nousemistaan. Onko laskelmia kuinka paljon HD-aikaan siirtyminen nostaisi ennestään kallista tv-lupaa.

Useat taulutelevisiot ovat vielä versio alpha 0.001 asteella, skaalaimet on toteutettu halvalla (no eipä paljon full-hd-kuvaa onneksi tarvisi skaalailla), vasteajat liian pitkiä, musta ei ole mustaa, taajuuksista (esim. 24,25,30...) eivät kaikki ole tuetteuina oikein jne., joten hirveää kiirettä ei kannata vielä taulutelevisioden ostossa pitää. TOSIN todella hyviä mallejakin on markkinoilla.

En tiedä kuinka valmiita eri tv-määritelmät/standardit ovat. Kaupallinen yhtiö voi vuokrata sellaisen poksin joka toimii varmasti, mutta nytkin hd:a lähetetään erilaisilla resoilla ja pakkauksilla. Olisikan viisainta odottaa ja katsoa mikä tapa katsotaan maailmalla parhaaksi, ja tehdä päätökset suosiolla jälkijunassa.

Tämä siis ei tarkoita että vastustasin hd-lähetyksiä tai että en muka haluasi niitä mahdollisimman nopeasti. En vain näe järkeä alkaa puskemaan hätäilemällä kallista teknologiaa pieneen talousalueeseen (vähän mainostajia), varsinkaan osittain lupamaksuvaroista.

615.8.2008 13:40

Monella tutulla on taulutelevisio ja kyllä ne manailee kun laatu on tätä mitä meillä on... Eli aivan roskaa.

Eli ei tuon uuden boxin ostaminen niin paljoa kirpaise, kuin miettii kuinka paljon pelkkää ilmaa ja kauniita kirjaimia osti telvision yhteydessä (HD ready, Full HD, HD TV... tai mitä ihanan kuulosta siinä telvision kyljessä nyt lukeekaan.)

715.8.2008 13:58

Lainaus:
Kumpi sinua harmittaa enemmän, taulutelevisiosi käyttämätön potentiaali vai lisäsijoitus teräväpiirtodigiboksiin? Kerro mielipiteesi kommenteissa.
Lähinnä se harmittaa, että sisältöä ei ole saatavilla. Ei kiinnosta hankkia jotain ylihintaista pakettia jossa tulee pari kanavaa, joilta tulee hd:ta tunti tai pari päivässä, ja loppu on jotain sd:stä interpoloitua skeidaa tai sitten ei tule yhtään mitään.

815.8.2008 14:25

Lähinnä harmittaa taulutelevision käyttäminen ilman hd-materiaalia (paitsi xbox360). Olympialaisistakin meni maku, kun pääsi näkemään mustassa pörssissä miltä ne näyttivät hd:nä.

Ja siis tietääkseni 2016 olisi se aika, jolloin nykyiset digilähetykset aikaisintaan pimenisivät.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.8.2008 @ 14:30

915.8.2008 14:41

tässä olis tilaisuus välillä olla tiiviisti peesaamassa ja päästä halvemmalla toisin kun näiden nykyiseten boxien kanssa jossa suomi tuntui olevan joku edelläkävijä tai laboratorierotta ja maksoi varmaan asioista joista muut ottivat ottivat vain mallia sivusta että ei näin.

1015.8.2008 15:24

Mua rupes potuttaa.

1115.8.2008 15:28

Jenkeissä on kaikki suurempaa, heillä on isommat mahat, isommat rakennukset, isommat palkat, isommat autot ja NYT isompi kanava tarjonta. Että kun ärsyttää. =(

1215.8.2008 16:00

turhaan tuli ostettua full hd- televisio. näin on pakko ajatella. jos 2016 on se vuosi jolloin näen teräväpiirto-lähetyksiä, niin se on liian pitkä aika. HDTV- boksin hinta tulee olemaan kysymysmerkki. mitä tulee maksamaan ensimmäiset kiintolevyllä varustetut mallit ? ja onko niiden kapasiteetti kuinka monta teratavua ? mielummin ostaisin tallentavan HDTV-boksin. EDIT: kaapelitalouksille tarkoitettu HDTV-boksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.8.2008 @ 16:14

1315.8.2008 17:37

Juu itsellä on noin yli vuoden verran näkynyt canal digitalin tarjoamat HD kanavat. Kyllähän se kuvan laatu on aivan eri verrattuna SD lähetyksiin esim Eurosport ja Eurosport HD kanavalla on sama lähetys, siinä on helppo verrata hd ja sd lähetystä. Ensialkuun ei erota eroa, mutta kun katsoo tunnin verran hd lähetystä ja kääntää sitten sd puolelle niin erot erottaa helposti. Sitten toinen kanava Silver HD ja kun sieltä joskus tulee 70 luvulla tehtyjä leffoja ja siiten ko ne on skaalattu keinotekoisesti 1080i:ksi, niin kameravirheet,lavastukset erottuvat ainakin minun mielestä liian herkästi. Ja toivottavasti tuo yle lähettää jatkossakin hd lähetyksiä, ja sen kautta yleistys tuo HD tekniikka Suomeenkin.
Canal digital tarjoaa tajoaa kovalevyllistä HD digiboxsia, mutta vaikka siinä on USB liitäntä ei voi siirtää esim tietokoneen kovolle elokuvia talteen, mutta tämäkin on ohjelmistotekninen kysymys, kun Ruotsissa moinen kuulemma onnistuu just samalla boxsilla. Sitä en sitten tiedä onko ohjelmistoon tehty "pikku" muutoksia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.8.2008 @ 17:49

1415.8.2008 23:12

Evvk joku HD. Vihaan vaan tätä systeemiä että ensin pakotetaan siirtymään digiverkkoon, joka toimii epävakaammin, ja aiheuttaa muutenkin ongelmia ja lisää jätettä (vanhoja televisiota lentää pois ja digibokseja valmistetaan, joista niistäkin kohta luovutaan) ja sähkönkulutusta (yksi uusi laite per televisio...). Olen lukenut kaikki perusteet digi-TV:hen siirtymiseen, mutta en pidä ainoatakaan niistä aiheellisena. Oltaisin nyt sentään siirrytty saman tien HD aikaan jos kerran jotain oli pakko tehdä...

1516.8.2008 11:52
pekkapuu
Inactive

sellasta se on koko euroopassa. Eihän täällä ole muuta kuin tuottetuja systeemeitä. on se surullista kun insinööri sairaanohoitakja perheellä ei ole enää varaa rivitaloon. Minne ne rahat katoavat, järjettömiin tv lupiin, kuntapolitiikka,
97 % kunnista elää valtion tukiaisilla. 30 % kokonaisveroaste elvyttäis taloutta pysyvästi.

1618.8.2008 11:11

Kyllä itseäni ainakin harmittaa eniten se, että television teräväpiirtopotentiaali jää tv:n katselussa käyttämättä, mutta muuten taulutelevision hankkiminen ei ole harmittanut.

1724.8.2008 21:09

Olisi hienoa kyllä katsoa myös tv-kanavia teräväpiirrolla.Myös tuoda amerikkalaisia kanavia suomeen teräväpiirrossa kuten ABC,ESPN tai NBC, joista tulee urheilua paljon.TNT on kaapeli kanava, mutta sekin olisi hieno kanava suomessa!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
2 kommenttia
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto