*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MediaSet vaatii YouTubelta 500 miljoonaa euroa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.7.2008 23:48 Kommentteja (12)

MediaSet vaatii YouTubelta 500 miljoonaa euroa SueTube-liikanimen viime vuonna oikeusjuttujen takia ansainnut YouTube on joutunut jälleen oikeusjutun kohteeksi, kun Italiassa toimiva mediatalo Mediaset ilmoitti tänään vaativansa YouTubelta oikeusteitse 500 miljoonan euron korvauksia tekijänoikeusloukkausten takia.
Mediasetin julkaisemien tietojen mukaan YouTubesta löytyy luvatta ainakin 4 643 videota, joiden tekijänoikeudet kuuluvat Mediasetille. Tunneissa mitattuna aineistoa on yli 325 tuntia ja Mediaset on omien sanojensa mukaan menettänyt satoja tuhansia katselupäiviä YouTubella, jonka takia vaadittava korvaussumma on näin suuri. Mediaset saattaa vaatia myöhemmin erikseen korvauksia menetetyistä mainostuloista.

Oikeusjuttu koskee ainoastaan Mediasetin Italiassa tapahtuvia TV-lähetyksiä, eikä se koske yrityksen Espanjassa pyörittämää Telecinco-kanavaa. Mediasetin omistaa Italian pääministeri Silvio Berlusconi perheineen, joten taloudellisen tuen lisäksi Mediaset saanee tukea myös poliittiselta rintamalta.

YouTuben mukaan oikeusjutuille ei ole mitään tarvetta, sillä YouTube ottaa käyttäjien tekemät tekijänoikeusrikkomukset erittäin vakavasti ja poistaa tekijänoikeuksia rikkovan sisällön oikeudenhaltijoiden pyynnöstä. Tuhansien poistopyyntöjen lähettäminen eri videopalveluihin työllistäisi kuitenkin useita henkilöitä eri yhtiöissä, jonka vuoksi monet yritykset ovat päättäneet haastaa YouTuben oikeuteen sen sijaan, että ne tekisivät ilmoituksia YouTubelle.

Euroopassa YouTuben ovat aikaisemmin haastaneet oikeuteen mm. Ranskalainen televisioyhtiö TF1 ja Englannin valioliiga.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

131.7.2008 0:19

Ja tuolle mediamogulimulkerollehan ei anneta mitään. Toivotettakoon parhainta menestystä Tuubille oikeusjutuissaan.

231.7.2008 0:29

Silvio on jo sellanen liero ennestään ettei sille mitää anneta todellakaan. Yrittää vaan kasvattaa rahapussiaan selvästi likasilla keinoilla, ei hyvä.

331.7.2008 1:20

Saahan sitä rahaa vaaleihin tollakin tavalla mutta tuskin google antaa yhtään mitään ilman kunnon kallista tappelua. Aivan turhaa yrittävät, melkein sama ku haastasivat googlen oikeuteen sen takia että sen hakupalvelun kautta löytyy linkkejä laittomille sivustoille.

431.7.2008 1:35

Sinänsä kiva ettei taas ole isot mediayhtiöt joidenkin pikkupoikien kimpussa, joilla ei ole edes varaa lakimiehiin. Taikka sitten erehdy palkkamaaan jotain Troijan heppa lakimiestä, joka virittelisi kaikenlaisia ansoja asiakkalleen.

Olen varma, ettei tuo tapaus nää oikeudenkäyntiä. Juttu sovitaan.

Ties sitten mihin tuo 500 miljoonaa perustuu. Toivottavasti ei siihen oletukseen, että jos porukka ei olisi ollut Youtubessa, niin se olisi ollut lapioimassa Mediacenterille rahaa ikkunoista ja ovista sisään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.7.2008 @ 01:45

531.7.2008 2:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IsoJorma5:
Ties sitten mihin tuo 500 miljoonaa perustuu. Toivottavasti ei siihen oletukseen, että jos porukka ei olisi ollut Youtubessa, niin se olisi ollut lapioimassa Mediacenterille rahaa ikkunoista ja ovista sisään.

päivän paras vertaus =D

siis eikö nuokaan tyypit ikinä ole katsunu, mikä yt oikeasti on?
mä ainakin pistäisin ne laittaan sinne itse jonkin musavideon, ja kysyyn itteltään, onko se YTn syytä

631.7.2008 7:40

Lainaus:
Mediasetin omistaa Italian pääministeri Silvio Berlusconi perheineen
Nyt taitaa jo melko kiistatta olla niin, että tekijän oikeudet ja mafia ovat samassa lauseessa.

731.7.2008 9:57
Drunkken
Inactive

Ahahahahahahahahahahahahaha-ha.

831.7.2008 19:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quiote:
Silvio on jo sellanen liero ennestään ettei sille mitää anneta todellakaan. Yrittää vaan kasvattaa rahapussiaan selvästi likasilla keinoilla, ei hyvä.
No aivan hyvin voitaisiin sanoa, että YouTube kerää rahaa likaisilla keimoilla. Eli TO-matskua jakamalla ja poistaa jos pyydetään. No toivottavasti eivät sovi juttua vaan toivon että tästä, Viacomin tai jostakin näistä aiemmista jutuista tulisi jonkin sortinen oikeuslaitoksen tekemä ratkaisu. Sitten olisi kaikille selvää pitääkö videopalvelun palkata valtavasti väkeä ennakkosensuroimaan sisältö, vai tuottajien palkata legioonallinen ihmisiä lähettelemään poistopyyntöjä palvelunpitäjälle. Olipa päätös kumpi tahansa niin huono se tullee olemaan.

931.7.2008 19:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Quiote:
Silvio on jo sellanen liero ennestään ettei sille mitää anneta todellakaan. Yrittää vaan kasvattaa rahapussiaan selvästi likasilla keinoilla, ei hyvä.
No aivan hyvin voitaisiin sanoa, että YouTube kerää rahaa likaisilla keinoilla. Eli TO-matskua jakamalla ja poistaa kyllä kiltisti jos pyydetään.

Toivottavasti eivät sovi juttua vaan toivon että tästä, Viacomin tai jostakin näistä aiemmista jutuista tulisi jonkin sortinen oikeuslaitoksen tekemä ennakkopäätös. Sitten olisi selvempää pitääkö videopalvelun palkata valtavasti väkeä ennakkosensuroimaan sisältö, vai tuottajien palkata legioonallinen ihmisiä lähettelemään poistopyyntöjä palvelunpitäjälle. Olipa päätös kumpi tahansa niin huono se tullee olemaan.

EDIT: Oikoluku jäi poies.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.7.2008 @ 19:45

101.8.2008 1:11

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:10

116.8.2008 12:07

Taitaa Berlusconi vaan tarvita hiukan lisää käteistä, kuka nyt jaksaisi katsoa Tubesta enemmän kuin mitä TV:stä tulee katsottua, ja kaiken lisäksi Tuben videot ovat surkeinta luokkaa. Veoh sen olla pitää.

126.8.2008 20:34

Haluaako Mediaset ja/tai Telecinco BOIKOTTIIN?

Miksi mädäntynyttä rotanpaskalla höystettyä juustoa myyvälle Italialle piti antaa elintarvikevirasto? Läpimädästi korruptoituneen Silvio Berluuskan vuoksiko?

Fasismiahan on Italian historiassa ennenkin harrastettu...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.8.2008 @ 20:35

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto