*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft uudistaa pelaamista Xbox 360:lla ja Windowsilla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.7.2008 16:05 Kommentteja (10)

Microsoft uudistaa pelaamista Xbox 360:lla ja Windowsilla Microsoft esitteli viime viikon E3-messuilla monia uudistuksia, jotka liittyivät pitkälti yrityksen Xbox 360 -pelikonsoliin. Microsoft ei kuitenkaan paljastanut kaikkia pelaamiseen liittyviä uudistuksia E3-messuilla, vaan jatkoa on seurannut eilen Washingtonissa alkaneessa GameFest 2008 -tapahtumassa.
Ensimmäinen suuri muutos koskee Windows käyttöjärjestelmillä toimivaa Games for Windows Live -palvelua, joka muuttuu kokonaan maksuttomaksi. Aiemmin Gold-tason jäsenyydestä on pitänyt maksaa Xbox Liven tapaan, mutta nyt kaikki palvelun ominaisuudet ovat ilmaiseksi Windows-pelaajien käytettävissä. Muutos ei kuitenkaan vaikuta millään tavalla Xbox Liven hinnoitteluun.

Toinen uudistus koskee myös Windowsia, joka saa syksyllä oman Games for Windows Live Marketplace -palvelun, jonka kautta pelitalot voivat kaupata luomuksiaan kuluttajille. Maksullisten pelien lisäksi kauppapaikka tarjoaa myös ilmaisia pelejä. Palvelun käyttäminen on kuluttajille maksutonta. Palvelun pitäisi tulla pelaajien ulottuville vielä tämän syksyn aikana.

Kolmas uudistus liittyy niin ikään pelien kauppaamiseen, mutta alustana on Xbox 360 ja palvelun nimi on Xbox LIVE Community Games. Palvelun kautta kaupataan XNA Creators Clubin jäsenien tuottamia pelejä, joista esimakua saatiin helmikuussa, jolloin pelaajat pääsivät ilmaiseksi tutustumaan tulevaan sisältöön. Pelejä tuottavat tahot voivat hinnoitella pelinsä 200-800 Microsoft Points -pisteen väliin. Pelien tekijät saavat 70 prosenttia pelin myynneistä tulevista voitoista itselleen. Palveluun tulee syksyllä tapahtuvan avauksen yhteydessä myyntiin runsaasti pelejä, sillä Xbox 360:n pelitarjonnan pitäisi tuplaantua Xbox LIVE Community Gamesin myötä.

Pelien kokoraja on 50 megatavua 200 Microsoft Points -pisteen peleille ja 150 megatavua kalliimmille peleille, joten Xbox 360:n kiintolevyä pääsee täyttämään minipeleillä. Xbox 360:n kiintolevy saa myös muutakin pelikäyttöä, sillä Microsoft kertoi E3-messuilla, että "tavalliset" DVD-levyillä myytävät pelit voi syksyllä tulevan Dashboard-päivityksen myötä asentaa kokonaan konsolin kiintolevylle. Tällöin pelit latautuvat nopeammin, eikä pelaamisen yhteydessä tarvitse enää kuunnella DVD-aseman häiritsevää ääntä. Microsoft on vahvistanut, että kaikki nykyiset ja tulevat pelit voi asentaa jatkossa kiintolevylle.

Pelien käynnistämistä varten levyn pitää kuitenkin olla asemassa, joten ilmainen kaverikopiointi ei onnistu uudistuksen myötä. Microsoftin mukaan esim. Devil May Cry 4 -pelin koko asennus kiintolevylle vie noin 10 minuuttia. Vastaavasti kilpailevalla Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolilla Devil May Cry 4:n pakollinen kiintolevyasennus vie aikaa hieman yli 20 minuuttia.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

123.7.2008 16:19

Lainaus:
Xbox 360:n kiintolevy saa myös muutakin pelikäyttöä, sillä Microsoft kertoi E3-messuilla, että "tavalliset" DVD-levyillä myytävät pelit voi syksyllä tulevan Dashboard-päivityksen myötä asentaa kokonaan konsolin kiintolevylle. Tällöin pelit latautuvat nopeammin, eikä pelaamisen yhteydessä tarvitse enää kuunnella DVD-aseman häiritsevää ääntä.
Kuul :) Äänekkyys onkin ollut laitteen isoin miinuspuoli, hienoa jos siitä päästään eroon.

223.7.2008 16:25

Hienoa hienoa, pystyy vihdoin tykittelemään koneen ollessa hiljaa :) Ainoo vaa ettei taida 20GB kovoon mahtua kovin montaa peliä :) No pari kerrallaan, eihän niitä kaikkia tarvii pelata :D

323.7.2008 16:41
Jaketus
Inactive

Vois julkasta pelkästään pelikäyttöön käyttiksen, jossa ei olis mitään muuta kuin pelaamiseen tarvittavat jutut. Mieluiten erillisen pelaamiseen tarvittavien systeemien paketin jonka vois asentaa linuxiin.

423.7.2008 18:08

Kuulostaa ihan hyvälle kun ottaa huomioon että tulossa on isompi kiintolevy.

523.7.2008 20:29

Lainaus:
Ensimmäinen suuri muutos koskee Windows käyttöjärjestelmillä toimivaa Games for Windows Live -palvelua, joka muuttuu kokonaan maksuttomaksi.
Täydellistä.

623.7.2008 22:04

Hyvä juttu jos Xboxia saadaan edes vähän hiljemmaksi :)

723.7.2008 22:27

Eli nyt pystyn pelaamaan KANE&LYNCH ONLINE peliä ilmaiseksi PC?

823.7.2008 22:44

Vanhemmissa xboxeissa on kuitenkin 20gb kiintolevy. Tämä tarkoittasi M$:tille lisää rahaa.

924.7.2008 19:33

Kyllä sillä 20GB:n kiintolevyllä pärjää, kyllä niitä joitan pelej pystyy vähän kovemmassakin melussa pelaamaan. Välttämättömin peli on Guitar Hero 3 :)


1025.7.2008 16:37

Lainaus:
Pelien käynnistämistä varten levyn pitää kuitenkin olla asemassa, joten ilmainen kaverikopiointi ei onnistu uudistuksen myötä.
harmi :( perseestä vaihdella koko ajan noit apelej' kun kumminkin noita tollasii pelejä joita vois joskus pelata on tuollainen ~10 kpl mutta ei niitä sitten tule pelattua kun ei jaksa vaihtaa peliä =P

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti Tässäkö Rovion seuraava hittipeli? Battle Bay tulossa saataville maailmanlaajuisesti (29.4.2017 21:42)
Rovion uusi Battle Bay -mobiilipeli tulee saataville maailmanlaajuisesti 5. toukokuuta. Battle Bay on reaaliaikainen moninpeli, jossa pelaajat kiitävät merellä viidestä pelaajasta koostuvassa ....
Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta Hakkerit vuotivat jaksoja Netflixin kesäkuussa ensi-iltansa saavasta Orange is the New Black -tuotantokaudesta (29.4.2017 21:25)
TheDarkOverlord-hakkeriryhmä aikoo jatkaa vuotoja myös Orange is the New Black -sarjan jälkeen. Asiasta uutisoi TorrentFreak. TheDarkOverlord kertoo saaneensa Orange is the New Black -sarjan ....
Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
3 kommenttia

Uutisarkisto