*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft uudistaa pelaamista Xbox 360:lla ja Windowsilla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.7.2008 16:05 Kommentteja (10)

Microsoft uudistaa pelaamista Xbox 360:lla ja Windowsilla Microsoft esitteli viime viikon E3-messuilla monia uudistuksia, jotka liittyivät pitkälti yrityksen Xbox 360 -pelikonsoliin. Microsoft ei kuitenkaan paljastanut kaikkia pelaamiseen liittyviä uudistuksia E3-messuilla, vaan jatkoa on seurannut eilen Washingtonissa alkaneessa GameFest 2008 -tapahtumassa.
Ensimmäinen suuri muutos koskee Windows käyttöjärjestelmillä toimivaa Games for Windows Live -palvelua, joka muuttuu kokonaan maksuttomaksi. Aiemmin Gold-tason jäsenyydestä on pitänyt maksaa Xbox Liven tapaan, mutta nyt kaikki palvelun ominaisuudet ovat ilmaiseksi Windows-pelaajien käytettävissä. Muutos ei kuitenkaan vaikuta millään tavalla Xbox Liven hinnoitteluun.

Toinen uudistus koskee myös Windowsia, joka saa syksyllä oman Games for Windows Live Marketplace -palvelun, jonka kautta pelitalot voivat kaupata luomuksiaan kuluttajille. Maksullisten pelien lisäksi kauppapaikka tarjoaa myös ilmaisia pelejä. Palvelun käyttäminen on kuluttajille maksutonta. Palvelun pitäisi tulla pelaajien ulottuville vielä tämän syksyn aikana.

Kolmas uudistus liittyy niin ikään pelien kauppaamiseen, mutta alustana on Xbox 360 ja palvelun nimi on Xbox LIVE Community Games. Palvelun kautta kaupataan XNA Creators Clubin jäsenien tuottamia pelejä, joista esimakua saatiin helmikuussa, jolloin pelaajat pääsivät ilmaiseksi tutustumaan tulevaan sisältöön. Pelejä tuottavat tahot voivat hinnoitella pelinsä 200-800 Microsoft Points -pisteen väliin. Pelien tekijät saavat 70 prosenttia pelin myynneistä tulevista voitoista itselleen. Palveluun tulee syksyllä tapahtuvan avauksen yhteydessä myyntiin runsaasti pelejä, sillä Xbox 360:n pelitarjonnan pitäisi tuplaantua Xbox LIVE Community Gamesin myötä.

Pelien kokoraja on 50 megatavua 200 Microsoft Points -pisteen peleille ja 150 megatavua kalliimmille peleille, joten Xbox 360:n kiintolevyä pääsee täyttämään minipeleillä. Xbox 360:n kiintolevy saa myös muutakin pelikäyttöä, sillä Microsoft kertoi E3-messuilla, että "tavalliset" DVD-levyillä myytävät pelit voi syksyllä tulevan Dashboard-päivityksen myötä asentaa kokonaan konsolin kiintolevylle. Tällöin pelit latautuvat nopeammin, eikä pelaamisen yhteydessä tarvitse enää kuunnella DVD-aseman häiritsevää ääntä. Microsoft on vahvistanut, että kaikki nykyiset ja tulevat pelit voi asentaa jatkossa kiintolevylle.

Pelien käynnistämistä varten levyn pitää kuitenkin olla asemassa, joten ilmainen kaverikopiointi ei onnistu uudistuksen myötä. Microsoftin mukaan esim. Devil May Cry 4 -pelin koko asennus kiintolevylle vie noin 10 minuuttia. Vastaavasti kilpailevalla Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolilla Devil May Cry 4:n pakollinen kiintolevyasennus vie aikaa hieman yli 20 minuuttia.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

123.7.2008 16:19

Lainaus:
Xbox 360:n kiintolevy saa myös muutakin pelikäyttöä, sillä Microsoft kertoi E3-messuilla, että "tavalliset" DVD-levyillä myytävät pelit voi syksyllä tulevan Dashboard-päivityksen myötä asentaa kokonaan konsolin kiintolevylle. Tällöin pelit latautuvat nopeammin, eikä pelaamisen yhteydessä tarvitse enää kuunnella DVD-aseman häiritsevää ääntä.
Kuul :) Äänekkyys onkin ollut laitteen isoin miinuspuoli, hienoa jos siitä päästään eroon.

223.7.2008 16:25

Hienoa hienoa, pystyy vihdoin tykittelemään koneen ollessa hiljaa :) Ainoo vaa ettei taida 20GB kovoon mahtua kovin montaa peliä :) No pari kerrallaan, eihän niitä kaikkia tarvii pelata :D

323.7.2008 16:41
Jaketus
Inactive

Vois julkasta pelkästään pelikäyttöön käyttiksen, jossa ei olis mitään muuta kuin pelaamiseen tarvittavat jutut. Mieluiten erillisen pelaamiseen tarvittavien systeemien paketin jonka vois asentaa linuxiin.

423.7.2008 18:08

Kuulostaa ihan hyvälle kun ottaa huomioon että tulossa on isompi kiintolevy.

523.7.2008 20:29

Lainaus:
Ensimmäinen suuri muutos koskee Windows käyttöjärjestelmillä toimivaa Games for Windows Live -palvelua, joka muuttuu kokonaan maksuttomaksi.
Täydellistä.

623.7.2008 22:04

Hyvä juttu jos Xboxia saadaan edes vähän hiljemmaksi :)

723.7.2008 22:27

Eli nyt pystyn pelaamaan KANE&LYNCH ONLINE peliä ilmaiseksi PC?

823.7.2008 22:44

Vanhemmissa xboxeissa on kuitenkin 20gb kiintolevy. Tämä tarkoittasi M$:tille lisää rahaa.

924.7.2008 19:33

Kyllä sillä 20GB:n kiintolevyllä pärjää, kyllä niitä joitan pelej pystyy vähän kovemmassakin melussa pelaamaan. Välttämättömin peli on Guitar Hero 3 :)


1025.7.2008 16:37

Lainaus:
Pelien käynnistämistä varten levyn pitää kuitenkin olla asemassa, joten ilmainen kaverikopiointi ei onnistu uudistuksen myötä.
harmi :( perseestä vaihdella koko ajan noit apelej' kun kumminkin noita tollasii pelejä joita vois joskus pelata on tuollainen ~10 kpl mutta ei niitä sitten tule pelattua kun ei jaksa vaihtaa peliä =P

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bitcoin jakaantuu jälleen – Nyt tarjolla on louhittavaa kultaa Bitcoin jakaantuu jälleen – Nyt tarjolla on louhittavaa kultaa (24.10.2017 10:31)
Uskomattomasta nousuhuumasta tänä vuonna nauttinut bitcoin jakaantuu pian uudelleen. Elokuussa virtuaalivaluutta kloonattiin ja sen rinnalle esiteltiin bitcoin cash -niminen uusi valuutta. Marraskuun ....
Radikaali muutos Facebookiin? Uutisvirrassa vain mainoksia ja kavereiden päivityksiä Radikaali muutos Facebookiin? Uutisvirrassa vain mainoksia ja kavereiden päivityksiä (24.10.2017 09:53)
Facebook testaa parhaillaan uutta uutisvirtanäkymää, jossa käyttäjän tykkäämien sivujen julkaisemat viestit ohjautuvat toissijaiseen uutisvirtaan. Järjestelmää kokeillaan kuudessa eri maassa, ....
Apple Pay tuli Suomeen – Näillä maksukorteilla se toimii Apple Pay tuli Suomeen – Näillä maksukorteilla se toimii (24.10.2017 09:33)
Applen laitteissa toimiva Apple Pay -mobiilimaksutoiminto on laajentunut Suomeen. IT-jätti tekee Suomessa yhteistyötä Nordean sekä polttoaineyhtiö St1:n kanssa. Toistaiseksi muut Suomessa ....
Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni? Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni? (23.10.2017 11:40)
Googlen lokakuun alussa esittelemät toisen sukupolven Pixel-älypuhelimet eivät ole ehtineet kauaa olla markkinoilla, mutta siitä huolimatta laitteista on löydetty pahoja teknisiä ongelmia. Puhelimien ....
iPhone X ei ehtinyt edes myyntiin – Tältä näyttää sen Android-kopio iPhone X ei ehtinyt edes myyntiin – Tältä näyttää sen Android-kopio (23.10.2017 11:15)
Jos mielesi tekee iPhone X:n näköistä puhelinta, mutta sinua ei kiinnosta polttaa rahaa elektroniikkaan etkä ole kiinnostunut Applen tarjoamista teknisistä ominaisuuksista, niin kloonimarkkinoilta ....

Uutisarkisto